מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
י"ב ניסן התשפ"ה | 10.04.2025
תל אביב 17°c
באר שבע 15°c
חיפה 17°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

המגיש הבכיר זועם בעקבות גניזת התחקיר: "מדובר בסיפורים מומצאים"

העיתונאי רביב דרוקר הגיב להחלטת רשת 13 לגנוז את תחקיר "המקור" שאמור היה לעסוק בסיפורו של רמי דוידיאן, וסיפר על שיחתו עם מנכ"ל הערוץ: "אמרתי לו שזו תהיה טעות חמורה, הסברתי לו על מה הכתבה, מה היא מראה, מה הערך הציבורי שלה"

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
המגיש הבכיר זועם בעקבות גניזת התחקיר: "מדובר בסיפורים מומצאים"
רביב דרוקר צילום: Yonatan Sindel/Flash90

מגיש תוכנית "המקור" רביב דרוקר תקף בחריפות את החלטת רשת 13 שלא לשדר את התחקיר על רמי דוידיאן, שהציל עשרות ישראלים במסיבת הנובה ב-7 באוקטובר. התחקיר התיימר לחשוף את "סיפורו האמיתי של דוידאן". 

דרוקר כתב: "היום בשעת צהריים מוקדמת התקשר מנכ"ל ערוץ 13, אמיליאנו קלמזוק ואמר שהוא החליט לא לשדר את הכתבה על רמי דוידיאן, שיועדה לשידור ביום ראשון ב"מקור". זו הפעם הראשונה שדיברנו בעניין. אמרתי לו שזו תהיה טעות חמורה, הסברתי לו על מה הכתבה, מה היא מראה, מה הערך הציבורי שלה, ביקשתי שיצפה לפני שהוא מקבל החלטה. הוא אמר שהוא רק הגיע לחתונה, אבל שינסה לקצר את שהותו שם וללכת לצפות בכתבה. הוא ביקש שנסכם שנדבר אחר הצהריים אחרי שיצפה. סיכמנו". 

עוד הוסיף דרוקר: "שעה לאחר מכן הוא כתב לי שהפרק לא ישודר ושהחלטתו סופית, שתי דקות לאחר מכן יצאה הודעה לתקשורת. את הכתבה על רמי דוידיאן הכנו - לדעתי - בהמון רגישות לכל ההיבטים של הסיפור. היו לנו הרבה התלבטויות בעניין הזה. כל השיקולים שהושמעו בימים האחרונים בשיח הציבורי החד צדדי שהתנהל, נדונו גם אצלנו. למה לעסוק מלכתחילה במישהו שחילץ אנשים? אולי מה שעבר בשבעה באוקטובר גרם לו להגיד מה שהוא אמר לאחר מכן?". 

"בעיניי, החומר שאיתי רום ומערכת "המקור" אספו הוא כל כך חזק שחשוב לשדר אותו. כמובן שמה שדוידיאן כן עשה והוא עשה, נמצא גם בכתבה, כמו גם התייחסות לכל הנושאים האחרים. למה בכל זאת עשינו את הכתבה? ראשית, לא מדובר בהקצנות קלות, ניפוח קל מספר המחולצים, ממש לא. מדובר בסיפורים מומצאים מהתחלה ועד הסוף. סיפורים מסמרי שיער, שלא היו ולא נבראו. לעתים הם באים על חשבון אנשים שבאמת היו מעורבים באותם סיפורים, הרבה מקצוות החוטים שהגיעו אלינו, התחילו בכאב של אנשים שחילצו, הצילו, יצאו ונדהמו לשמוע איך הם נעלמו מהסיפור. חלק מהסיפורים צוטטו בסרט נחשב, בעיתונים ברחבי העולם, בספר חשוב. בשנה וחצי מאז השבעה באוקטובר, דוידיאן הפך את סיפוריו לתעשיה, אינסוף הרצאות בתשלום, בארץ ובחו"ל, מסעות גיוסי כספים שנעשו עבורו לכאורה, אבל הוא מתנער מהם, מצגת, עשרות ואולי מאות ראיונות לתקשורת, בהם הוא חוזר שוב ושוב על סיפורים שלא היו ולא נבראו". 

דרוקר סיכם את הפוסט שלו: "אז השאלה היא מאוד פשוטה - האם במציאות הנוכחית, מותר לשדר עשרות ומאות הופעות פומביות של דוידיאן ובהם שקרים רבים, לרבות הטחת השמצות שיקריות במצילים אחרים של השבעה באוקטובר, אבל אי אפשר לשדר 50 דקות מתוחקרות עד הסנטימטר האחרון של האמת? האם לא ראוי לבדוק את הגרסה שעליה דוידיאן זכה להשיא משואה? האם חלק מהעיתונאים, שיצאו נגד השידור, התעניינו באמת בשלומו של דוידיאן, או חששו שייתקלו בשאלות איך נתנו במה לשקרים הללו, שחלקם ניתנים להפרכה במאמץ לא קשה?".

רביב דרוקר המקור רמי דוידיאן רשת 13

 צבע אדום

00:00
00:00
art