'בחדרי': שוחררה גופתו של הילד משה יוסף מילר ז"ל מבית שמש שנפטר היום בהפגנה בבני ברק. הלוויה בשעה 12:30 מבית הלוויות שמגר בירושלים להר המנוחות
קריאה חריגה ומטלטלת של ראש גולת אריאל הגרמ”ה הירש שליט”א למען תלמיד חכם במצוקה
מנהיג עולם הישיבות גאון רבי משה הלל הירש יוצא בקריאה נדירה למען תלמיד חכם מבני ברק שנקלע למצוקה קשה ביותר • "בלי שום דבר שהוא שלא 100 אחוז" • "זו מצווה גדולה מאוד מאוד מאוד" • ברכה מיוחדת לתורמים: "ודאי הקב"ה יתן לו ברכה והצלחה וסייעתא דשמיא"

מחזה מיוחד ויוצא דופן נראה השבוע כאשר מנהיג עולם הישיבות הגאון רבי משה הלל הירש, יצא בפניה חריגה וישירה אל הציבור שלא כהרגלו ובניגוד להנהגתו הקבועה.
הגרמ”ה שליט"א החליט באופן יוצא מן הכלל לפעול למען תלמיד חכם בבני ברק, שנקלע למצוקה כלכלית חריפה ללא כל אשמה מצידו.
"יש פה סיפור בבני ברק", פתח הגרמ"ה הירש את דבריו המרגשים, "תלמיד חכם שהסתבך שלא באשמתו, בלי שום דבר משהוא שלא 100 אחוז". הוא ממשיך ומבהיר: "וזה באמת דבר שהוא לא יכול, אין לו שום אפשרות בכלל".
אנשים המכירים את המקרה מקרוב מספרים כי מדובר בתלמיד חכם חשוב ומוערך, המגיע ממשפחה מפוארת של אנשי תורה. "ואבא שלו תלמיד חכם גדול ראש ישיבה פה ארבעים שנה בארץ ישראל", מציין הגרמ”ה שליט"א בדבריו, ומדגיש בכך את ייחודיותה וחשיבותה של המשפחה.
"המקרה הזה הוא באמת מזעזע", מוסיף גורם המקורב למשפחה. "זה אברך שכל חייו חי לפי דקדוקי ההלכה, ובכל ימיו לא סטה אפילו מעט מדרך הישר. הוא נקלע למשבר הכלכלי שלא באשמתו כלל, וזה מצריך תגובה מהירה של הציבור".
בדיקה מקיפה שערכו אנשי החסד העלתה שמדובר אכן במצב יוצא דופן וחריג במיוחד. "המשפחה הזאת נחשבת לאחת המשפחות המפוארות בעולם התורה", אומר אחד העוסקים במלאכה. "האב הקים דורות של תלמידי חכמים מופלגים, וגם הבן נודע בכישרונות נדירים. הקשיים שלו הם ממש גזירה מן השמים, וזו זכות גדולה מאוד לעזור לו".
הגרמ”ה ראש הישיבה שליט"א מדגיש עד כמה חשובה המצווה לעזור במקרה כזה: "הוא זה מוטל עליו, זה ודאי מצוה גדולה מאוד מאוד מאוד". ומוסיף קריאה מיוחדת: "שכל אחד ואחד שיכול לתת 1000 שקל... אם כל אחד יכול לתת 1000 שקל לדבר הזה, זה מצוה רבה מאוד מאוד".
את דבריו מסיים הגרמ”ה הירש שליט"א בברכה מיוחדת ומרגשת לתורמים: "והרי זה ודאי הקב"ה יתן לו ברכה והצלחה וסייעתא דשמיא".
נענים כעת לקריאתו האישית והמיוחדת של הגרמ”ה ראש הישיבה שליט"א וזוכים לברכתו המפורשת:
"ודאי הקב"ה יתן לו ברכה והצלחה וסייעתא דשמיא".
על הסף הלא יאומן: דירה במרכז הארץ בפחות מ-1.9 מליון ש"ח!
מקודם
07.4.25 | 01:55
הבטיחו מקומכם ברישום לסדר פסח ברוב עם: מלון בדירוג 8.8/10
שימי פרקש מקודם
07.4.25 | 00:28
גדולי הפוסקים מעוררים את עמלי התורה: "ראוי לראות את הנולד"
שימי פרקש מקודם
06.4.25 | 21:53
גלו את השיטה של ד. שלא משלם סתם לבנק
מקודם
06.4.25 | 18:14
השיטה המדהימה להשיג תו נכה לרכב
אליקים דהן כתבה מקודמת
06.4.25 | 20:04
"לא אישרו לי הלוואה בבנק עד שהבאתי מומחה שגבה רק לפי הצלחה"
מקודם
06.4.25 | 21:24
"אשתך עושה שופינג ואתה מקבל כסף לכרטיס, אמיתי"
מקודם
06.4.25 | 21:22
"זו הדרך היחידה שנותנת לי כסף לשופינג"
מקודם
06.4.25 | 22:44
"שאלו דעת תורה לגבי מצוקת חובות והגיעו אליי"
שלוימי גוטמן - כתבה מקודמת
06.4.25 | 21:05
נדיר: תשלום 15% בלבד בחתימה על דירה למהדרין ו-85% בכניסה
מקודם
06.4.25 | 17:13
שבת יארצייט ל'אמרי חיים' ויז'ניץ • כל אירועי וזמני שבת הגדול
משה ויסברג
04.04.25
רחמים: תשעה יתומים צעירים לאחר פטירת נכדת האדמו"ר
בשיתוף קופת העיר
03.04.25
התפתחות דרמטית במאבק נגד חילולי השבת ב'ביג פאשן' גלילות
אברמי פרלשטיין
02.04.25
הפוסק הגאון רבי עמרם פריד בחן את רבני בית המדרש "באר ישראל" בבית שמש
ראובן כספי
06.04.25
פרשת ויקרא תשפ"ה: כניסת שבת, צאת שבת וזמני הדלקת נרות
אברמי פרלשטיין
04.04.25