מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 20°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
ט' ניסן התשפ"ה | 07.04.2025
תל אביב 24°c
באר שבע 27°c
חיפה 20°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מקורב לשלטון תקף את ישראל: "מצרים יכולה ללמד אתכם לקח"

בכרי אמר כי על ישראל להפסיק לנסות לסחוט את מצרים: "אנחנו לא טרף קל ומצרים יכולה ללמד אתכם לקח שלא תשכחו. נדמה שישראל זקוקה לתזכורת לגבי התבוסה של צבאה ב-1973"

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
מקורב לשלטון תקף את ישראל: "מצרים יכולה ללמד אתכם לקח"
צבא מצרים צילום: צילום מסך כאן 11

חבר הפרלמנט המצרי המקורב לשלטון ואיש התקשורת, מוסטפא בכרי, תקף את ישראל וכתב בחשבון שלו ברשת X כי הטענות הישראליות שמצרים הפרה את הסכם השלום הן טענות כוזבות וניסין לחפות על הכישלון הפנימי של הממשלה הישראלית.

בכרי ציין את דברי שר הביטחון כ"ץ על כך שארצות הברית צריכה להתערב ולבקש ממצרים לפרק את תשתיות צבאיות שבנתה בסיני: "אנחנו אל מול תכנית שמטרתה הצבא המצרי וחימושו. הם (הישראלים) שוכחים את הכוח של הצבא הזה ואת העם שמאחוריו. הצבא הזה מגן על הביטחון הלאומי של המולדת והוא צבא לאומי מכובד שלא יודע מה זאת תבוסה ושאינו מקבל תכתבים".

הוא לגלג על מלחמת יום הכיפורים: "נדמה שישראל זקוקה לתזכורת לגבי התבוסה של צבאה ב-1973 וכפי שאמר הנשיא א-סיסי – הצבא שעשה זאת פעם אחת יכול לעשות זאת פעם נוספת".

רועי קייס דיווח בכאן חדשות, כי בפרסום נוסף בכרי אמר כי על ישראל להפסיק לנסות לסחוט את מצרים: "אנחנו לא טרף קל ומצרים יכולה ללמד אתכם לקח שלא תשכחו".

במקביל העיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הפרו קטרי דיווח ממקורותיו כי מבחינת מצרים הנוכחות הצבאית באזור C בסיני היא עובדה מוגמרת עד כה וכי אין שום פרוטוקול ביטחוני צבאי חדש בין ישראל למצרים. לדבריהם, הדיבורים על פירוק התשתיות החדשות שמצרים בנתה בסיני אינו אפשרי ברגע ההיסטורי הרגיש הזה ובצל המלחמה שמתחוללת בעזה והמכשולים שישראל מצביה ליישום השלב השני של העסקה, בנוסף להתעקשות של ישראל להחזיק בציר פילדלפי".

מצרים מלחמת חרבות ברזל ציר פילדלפי

 צבע אדום

00:00
00:00
art