ח״כ יולי אדלשטיין בוועדת חוץ וביטחון: ״איש מחברי הוועדה לא חושב שאם יהיו סנקציות - ישר הצעיר החרדי בגיל 19 ירוץ לצבא״.
מחדל: גוף רשמי בצה"ל חשף ברשת מידע סודי ורגיש
רק בעקבות פניית התחנה הצבאית לצבא - המידע הוסר מהרשת כעבור מספר שעות. בעקבות האירוע פתחה מחלקת ביטחון המידע באמ״ן בתחקיר וגורמי צבא מבטיחים כי הלקחים יופקו

גוף רשמי בצה״ל פרסם ברשתות החברתיות מידע סודי ורגיש, בסוגיה הנוגעת בחיי אדם. המידע, שפורסם באופן מכוון ולא בשוגג, היה גלוי וחשוף במשך מספר שעות ברציפות ברשתות החברתיות, לעיניהם של אלפי עוקבים. כך פרסם דורון קדוש בגלי צה"ל, שציין כי מדובר בעבירת ביטחון מידע חמורה ביותר, שנוגעת בחיי אדם באופן הרגיש ביותר.
רק בעקבות פניית התחנה הצבאית לצבא - המידע הוסר מהרשת כעבור מספר שעות. אך גם לאחר הפנייה חלף פרק זמן ממושך של בין שעה לשעתיים עד שהפרסום הוסר מהרשת.
בעקבות האירוע פתחה מחלקת ביטחון המידע באמ"ן בתחקיר - וגורמי צבא מבטיחים כי הלקחים יופקו.
בגלי צה"ל הזכירו כי תחקיר של מחלקת ביטחון המידע לאירועי 7/10 חשף כי באופן הזה בדיוק, באמצעות פרסומים של חיילים ברשתות ואפילו פרסומים רשמיים של צה״ל, נחשף לחמאס מידע רב על מוצבי צה״ל ועל השגרה המבצעית בגבול הרצועה.
מדובר צה״ל נמסר בתגובה: "צה״ל מצר על הטעות. כל אירוע של חריגה מהנהלים - מתוחקר לעומקו".
צה"ל חיסל את מפיק סרטוני החטופים של חמאס
צביקה סגל
04.04.25
חיילי מילואים גנבו עשרות רימוני רסס ומכרו אותם לעבריינים
אלי קליין
10:26
10 רקטות שוגרו לעבר אשדוד ואשקלון; שלושה נפגעים
צביקה סגל
06.04.25
אות חיים משני החטופים; נתניהו יבקר השבוע בארה"ב
שלו שינברג
05.04.25
תיעוד: יירוט כלי טיס בלתי מאויש שהיה בדרכו לישראל
יענקי פרבר
06.04.25