ח״כ בועז ביסמוט ב׳ערוץ 14׳ על חקירת העיתונאי צביקה קליין במסגרת פרשת קטאר: ״בואו נדמיין שאותו עיתונאי היה ב-12, 13, 11, מה היה קורה כאן? אגודת העיתונאים הייתה יוצאת בהודעה דרמטית שהיא חרדה לעתיד העולם וכולנו מיד למקלטים״.
פוטין בהתבטאויות חריפות בנוגע למדיניות טראמפ כלפי גרינלנד
הנשיא פוטין אמר כי כוונות טראמפ בנוגע לגרינלנד רציניות "יש לשמר את האינטרס הרוסי בחוג הארקטי". נשיא רוסיה טוען כי התעניינות וושינגטון באי הארקטי אינה גחמה חולפת וכי היא נובעת ממניעים היסטוריים. פוטין התחייב להמשיך להגן על האינטרסים של רוסיה בקוטב הצפוני ולפתח את הפוטנציאל שלו

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, השמיע בימים האחרונים התבטאויות חריפות בנוגע למדיניות ממשל טראמפ כלפי גרינלנד, וטען כי התעניינותה של ארה"ב באי הארקטי נעוצה בשורשים היסטוריים עמוקים ואינה מהווה גחמה רגעית של הממשל הנוכחי. את הדברים אמר פוטין במהלך כינוס של הפורום הארקטי הבינלאומי שהתקיים במורמנסק שבצפון רוסיה.
פוטין הדגיש כי תהיה זו טעות קריטית להקל ראש בדיונים המתקיימים בוושינגטון בנוגע לגרינלנד, ולראותם כ"סוג של שיחות מוגזמות של הממשל האמריקאי החדש". בכך, רמז פוטין כי הנושא מעסיק את מקבלי ההחלטות בוושינגטון ברצינות רבה וכי מוסקבה רואה בכך אתגר אסטרטגי משמעותי.
ההתעניינות של אמריקה בגרינלנד, אי עצום בעל מעמד אוטונומי המשויך לדנמרק, היא היסטורית. כבר במאה ה-19 הביעו גורמים אמריקאים עניין ברכישת האי, בין היתר מטעמים אסטרטגיים וכלכליים. לאחר מלחמת העולם השנייה, הציעה ארה"ב לדנמרק לרכוש את גרינלנד תמורת סכום כסף משמעותי, אך ההצעה נדחתה. ב-2018 שוב עלה הנושא לכותרות כאשר דווח כי הנשיא טראמפ גילה עניין ברכישת האי, הצעה שעוררה תגובות נדהמות בדנמרק ובקהילה הבינלאומית.
במסגרת נאומו, התמקד פוטין בחשיבות האסטרטגית של האזור הארקטי עבור רוסיה. הוא ציין כי רוסיה היא בעלת קו החוף הארוך ביותר באוקיינוס הארקטי ורואה באזור זה מרחב חיוני לביטחונה הלאומי, לכלכלתה ולמשאבי הטבע העצומים שהוא מכיל, כמו נפט, גז ומינרלים נדירים. פוטין התחייב להמשיך להגן על האינטרסים של רוסיה בקוטב הצפוני ולפתח את הפוטנציאל שלו.
נשיא רוסיה הדגיש את הנוכחות הרוסית המוגברת באזור הארקטי בשנים האחרונות, הכוללת חיזוק הכוחות הצבאיים, בניית בסיסים חדשים, פיתוח נתיבי תחבורה ימיים בצפון והשקעה בפרויקטים תשתיתיים רחבי היקף. הוא ציין כי רוסיה רואה באזור זירה לשיתוף פעולה בינלאומי בתחומים כמו מחקר מדעי, שמירה על הסביבה וניהול משאבים, אך הדגיש כי זה חייב להתבסס על כבוד הדדי ועל הכרה באינטרסים של כל המדינות הנוגעות.
התבטאויות של פוטין משקפות את המתיחות הגוברת בין רוסיה למערב בכל הנוגע להשפעה ולשליטה באזור הארקטי. ככל שהקרחונים באזור נמסים כתוצאה מההתחממות הגלובלית, נפתחים נתיבי שיט חדשים ומתגלים משאבי טבע נוספים, מה שמביא להגברת התחרות הסמויה בין המעצמות על דומיננטיות באזור זה.
את שהותו במורמנסק, עיר הנמל הגדולה ביותר בצפונה של רוסיה, הממוקמת על חוף ים ברנץ, ניצל פוטין לביקור בבסיס 'אטומפלוט' הסמוך, המשמש כבסיס שירות לצי הרוסי הצפוני המונע על ידי אנרגיה גרעינית, שם השתתף בטקס השקת צוללת גרעינית חדשה בשם 'פרם' ובטקס טעינה ראשוני במתחם שינוע פחם חדש.
שיא חדש: הסנאטור הדמוקרטי נאם במשך למעלה מ-25 שעות
שלו שינברג
09:08
25 שנה להצהרת שטוקהולם: השגרירים שמעו את הניצול האחרון ממרד גטו ורשה
יענקי פרבר
01.04.25
סין מקיפה את טייוואן בתרגיל צבאי נרחב – חשש מהסלמה למתקפה ממשית
אוריאל פיליפ
01.04.25
טורקיה מנסה להשתלט על שדה התעופה הצבאי בסוריה
שלו שינברג
01.04.25