מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 19°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
ד' ניסן התשפ"ה | 02.04.2025
תל אביב 20°c
באר שבע 19°c
חיפה 21°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שברו את הרוח: החוטפים לירדן ביבס - "תמצא אשה חדשה"

ירדן ביבס אמר כי הנשיא טראמפ צריך לשכנע את נתניהו, לשכנע את חמאס. אני חושב שהוא יכול לעשות את זה". טל שהם סיפר: "היכו אותנו כל יום. המים לפעמים היו כה מלוחים שבקושי יכולנו לשתות". קית' סיגל: "המחבלים הפכו להיות מאוד מרושעים, מאוד אכזריים ואלימים"

שברו את הרוח: החוטפים לירדן ביבס - "תמצא אשה חדשה"
ירדן ביבס עם שלטי החטופים אריאל ודוד קוניו צילום: פאולינה פטימר

שורדי השבי ירדן ביבס, טל שהם וקית' ואביבה סיגל התראיינו לתוכנית "60 דקות" ששודרה הלילה ברשת CBS האמריקאית. ביבס אמר על אשתו שירי ושני בניו, אריאל וכפיר הי"ד, שנרצחו בשבי חמאס וגופותיהם הושבו לקבורה בישראל: "הם נרצחו בדם קר. החוטפים אמרו לי פעמים רבות: 'מה הבעיה, תמצא אישה חדשה וילדים חדשים'".

ביבס סיפר שמחבלי חמאס אילצו אותו לשבת מול המצלמה לאחר שהודיעו לו כי אשתו ובניו נהרגו בהפצצה ישראלית, למרות שכיום הוא יודע שהם נרצחו על ידי המחבלים. "הם נרצחו בדם קר, בידיים חשופות", אמר.

ירדן סיפר על דוד ואריאל קוניו שנחטפו ב-7/10 ועדיין מוחזקים בשבי חמאס: "איני יודע אם הם מקבלים מספיק אוכל ומים בעיקר עכשיו כשחודשה הלחימה. דוד ואני עשינו הכל ביחד כל חיינו. הכי קשה בשבילי זה להמשיך בחיי בלי דוד לצידי. אני איבדתי את אשתי וילדי, אסור ששרון תאבד את בעלה".

קית' סיגל, שוחרר בעסקה השנייה יחד עם ביבס, אשתו אביבה שוחררה בעסקה הראשונה בנובמבר 2023 פרץ בבכי אל מול המצלמות. "החוטפים הראו לי סרטונים של אנשים שעינו אותם. הרגשתי מושפל לחלוטין", סיפר קית'.

סיגל סיפר כי "היינו שבעה בסך הכול בגומחה קטנה וצפופה מאוד. לא ניתן היה לעמוד. לא היה מקום לזוז, רק כשהיינו צריכים להשתמש בשירותים, אז הרשו לנו לצאת החוצה מהגומחה הזאת".

לדבריו, "אחרי שאביבה שוחררה והפסקת האש המוקדמת קרסה, המחבלים הפכו להיות מאוד מרושעים, אכזריים ואלימים. הם היכו אותי והרעיבו אותי. וזה לא בגלל שלא היה להם אוכל. הם הרעיבו אותי והם, לעתים קרובות הם היו אוכלים מולי ולא מציעים לי אוכל".

סיגל סיפר: "פעם בחודש היו נותנים לי להתקלח. זה היה חצי דלי מים והשתמשנו בכוס כדי לשפוך על הגוף שלנו מים קרים. הם גילחו את הראשים שלנו, הרגשתי מושפל. רוחי נשברה. הרגשתי שאני תלוי לחלוטין בטרוריסטים, שהחיים שלי נשענים עליהם, אם הם הולכים לתת לי אוכל - להביא לי מים - להגן עליי מההמון שיעשה בי לינץ".

טל שהם, שהשתחרר לאחר 505 ימים בעזה, סיפר על אביתר דוד וגיא גלבוע דלאל שעדיין בשבי, והתייחס לימים שהוחזקו יחד: "לגיא לקח חמישה עד שישה ימים להפסיק לבכות ולהבין שזו המציאות. היכו אותנו כל יום. המים לפעמים היו כה מלוחים שבקושי יכולנו לשתות. אבל אין לך שום דבר אחר. אתה לא צריך יותר מדי כדי להישאר בחיים. אתה יכול לאכול רק לחם אחד בכל יום, ואם יש לך משהו כמו 200 מ"מ מים כל יום אתה תישאר בחיים".

ירדן פנה לנשיא דונלד טראמפ: "עצור את המלחמה והחזר את החטופים. אני יודע שהוא יכול לעזור. אני פה רק בזכות טראמפ ואני מאמין שהוא יכול. הוא צריך לשכנע את נתניהו ואת חמאס, אבל אני חושב שהוא יכול לעשות את זה".

 

ירדן ביבס קית' סיגל אביבה סיגל טל שהם

 צבע אדום

00:00
00:00
art