מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
ה' ניסן התשפ"ה | 03.04.2025
תל אביב 18°c
באר שבע 16°c
חיפה 16°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

נתניהו והנשיא יצחק הרצוג נפגשו עם רה"מ יוון שעומד לימין ישראל

ראש הממשלה נתניהו לראש ממשלת יוון מיצוטאקיס: ״אנחנו חולקים אינטרסים משותפים, וגם אתגרים משותפים; נדון באתגרי הביטחון". גם הנשיא נפגש עם רה"מ היווני והודה לו: "תודה על תמיכתך ועל השותפות יוצאת הדופן בין יוון לישראל"

00:00
02:20
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
נתניהו והנשיא יצחק הרצוג נפגשו עם רה"מ יוון שעומד לימין ישראל
ראש הממשלה נתניהו עם ראש ממשלת יוון מיצוטאקיס צילום: קובי גדעון/ לע״מ

ראש הממשלה בנימין נתניהו נפגש הערב (א׳) עם ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס בירושלים. תחילה שני המנהיגים קיימו פגישה בארבע עיניים, ולאחריה התקיימה פגישה מורחבת.

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר לעמיתו היווני: ״ברוך הבא, ראש הממשלה מיצוטאקיס, חברי הטוב קיריאקוס. שני דגלי כחול-לבן נפגשים פה. אנחנו שני עמים עתיקים. הציוויליזציה החופשית שלנו החלה באתונה ובירושלים; יש להן ערכים משותפים. היום אנחנו חולקים אינטרסים משותפים, וגם אתגרים משותפים. אני חושב שאנחנו עומדים בפני הזדמנויות רבות. אני מצפה בקוצר רוח לשוחח עליהן איתך.

אתה משנה את כלכלת יוון. עברנו תהליך דומה, והקשרים שלנו מתרבים כל הזמן, וכך גם של ישראלים רבים שנוסעים ליוון ומשקיעים ביוון, דבר המעיד על אמון רב. אני מצפה בקוצר רוח להזדמנות זו שבה נדון באתגרי הביטחון, בהזדמנויות הכלכליות ובדרכים שבהן אנחנו יכולים להרחיב את ההזדמנויות לשלום ארוך-טווח באזורינו, משהו שאני יודע שאתה רוצה. אז, מדמוקרטיה אחת במזרח הים התיכון לדמוקרטיה שנייה במזרח הים התיכון - ברוך הבא, חבר״.

ראש ממשלת יוון קיריאקוס מיצוטאקיס: ״תודה, אדוני ראש הממשלה. תמיד תענוג להיות כאן איתך ולשוחח איתך. זאת שותפות אסטרטגית שיש לה עומק משמעותי, כפי שניסחת, וישנם אתגרים ביטחוניים רבים שעלינו להתייחס אליהם כדי להחזיר את אזורנו המשותף למצב של שלום. 

אני רוצה להתמקד גם בשיתופי-פעולה כלכליים, אבל גם בשיתופי-פעולה ביטחוניים, אשר חשובים לנו במיוחד ביוון. אז אני מצפה בקוצר רוח לשיחה הזו. תמיד יש לנו אינטראקציות מאוד פתוחות וכנות. תודה רבה שאתה מארח אותי בירושלים היום״.

גם נשיא המדינה יצחק הרצוג נפגש היום, עם ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס, בבית הנשיא. לפגישתם הזמין הנשיא את אורניה ודמיטריס קרוסיס, הוריו של יונה (יונאס) קרוסיס הי"ד שנרצח בפיגוע הירי בשדרות ירושלים ביפו, באוקטובר האחרון. ראש הממשלה מיצוטאקיס סיפר במעמד הפגישה כי ישנה עבודה משותפת לצורך השקת תוכנית מלגות אקדמית לזכרו של יונאס.

נשיא המדינה יצחק הרצוג אמר בפתח הפגישה: ״ראש הממשלה מיצוטאקיס, אתה חבר יקר שלי ושל מדינת ישראל, ואני רוצה לברך אותך על ביקורך החשוב. אתה מגיע לישראל כאשר אנו מוצפים בדאגה ובכאב על החטופים שלנו בעזה – עשרות ישראלים ושאינם ישראלים נמצאים שם, במנהרות, חיים ומתים, קורבנות ליחס ברברי. אנו מקבלים דיווחים מדאיגים מאוד על מצבם הרפואי, וכמובן על התנהגותו האכזרית של חמאס שמענה את משפחות החטופים ואת עם ישראל כולו. זו העדיפות העליונה של עמנו, וכפי שדיברנו, ישנן דרכים בהן אומות יכולות לתמוך ולעזור זו לזו. חייב להיות ברור בקרב משפחת העמים שזה דבר שאינו מתקבל על הדעת, וזו הסיבה שאנו מקיימים כעת מבצע צבאי, על מנת להחזיר את החטופים שלנו״.

הנשיא פנה להוריו של יונה: ״אנו נרגשים מאוד שאתם כאן, מקווים כי זכרו יהיה ברכה לכולנו, ושהטרור לעולם לא ישלוט באזור, שכבר סבל דיו מכך. תודה רבה״.

ראש ממשלת יוון, קיריאקוס מיצוטאקיס: ״תודה לך, אדוני הנשיא, על קבלת הפנים החמה הזו ועל כך שאתה מכבד אותי בחברתך. אתה יודע כמה אנחנו מעריכים את השותפות האסטרטגית בין יוון לישראל. אני מגיע לישראל פעם נוספת בזמנים קשים וסוערים מאוד. אני מצטרף לקריאות לשחרור מיידי וללא תנאי של כל החטופים. אני גם רוצה להצטרף לקולות המביעים תקווה כנה שכמה שיותר מהר תהיה הפסקת אש חדשה בעזה, ולבסוף, מסגרת שתאפשר לכולנו לחשוב על היום שאחרי״.

מעייף טואף/לע״מ
נשיא המדינה וראש ממשלת יוון | מעייף טואף/לע״מ

הוא הוסיף: ״אני רוצה להביע שוב את תנחומיי הכנים, ובשם כל העם היווני, להוריו של יונאס. הייתה לי הזדמנות לפגוש אותם באתונה, ואנו נשמח מאוד להכריז בקרוב על תוכנית מלגות לכבודו, שתאפשר לסטודנטים צעירים שרוצים ללמוד בישראל לעשות זאת. תודה על קבלת הפנים החמה״.

יוון יצחק הרצוג עמנואל מקרון מלחמת חרבות ברזל בנימין נתניהו קיריאקוס מיצוטאקיס ביקור מדיני

 צבע אדום

00:00
00:00
art