מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
ג' ניסן התשפ"ה | 01.04.2025
תל אביב 20°c
באר שבע 21°c
חיפה 22°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

אכזבה בירושלים: אליס סטפניק לא תמונה לשגרירה באו"ם

סטפניק נחשבת לאוהדת גדולה של ישראל וההערכה היא שבירושלים רצו לראות אותה כשגרירה בארגון האנטי ישראלי המובהק. סטפניק טענה שהאו"ם אנטישמי ותמכה בהסרת המימון לאונר"א

00:00
02:25
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
אכזבה בירושלים: אליס סטפניק לא תמונה לשגרירה באו"ם
מטה האו"ם צילום: שאטרסטוק

אכזבה בירושלים: הממשל האמריקני החליט לבטל את מועמדותה של אליס סטפניק לתפקיד שגרירת ארה"ב באו"ם. הסיבה: ממשל טראמפ זקוק לקולה של סטפניק המכהנת בבית הנבחרים, בשל רוב רפובליקני דחוק.

סטפניק נחשבת לאוהדת גדולה של ישראל וההערכה היא שבירושלים רצו לראות אותה כשגרירה בארגון האנטי ישראלי המובהק. 

סטפניק עצמה טענה לאחרונה כי "היחס של האו"ם לישראל הוא אנטישמי", והוסיפה שהיא תומכת בהסרה מוחלטת של המימון לאונר"א. לדבריה: "אנחנו לא יכולים לתמוך בפעילות טרור. המיסים שלנו לא צריך לשמש אינטרסים המנוגדים לשלנו, אנטישמיים או מושחתים".

מאזן הכוחות הנוכחי בבית הנבחרים הוא 218 מחוקקים רפובליקנים מול 213 מחוקקים דמוקרטים, כאשר ארבעה מושבים נוספים אינם מאוישים בשלב זה. 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הודיע הערב על הסרת מועמדותה ואמר: "בעודנו מקדמים את סדר היום של 'אמריקה תחילה', חיוני שנשמור על כל מושב רפובליקני בקונגרס. עלינו להיות מאוחדים כדי להשיג את מטרתנו, ואליס סטפניק הייתה חלק מרכזי במאמצינו מההתחלה. ביקשתי מאליס, אחת מבעלות הברית הגדולות שלי, להישאר בקונגרס כדי לעזור לי לספק קיצוצי מס היסטוריים, משרות מצוינות, שיא של צמיחה כלכלית, גבול בטוח, עצמאות אנרגטית, שלום באמצעות עוצמה, ועוד הרבה יותר - כדי שנוכל להפוך את אמריקה לגדולה שוב". 

"עם רוב כל כך דחוק", הוסיף טראמפ, "איני רוצה להסתכן עם אף אחד אחר שיתמודד על המושב של אליס. הציבור אוהב את אליס, ועם תמיכתה אין לנו מה לדאוג ביום הבחירות. יש אחרים שיכולים לעשות עבודה טובה באו"ם. לכן, אליס תישאר בקונגרס, תחזור לצוות ההנהגה בבית הנבחרים, ותמשיך להילחם למען העם האמריקני המדהים שלנו". בסיום דבריו אמר טראמפ: "אני מצפה ליום שבו אליס תוכל להצטרף לממשל שלי בעתיד. היא פשוט פנטסטית. תודה לך, אליס".

אליס סטפניק האו"ם ארצות הברית (ארה"ב) ישראל

 צבע אדום

00:00
00:00
art