ספיר לפקין: דיווחים פלסטיניים: 3 הרוגים בתקיפת רכב במערב העיר עזה.
אזעקות במרכז ובירושלים: שני טילים שוגרו מתימן – רסיס נפל סמוך למודיעין
מערכות ההגנה הופעלו בעקבות ירי מתימן; אזרחים דיווחו על פיצוצים עזים באזור ירושלים. במד"א מדווחים: אין נפגעים, למעט מקרים של חרדה וחבלות קלות

שני טילים שוגרו היום (חמישי) בשעות הצוהריים לעבר ישראל מתימן, זאת כחלק מהסלמה אזורית מחודשת. אזעקות נשמעו בגוש דן, ירושלים, מודיעין ויישובים נוספים במרכז הארץ.
מדובר צה"ל נמסר: "בהמשך להתרעות שהופעלו לפני זמן קצר במספר מרחבים בשטח המדינה, יורטו שני טילים ששוגרו מתימן. שני הטילים יורטו בטרם חצו לשטח המדינה, ההתרעות הופעלו על פי מדיניות."
אחד הרסיסים שנפלטו במהלך היירוט נפל סמוך ליישוב מבוא חורון באזור מודיעין. כוחות הביטחון פועלים בזירה.
מדוברות מד״א נמסר כי לא התקבלו קריאות על נפגעים, למעט מקרים של חרדה ושל אזרחים שנחבלו בדרכם למרחבים מוגנים. אזרחים בירושלים דיווחו על קולות פיצוצים חזקים שנשמעו בבירור בעיר ובסביבתה.
הירי מגיע על רקע חידוש הלחימה ברצועת עזה, לאחר קריסת המגעים לעסקת חילופי שבויים. החות'ים בתימן, הפועלים בתמיכת איראן, שבו לשגר טילים לעבר ישראל – זאת לאחר תקופה של רגיעה יחסית. לדברי הארגון, מדובר בתגובה ישירה לחידוש הפעולות הצבאיות בעזה.
במהלך הימים האחרונים נרשמו שיגורים נוספים לעבר ישראל מתימן: ב-20 וב-21 במרץ יורטו טילים בטרם חדרו לשטח המדינה, והופעלו אזעקות בגוש דן, ירושלים, והשפלה. במקרים אלו, לא היו נפגעים.
כוחות הביטחון סורקים את אזורי הנפילה, והציבור מתבקש לשמור על ערנות ולהישמע להנחיות פיקוד העורף.
המסמכים חשפו: ישראל פעלה להסדרה עם חמאס שבינתיים תכנן את הטבח
אלי קליין
30.03.25
אחרי התקיפה בדאחייה - שר הביטחון מאיים: "ביירות תרעד"
יצחק וייס
28.03.25
נס: רסיס טיל נפל בבית ספר ליד ירושלים, תלמידים לא נפגעו
אוריאל פיליפ
30.03.25
המסתערבים ניסו לבצע מעצר, המחבל החל להימלט - וחוסל
יצחק וייס
30.03.25
השרים הקשו על מתאם פעולות הממשלה: "מתי נגמר להם הסולר?"
אלי קליין
30.03.25
המגעים לעסקת חטופים: ההצעה של חמאס והתגובה הישראלית
יצחק וייס
29.03.25