מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
ב' ניסן התשפ"ה | 31.03.2025
תל אביב 13°c
באר שבע 15°c
חיפה 15°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מצרים: ארה"ב דחתה הצעת הפסקת אש; ישראל מקדמת עקירה מעזה

גורמים מצריים אמרו לעיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" כי "ההצעה המצרית להפוגה הומניטרית לא התקבלה על ידי ארה"ב". הם טוענים כי ישראל מנסה לקדם את תוכנית הנשיא האמריקני לעקירה המונית מעזה, והוסיפו כי וושינגטון מסרבת להפעיל לחצים על ראש הממשלה נתניהו

00:00
02:56
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
מצרים: ארה"ב דחתה הצעת הפסקת אש; ישראל מקדמת עקירה מעזה
פעילות כוחות צה"ל בצפון רצועת עזה צילום: דובר צה"ל

העיתון הקטארי "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח היום (רביעי) על המגעים להסכם לשחרור חטופים והפסקת אש ברצועת עזה, בהתבסס על מקורות מצריים, אשר טענו כי "ישראל מנסה להבאיש את שמו של קהיר באמצעות תוכנית שנועדה לקדם את תהליך העקירה הכפויה".

לפי אותם מקורות, "ההצעות שהגישה קהיר בשבועות האחרונים לא צלחו. הממשל האמריקני סירב להעניק ערבויות כלשהן בנוגע ללחצים על ראש הממשלה נתניהו. קהיר הציעה הפסקת אש הומניטרית במהלך חג עיד אל-פיטר, אך הצעה זו לא התקבלה על ידי השליח האמריקני".

ל-ynet נודע כי בחודשים האחרונים, מאות תושבי רצועת עזה עוזבים את המקום מדי שבוע לצמיתות, וזאת לבקשתם. לפי הערכות גורמים ישראלים, מאז תחילת המלחמה יותר מ-35 אלף עזתים עזבו את הרצועה בדרכם למדינה שלישית. מחר צפויים יותר מ-200 חולים ומלווים עזתים להמריא לאיחוד האמירויות דרך שדה התעופה רמון, ומאות נוספים צפויים לעזוב את הרצועה לשם בשבועות הקרובים.

כמעט חודש עבר מאז הסתיים שלב א' בעסקת החטופים, ומאז המו"מ להמשך נתקע וחודשה הלחימה ברצועה. האמריקנים סבורים כי יש הצדקה להמשיך במלחמה בעקבות סרבנות חמאס, אך מדגישים כי היא צריכה להיות ממוקדת ויעילה כי "אין לנו את כל הזמן שבעולם", כך ציין גורם אמריקני. גורמים ששוחחו עם האמריקנים התרשמו כי לישראל יש גיבוי להמשך הלחימה בעזה, אך הוא מוגבל. לעת עתה, הפעלת כוח צבאי משפיעה על המשא ומתן, וגורם המכיר את המגעים הבהיר כי "אין טעם להיגרר לסבב חסר תכלית. הדרג המדיני בישראל צריך להבין שהאשראי שלו מוגבל".

גורם אמריקני נוסף ציין כי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נחוש לקדם את העסקה הסעודית "ולא יאפשר לישראל לחסל אותה". לדבריו, "שעון החול הולך ואוזל". הוא התייחס גם להצהרות השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ושר האוצר בצלאל סמוטריץ', והוסיף: "הם לא מבינים את הגיאופוליטיקה ולא יודעים איפה הם עומדים".

במקביל, האמריקנים מצפים כי, לאחר העברת התקציב בישראל, ראש הממשלה בנימין נתניהו יהיה משוחרר מאילוצים פוליטיים ויוכל להמשיך בתהליך. בסביבת נתניהו הדגישו אמש כי אין קשר בין העברת התקציב לבין סוגיית החטופים, וציינו כי ישראל מתמידה בקידום המתווה של סטיב וויטקוף, שליח הנשיא טראמפ.

ארצות הברית (ארה"ב) מצרים מלחמת חרבות ברזל עסקת חטופים חמאס ישראל תוכנית טראמפ הגירה

 צבע אדום

00:00
00:00
art