מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 24°c
חיפה 20°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
א' ניסן התשפ"ה | 30.03.2025
תל אביב 21°c
באר שבע 24°c
חיפה 20°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גנץ נועד עם לוין; האופוזיציה תחרים את ההצבעה על הרכב הוועדה

גנץ נפגש במשכן הכנסת עם שר המשפטים לוין בניסיון לשכנע אותו בהשלכות חקיקת הרפורמה המשפטית ולהימנע מכך. בשעה זו מליאת הכנסת דנה בחוק המשמעותי ביותר במסגרת הרפורמה המשפטית. ההצבעות צפויות מחר בבוקר

00:00
01:33
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
גנץ נועד עם לוין; האופוזיציה תחרים את ההצבעה על הרכב הוועדה
בני גנץ/יריב לוין צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

יו"ר המחנה הממלכתי, ח"כ בני גנץ, נועד היום (רביעי) במשכן הכנסת עם שר המשפטים יריב לוין, לפגישה בארבע עיניים בניסיון לשכנעו בנוגע להשלכות הצפויות של חקיקת הרפורמה המשפטית ושינוי הרכב הוועדה למינוי שופטים.

במהלך הפגישה, שנמשכה כשעה, טען גנץ בפני לוין כי החקיקה המתקדמת לקריאה שנייה ושלישית היא "טעות" – וכי היא מקרבת את ישראל למלחמת אחים.

הפגישה התקיימה לאחר שאתמול שלח גנץ מכתב אזהרה לראש הממשלה נתניהו ולחברי הממשלה, ערב העלאת החוק לשינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים.

בשעה זו מליאת הכנסת דנה בחוק, הנחשב למשמעותי ביותר במסגרת הרפורמה המשפטית – שינוי הרכב הוועדה. ההצבעה צפויה להימשך אל תוך הלילה, והחוק צפוי לעבור מחר בבוקר בקריאה שנייה ושלישית.

החוק נתמך גם בידי שר החוץ גדעון סער, במסגרת נוסח מרוכך שגיבש יחד עם לוין.

מסתמן כי סיעות האופוזיציה יחרימו את ההצבעה הסופית על החוק, ובמקביל – חברי כנסת מהאופוזיציה יצאו להשתתף במחאות מחוץ לכנסת.

מליאת הכנסת בני גנץ יריב לוין הרפורמה המשפטית

 צבע אדום

00:00
00:00
art