מבזקים +
תל אביב 30°c
באר שבע 29°c
חיפה 27°c
ירושלים 30°c
בית שמש 30°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
כ"ז אדר התשפ"ה | 27.03.2025
תל אביב 30°c
באר שבע 29°c
חיפה 27°c
ירושלים 30°c
בית שמש 30°c
בני ברק 30°c
אשדוד 30°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

באוניברסיטה היוקרתית פנו לבית האדמו"ר: "סייעו לנו מול טראמפ"

האדמו"ר מסקווירא התבטא שקודם צריך לוודא שלא יציקו שם לסטודנטים יהודים, אחרי זה אפשר לראות אם אפשר לעזור להם. הסיפור המלא

00:00
01:52
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
באוניברסיטה היוקרתית פנו לבית האדמו"ר: "סייעו לנו מול טראמפ"
הרבי מסקווירא צילום: ארכיון

אוניברסיטת קולומביה בניו יורק פנתה לבית האדמו"ר מסקווירא, בבקשה לסייע לקבל חזרה את המימון הפדרלי שהוקפא על ידי ממשל הנשיא טראמפ. טראמפ הקפיא 400 מיליוני דולרים בגלל התנהלות כושלת של האוניברסיטה בנושא אנטישמיות.

מהמידע שהגיע ל'בחדרי חרדים', עולה כי אחד מנציגי המוסד היוקרתי, התקשר לבן הצעיר של האדמו"ר מסקווירא, הרה"צ רבי חיים מאיר טווערסקי, ושאל אם הוא יכול לעזור להם בנושא. הסיבה לכך, בכירי החסידות נמצאים בקשר עם בכירי הפוליטיקאים בארה"ב, דמוקרטים ורפובליקנים כאחד. 

הבן ר' חיים מאיר נכנס אל הקודש פנימה והתייעץ עם אביו האדמו"ר, הבן שחשב שזה רעיון טוב לעזור לאוניברסיטה, כי כך יוכלו לפעול לעזור ליהודים.

ל'בחדרי חרדים' נודע כי האדמו"ר אמר לבנו שקודם צריך לבדוק לעומק מדוע הופסק המימון, וכשבית האדמו"ר גילה כי הסיבה לכך התנהלות כושלת ומחפירה של הנהלת המוסד בכל הנוגע לאי מניעת אנטישמיות, סטודנטים יהודים הוכו, הופחדו, וסבלו מהתנכלויות, ולכן הוקפא הכסף. האדמו"ר אמר שצריך לוודא שלא יציקו שם לסטודנטים יהודים, אחרי זה אפשר לראות אם אפשר לעזור להם.

גורם בחסידות אמר ל'בחדרי חרדים' כי "את האדמו"ר לא עניין טובות הנאה או פרוטקציות שאולי יהיה אפשר יום אחד לקבל מאוניברסיטה הזאת, האדמו"ר  דואג ליהודים שנמצאים באוניברסיטה הזאת, גם אם לא שומרי תורה ומצוות, הם אמנם לא מקפידים על ערוב חצרות, אבל הם נשמות יהודיות, והאדמו"ר לא רוצה שיציקו להם שם באוניברסיטה".

חסידות סקווירא קולומביה דונלד טראמפ

 צבע אדום

00:00
00:00
art