ישראל כהן: ׳יתד נאמן׳ בכותרת ראשית מחר: ״דרישתנו הברורה היא שיוסדר מעמדם של לומדי התורה בהקדם וכל מי שחושב אחרת או פועל אחרת, ימצא את עצמו מול יהדות חרדית מאוחדת ומלוכדת העומדת על ציפור נפשה בכל האופנים״.
פשטידת גבינות וברוקולי נוטפת, עם כל מה שתחלמו >>>
מכירים את השעות האלו שהכי בא לכם להתפנק, אבל אם אפשר - בלי הרבה פחמימות, ואם אפשר - שיהיה נוטף וגבינתי... אז זה בדיוק, הפשטידה הזאת >>>

מצרכים:
- תבנית חד פעמית קטנה מלבנית / 2 תבניות אייגליש קייק
- 1 שמנת חמוצה
- 1 קוטג'
- 1 בצל
- 1 קישוא
- 300 גרם כרוב/בצל/פטריות
- 4 ביצים
- 10 פרחי ברוקולי
- 3/4 כוס קמח (לנמנעים מפחמימות – אפשר להוריד מהכמות, אך הפשטידה תהיה רכה מדיי)
- גבינה צהובה
- תבלינים: מלח, אבקת מרק פטריות, אבקת בצל
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל עם הכרוב והקישוא בבלנדר עד לקבלת מחית רכה או גרוסה.
- מעבירים לקערה ומוסיפים פנימה את הביצים, הקמח והגבינות (מלבד גבינה צהובה).
- מעבירים הכל לתבנית חד פעמית בגודל בינוני-קטן
- מטביעים בתוך הבלילה חתיכות גבינה צהובה ועליהן מניחים פרחי ברוקולי (עמוק כמה שאפשר, לא קריטי אם ראשי הברוקולי מציצים החוצה).
- מכניסים לתנור חם לאפיה בחום של 180 למשך כ-50 דקות עד להתייצבות.
- ניתן להוסיף עוד שכבת גבינה צהובה לקראת סוף האפיה ולאפשר לה להנמס בנחת כ-15 דקות.
הפתיתים נדבקים לכם? בגלל שעוד לא הכרתם את הפטנט הזה >>>
חגית אור
22.04.25
לחמניית קוביית שוקולד שתמיס להם את הלב
חגית אור
06.04.25
פינוק מהטבע: בטטה קריספית פיקנטית-מתוקה
חגית אור
01.04.25
אה – וואה – ג'ה: מתכון למופלטה מרוקאית מקורית
חגית אור
19.04.25
כבש אותי לחלוטין: מתכון מוצלח לצוואר כבש ממולא בתנור (כולל סרטון הכנה)
מיכל תהילה
07.04.25
עוגת שיש לפסח – שאסור לפספס!
חגית אור
13.04.25