מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
כ"ז אדר התשפ"ה | 27.03.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 23°c
חיפה 21°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

דיווח מצמרר: חיילים מצפון קוריאה שימשו כ"גלאי מוקשים אנושיים" בחזית באוקראינה

ה"דיילי מייל" מדווח כי כ-12,000 חיילים מצפון קוריאה נשלחו לרוסיה – חלקם נשלחו לקו האש באוקראינה למשימות מסוכנות במיוחד, כחלק מהברית ההולכת ומתחזקת בין פיונגיאנג למוסקבה

00:00
01:45
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
דיווח מצמרר: חיילים מצפון קוריאה שימשו כ"גלאי מוקשים אנושיים" בחזית באוקראינה
חייל מצפון קוריאה בשבי באוקראינה צילום: לשכת נשיא אוקראינה

מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הביע בסוף השבוע את תמיכתו המלאה ברוסיה במלחמתה מול אוקראינה, והבטיח להמשיך לתמוך בה "בהגנה על הריבונות והאינטרסים הביטחוניים".

קים נפגש בפיונגיאנג עם מזכיר מועצת הביטחון של רוסיה, סרגיי שויגו, ושם דנו השניים בשלל נושאים: המלחמה באוקראינה, יחסי מוסקבה-וושינגטון תחת ממשל טראמפ, והמצב הביטחוני בחצי האי הקוריאני.

לפי הדיווחים, שני הצדדים חידשו את ההסכם הביטחוני ביניהם, הקובע כי במקרה שאחת מהמדינות תותקף – השנייה תסייע לה.

שויגו העביר לקים מסר אישי מנשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שהודה לו על התמיכה והתחייב ליישם את ההסכמות שהושגו בפסגות האחרונות בין המדינות. שויגו גם שיבח את "הסולידריות של צפון קוריאה בעמדות הגיאופוליטיות הקריטיות של רוסיה, במיוחד במלחמה באוקראינה".

ברקע הפגישה: הערכת מודיעין של דרום קוריאה לפיה צפון קוריאה העבירה לרוסיה כמויות גדולות של נשק, וכן בין 10,000 ל-12,000 חיילים. לפי ה"דיילי מייל", חיילים אלה שימשו בקו החזית כ"גלאי מוקשים אנושיים" – עדות לשיתוף פעולה עמוק ומדאיג בין פיונגיאנג למוסקבה.

צפון קוריאה ולדימיר פוטין קים ג'ונג און מלחמת אוקראינה רוסיה

 צבע אדום

00:00
00:00
art