מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 21°c
חיפה 14°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
כ"ו אדר התשפ"ה | 26.03.2025
תל אביב 13°c
באר שבע 21°c
חיפה 14°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

טראמפ מבטל את הסיווג הביטחוני של ביידן, האריס ושורת בכירים נוספים

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ביטל את הסיווג הביטחוני של ג'ו ביידן, קמלה האריס ושורת בכירים דמוקרטים. טראמפ כתב: "קבעתי שזה כבר לא אינטרס לאומי עבור האנשים הבאים לגשת למידע מסווג"

טראמפ מבטל את הסיווג הביטחוני של ביידן, האריס ושורת בכירים נוספים
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: שאטרסטוק

הנשיא האמריקני דונלד טראמפ ביטל את הסיווג הביטחוני של ג'ו ביידן, קמלה האריס ושורה של בכירים דמוקרטים ואויבים פוליטיים, בתזכיר נשיאותי שהוציא ביום שישי.

בין היתר בוטל הסיווג הביטחוני של מזכיר המדינה לשעבר אנטוני בלינקן , נציגת ויומינג לשעבר ליז צ'ייני, נציג אילינוי לשעבר אדם קינזינגר והתובע הכללי של ניו יורק, לטיליה ג'יימס, שהעמיד לדין את טראמפ בגין הונאה, וכן את כל משפחתו של ביידן. 

לכולם לא תהיה יותר גישה למידע מסווג - אדיבות המוצעת בדרך כלל לנשיאים לשעבר ולחלק מהפקידים לאחר שעזבו את השירות הציבורי. 

"קבעתי שזה כבר לא אינטרס לאומי עבור האנשים הבאים לגשת למידע מסווג", כתב טראמפ. הוא אמר שהוא גם "ינחה את כל ראשי המחלקות המנהלות והסוכנויות לבטל גישה ללא ליווי למתקנים של ממשלת ארצות הברית מאובטחת מאנשים אלה".

דונלד טראמפ ג'ו ביידן סיווג ביטחוני

 צבע אדום

art