מרדכי הלפרין: בום: גורם בכיר בש"ס אומר לי במתקפה חריפה. "זה מנוי וגמור אצל מועצת חכמי התורה: משה ארבל לא יהיה בכנסת הבאה. אין לו מקום בתנועה" לדבריו.
אלפי מוחים בירושלים בשל הדחת רונן בר | שוטרים ניפצו שמשות
רונן בר במכתב לשרים, לקראת הדחתו: "הטענות - מסווה למניעים זרים ופסולים" | עימותים בבירה: אלפי מפגינים מוחים נגד פיטורי ראש השב"כ במקביל לתחילתה של ישיבת הממשלה | תיעוד מהמחאה: שוטרים מנפצים שמשות רכבים

החלה ישיבת הממשלה שתדון ותאשר את הדחת ראש השב"כ רונן בר. בר עצמו לא התייצב לישיבה, למרות שהוזמן אליה. במקביל, אלפי בני אדם מפגינים הערב (חמישי) בירושלים במחאה על כוונת הממשלה להדיח את ראש השב"כ. ההפגנה יצאה מרחוב עזה, סמוך למעונו של ראש הממשלה נתניהו, והמשיכה בצעדה לעבר מתחם הממשלה.
רונן בר שגר הערב (ה') לשרי הממשלה את התייחסותו להדחה. ״ההליך הוא למראית עין ותוצאתו נקבעה מראש, טענות מופרכות שאינן אלא מסווה למניעים זרים ופסולים מיסודם, שנועדו לשבש את יכולתו של שב״כ למלא את תפקידו בממלכתיות, עפ״י החוק, ולא לטובת אינטרסים אישיים, ולמנוע את חקר האמת הן ביחס לאירועים שהובילו לטבח והן ביחס לפרשיות חמורות אותן חוקר השב״כ כעת״, כתב בר.
על הטענות לחוסר אמון מצד ראש הממשלה, כתב בר: "בניגוד לנטען, מתקיים שיתוף פעולה אינטנסיבי ויעיל בין השירות בהובלתי לראש הממשלה, אשר מוביל לתוצאות משמעותיות בסיכול הטרור ובקיום מטרות המלחמה. השירות פועל ליישם את המדיניות שקובע הדרג המדיני, וימשיך לעשות כן".
במהלך המחאה תועדו שוטרים כשהם מנפצים שמשות של כלי רכב באמצעות פטיש ואבנים, בצומת סמוך בדרך רופין. בתיעוד מהזירה נראים השוטרים מכים בכוח על החלונות, זאת למרות שנוסעים ישבו בתוך המכוניות.
המוחים קוראים לממשלה לחזור בה מהמהלך להדחת ראש השב"כ, וטוענים כי מדובר בהחלטה פוליטית העלולה לפגוע בביטחון המדינה. כוחות משטרה רבים פרוסים במקום, והעימותים בין המפגינים לשוטרים נמשכים.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה לתיעוד: "כלי הרכב חסמו את הצומת לחלוטין וסיכנו את משתמשי הדרך תוך פגיעה קשה במרקם החיים. יושבי הרכב הסתגרו בתוך הרכב וסרבו לפנות את הצומת על אף פניות חוזרות ונשנות של השוטרים ובניגוד לחוק. גם לאחר שהשוטרים הודיעו להם על מעצרם, סרבו לפתוח את הדלת/ להזיז את כלי הרכב ולכן, לאחר אזהרות נוספות, נאלצו השוטרים לשבור חלק מהחלונות, על מנת לבצע את תפקידם כחוק".
נעצר חשוד ראשון בתקיפת ראש העיר בית שמש: "צפויים מעצרים נוספים"
יצחק וייס
21.03.25
אחרי שאיים על נתניהו: נדב ארגמן נחקר במשטרה
יצחק וייס
20.03.25
בשורות עצובות מהכינרת: מפלס המים ממשיך לרדת
קובי ברקת
20.03.25
במסגרת הסכם: עובדים זרים ראשונים מסרי לנקה נחתו בישראל
אברהם פריינד
20.03.25
עסקה גדולה בפריפריה: המפעל הענק שנסגר נמכר למשפחת וינר - עשרות עובדים יגויסו
ליפא גינסברגר
20.03.25
מרגש: העצים מחצר הבית שחרב בבארי הועברו ליישוב הדתי
שלו שינברג
21.03.25