מבזקים +
תל אביב 13°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
כ"ב אדר התשפ"ה | 22.03.2025
תל אביב 13°c
באר שבע 15°c
חיפה 13°c
ירושלים 13°c
בית שמש 13°c
בני ברק 13°c
אשדוד 13°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מתכון לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי

אגרולים פריכים מבצק פילו זהוב, ממולאים בקוביות חזה עוף פיקנטיות ועסיסיות, הם חגיגה של טעמים ומרקמים. המתכון הפשוט והמהיר מבטיח תוצאה מושלמת בכל פעם ומתאים לאירוח חגיגי או לארוחה משפחתית מפנקת

מתכון לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי
אגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף טחון צילום: שאטרסטוק

מתכון לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי / אסתי

המצרכים לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי:

  • 1 חבילה בצק פילו
  • שמן זית/קנולה (להברשה)

למילוי:

  • 2 בצלים קצוצים לקוביות
  • 2 כפות שמן
  • 1 ק"ג חזה עוף טחון (או בשר טחון)

תבלינים:

  • מלח
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1/4 כפית שום גבישי
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק או טריאקי

לציפוי:

  • ביצה טרופה
  • שומשום / קצח

אופן ההכנה לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי:

הכנת המילוי:

  1. מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
  2. מוסיפים את חזה העוף הטחון ומטגנים עד להזהבה  
  3. מתבלים במלח, כורכום, פפריקה, שום גבישי, פלפל שחור ורוטב צ'ילי/טריאקי.
  4. מערבבים היטב ומניחים בצד להתקרר.

הרכבת האגרולים:

  1. מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן.
  2. מקפלים את העלה לשניים ומניחים כמות נדיבה מהמילוי בקצה העלה.
  3. מקפלים את צידי העלה פנימה ומגלגלים לרול.
  4. מניחים את הרולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הרולים במעט שמן.
  5. מברישים בביצה ומפזרים שומשום
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש על-180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.

הצעות הגשה:

  1. ניתן להגיש את האגרולים חמים לצד מטבלים אהובים.
  2. לגרסה צמחונית, ניתן להחליף את חזה העוף בפטריות או ירקות מוקפצים

טיפ: אם נשאר לכם מילוי, אפשר להשתמש בו למילוי בורקס או סיגרים

מתכון בשרי מתכון לאגרול

 צבע אדום

00:00
00:00
art