מרדכי הלפרין: בום: גורם בכיר בש"ס אומר לי במתקפה חריפה. "זה מנוי וגמור אצל מועצת חכמי התורה: משה ארבל לא יהיה בכנסת הבאה. אין לו מקום בתנועה" לדבריו.
מתכון לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי
אגרולים פריכים מבצק פילו זהוב, ממולאים בקוביות חזה עוף פיקנטיות ועסיסיות, הם חגיגה של טעמים ומרקמים. המתכון הפשוט והמהיר מבטיח תוצאה מושלמת בכל פעם ומתאים לאירוח חגיגי או לארוחה משפחתית מפנקת

מתכון לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי / אסתי
המצרכים לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי:
- 1 חבילה בצק פילו
- שמן זית/קנולה (להברשה)
למילוי:
- 2 בצלים קצוצים לקוביות
- 2 כפות שמן
- 1 ק"ג חזה עוף טחון (או בשר טחון)
תבלינים:
- מלח
- 1/4 כפית כורכום
- 1/4 כפית פפריקה
- 1/4 כפית שום גבישי
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק או טריאקי
לציפוי:
- ביצה טרופה
- שומשום / קצח
אופן ההכנה לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי:
הכנת המילוי:
- מחממים מחבת עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה
- מוסיפים את חזה העוף הטחון ומטגנים עד להזהבה
- מתבלים במלח, כורכום, פפריקה, שום גבישי, פלפל שחור ורוטב צ'ילי/טריאקי.
- מערבבים היטב ומניחים בצד להתקרר.
הרכבת האגרולים:
- מניחים עלה פילו על משטח עבודה ומברישים אותו בשמן.
- מקפלים את העלה לשניים ומניחים כמות נדיבה מהמילוי בקצה העלה.
- מקפלים את צידי העלה פנימה ומגלגלים לרול.
- מניחים את הרולים על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומברישים את הרולים במעט שמן.
- מברישים בביצה ומפזרים שומשום
- מכניסים לתנור שחומם מראש על-180 מעלות ואופים במשך 25-30 דקות, עד להזהבה.
הצעות הגשה:
- ניתן להגיש את האגרולים חמים לצד מטבלים אהובים.
- לגרסה צמחונית, ניתן להחליף את חזה העוף בפטריות או ירקות מוקפצים
טיפ: אם נשאר לכם מילוי, אפשר להשתמש בו למילוי בורקס או סיגרים
מתכון לסירות סלמון בגלייז אסייתי עם בטטה ופטריות
שרה שבבו
10.03.25
מתכון ללא גלוטן ומתאים לפסח: כדורי קוקוס טחינה ואגוזים קטנים ומטריפים
נועם זיגדון
19.03.25
מתכון לעוגת שוקולד עם קולה - לא לילדים בלבד
חני לוין
27.02.25
מתכון לקיורטוש ממכרר במילוי בטעם אלפחורס ומילוי שוקולד ואגוזי לוז
שרה שבבו
11.03.25
מתאימות למשלוחי מנות: מתכון לאוזני המן צבעוניות ומוצלחות
נועם זיגדון
09.03.25
מתכון לאגרול מבצק פילו במילוי חזה עוף פיקנטי
חני לוין
20.03.25