מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
כ"ב אדר התשפ"ה | 22.03.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 19°c
חיפה 16°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בשל ליקויי נגישות: קנס כספי כבד הוטל על עיריית אשדוד

נציבות שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות הטילה קנס של עשרות אלפי שקלים על עיריית אשדוד, לאחר שלא הנגישה את בית הספר "נוף ים" למרות התראות חוזרות ונשנות

00:00
01:30
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
בשל ליקויי נגישות: קנס כספי כבד הוטל על עיריית אשדוד
עיריית אשדוד צילום: שאטרסטוק

כבר כמעט עשור פועלת נציבות שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות מול עיריית אשדוד בנוגע לליקויי הנגישות החמורים בבית הספר "נוף ים" שבעיר, אך למרות האזהרות והארכות החוזרות, העירייה לא ביצעה את התיקונים הנדרשים. עיקר הבעיה הוא היעדר פיר מעלית בבית הספר, דבר המונע מתלמידים עם מוגבלות ללמוד בסביבה חינוכית ראויה ונגישה.

בעקבות אי מילוי דרישות הנגישות שהוגדרו בחוק, החליטה הנציבות להטיל על העירייה עיצום כספי בגובה של למעלה מ-30 אלף שקלים, שנועד להבהיר לעיריית אשדוד כי האחריות למחדליה מוטלת עליה בלבד.

בנציבות שוויון הזכויות מדגישים כי הפרת תקנות הנגישות בבתי ספר יוצרת פגיעה חמורה ומתמשכת בזכויותיהם הבסיסיות של תלמידים עם מוגבלויות. "היעדר נגישות אינו רק הפרה של חוק, אלא פגיעה ממשית בזכותם של הילדים ללמוד בכבוד ובתנאים שוויוניים," נאמר בתגובה הרשמית של הנציבות.

נציב שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות, דן רשל, הדגיש כי "הנגשה אינה חסד שהרשויות עושות, אלא זכות בסיסית שעליהן לספק. רשויות שאינן עומדות בחובותיהן חייבות לשאת במחיר גבוה על מנת להבטיח שלא יזלזלו בזכויות אלו".

נגישות עיריית אשדוד

 צבע אדום

00:00
00:00
art