מוטי קסטל: השרה סילמן בישיבת הממשלה: הימין סיים להבליג על התנהלות לעומתית של פקידים נגד ממשלה נבחרת. במדינה דמוקרטית ראשי ארגוני הביטחון כפופים לדרג המדיני ולא להיפך. על הפרק עומדת פה הדמוקרטיה. יש פה קבוצה שרוצה להמשיך ולהחזיק בכוח ושליטה נגד נבחרי הציבור, חלקם לשעברים ששיתפו פעולה עם סנאטורים דמוקרטים למנוע משלוחי נשק לישראל, חלק מקבוצה העבירו חומרים להאג בכוונה לפגוע בהנהגת ישראל, הם תומכים ומגבים סרבנות ואלימות. קבוצה שמהלכת אימים על ראש הממשלה ומאיימת במלחמת אזרחים. הם לא בוחלים בשימוש עברייני במערכת החוק, חקירות מגמתיות וסלקטיביות, כמו הסרטון המבושל משדה תימן, והדלפות גלעד קריב ועוד. הממשלה עכשיו כעת עושה תיקון שהיה צריך להיעשות כבר בהתחלה מול כל המינויים של הממשלה הקודמת. מול מי שפועלים באופן מוצהר נגד ממשלה דמוקרטית נבחרת.
לֹא יִדַּח מִמֶּנּוּ נִדָּח: עשרות יהודים השתתפו בסמינר מיוחד בהאדיטש
לראשונה מאז המלחמה עשרות יהודים השתתפו בסמינר פורים בהאדיטש. הסמינר שבו נטלו חלק 50 יהודים, החל ביום חמישי כלל בתוכו כמובן את קריאת המגילה וסעודות החג והשבת

מתחם ההארחה רחב הידיים בסמוך לציון רבי שניאור זלמן מליאדי - מייסד חסידות חב"ד ובעל התניא והשו"ע הפך זה מכבר למקום שמארח את סמינרי היהדות של כל הקהילות היהודיות באוקראינה אך מאז פרוץ המלחמה עוד לא נערך בו סמינר הקשור לחג הפורים.
השנה, כאשר חג הפורים חל בערב שבת, יזם השליח ורבה של האדיטש והגלילות הרב שניאור זלמן דייטש סמינר מיוחד בן שלשה ימים ליהודי המחוז.
הסמינר שבו נטלו חלק 50 יהודים, החל ביום חמישי כלל בתוכו כמובן את קריאת המגילה וסעודות החג והשבת ובין לבין שמעו המשתתפים שיעורים על סיפור המגילה, מצוות החג, ההוראות בעבודת ה' שעל כל יהודי לקחת מסיפור המגילה ועוד.

פעילות נוספת נערכה גם בעיר מירגורוד - העיר הגדולה ביותר באזור שבה ישנה קהילה יהודית קטנה. הרב דייטש הגיע למירגורוד ביום שישי וקרא במגילה ל-30 תושבים שנבצר מהם להגיע לסמינר המיוחד בהאדיטש. גם במירגורוד נערכה סעודת חג ברוב פאר והדר והמשתתפים כולם הניחו תפילין.
לדברי הרב דייטש "מאז פרוץ המלחמה זכינו לארח במתחם, על חדריו הרבים, עשרות רבות של סמינרים והפעם זכינו לעלות מדרגה ולעשות גם סמינר מיוחד לפורים - אירוע שלא נראה כאן כמה שנים, מאז פרוץ המלחמה.
"בימים אלו אנו נערכים לערוך סדרי פסח הן במסגרת סמינר מיוחד בהאדיטש והן, בעז"ה כציטב המסורת למאות רבות של יהודים ב-12 הערים והעיירות המרכזיות באזור".
יותר מ-630,000 ישראלים חיים בחו"ל
יענקי פרבר
19.03.25
מחשש לתקיפה: מיליציות איראניות בעיראק נקטו בצעדים חריגים
ישראל לפקוביץ
19.03.25
באיראן מגיבים למכתב טראמפ: "לא ננהל מו"מ ישיר תחת לחץ"
שלו שינברג
20.03.25
עד להודעה חדשה: אתר החרמון נסגר למבקרים
קובי ברקת
19.03.25
דורשים להסיר כשרות: בעל קייטרינג לבתי כנסת עודד רצח יהודים
יענקי פרבר
20.03.25
הגאב"ד מוויליאמסבורג לטראמפ: "אני מתחנן שתציל אותנו"
משה ויסברג
19.03.25