ספיר לפקין: דיווח בעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי: מצרים מציעה הצעה "דחופה" להפסקת אש בעזה - שכוללת את חידוש פתיחת מעבר רפיח ליציאת הפצועים מהרצועה והכנסת סיוע בתמורה לשחרור חטופים ישראלים פצועים וחללים חטופים בעלי אזרחות כפולה. נטען כי יש מגעים שבהם מעורב ראש המוסד כדי להבטיח את השמירה על ביטחונם של אנשי הביטחון המצריים בעזה.
הלימודים בעוטף עזה ובנגב המערבי בוטלו, הופסקה תנועת הרכבות
בעקבות פעילות צה''ל ברצועת עזה היום לא יתקיימו לימודים בכל מוסדות החינוך בעוטף עזה כולל שדרות, וכלל פעילויות הרווחה והחינוך הבלתי פורמלי כולל אירועי יום מעשים טובים מבוטלים

פיקוד העורף עדכן הלילה כי מעתה לא ניתן לקיים לימודים בעוטף עזה. ההחלטה, כך נכתב, התקבלה בתום הערכת מצב לילית כשישראל תקפה באופן מיידי.
"בתום הערכת מצב, הוחלט כי החל מהשעה 2:00, יתעדכנו הנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף. במסגרת השינויים אזור הנחייה עוטף עזה יעבור ממדרג פעילות מלאה למדרג פעילות מצומצמת, שאינו מאפשר קיום פעילויות חינוכיות", נכתב. בצה"ל הבהירו כי ההנחיה תקפה רק לאזור זה - ואין שינויים בהנחיות לאזור מערב הנגב ומערב לכיש: "ההנחיות באזורים אלה נותרו ללא שינוי".
עיריית שדרות הודיעה לתושבים כי הלימודים בכל רשויות העוטף, כולל בשדרות, מבוטלים היום (שלישי). בנוסף, התהקלויות במרחב פתוח מותרות עד 10 איש ובמבנה סגור עד 100 איש.
בנוסף, הוחלט על הפסקת בתנועת הרכבות בין תחנות אשקלון ושדרות, והיסעים מופעלים ביניהן. ברכבת אמרו כי תנועת הרכבות תחודש עם קבלת אישור ביטחוני.
מקומות עבודה - ניתן לקיים בתנאי שניתן להגיע למרחב מוגן בזמן ההתגוננות. הרכבת לא פועלת. השוק לא ייפתח היום. "נזכיר כי בעת הישמע התרעת צבע אדום, יש להכנס למרחב המוגן ולהמתין לפחות 10 דקות" נמסר.
כמו כן כלל פעילויות הרווחה והחינוך הבלתי פורמלי כולל אירועי יום מעשים טובים מבוטלים בעוטף עזה. בעקבות קריסת הפסקת האש והחזרה ללחימה כרגע באופן אווירי בלבד ברצועת עזה, בפיקוד העורף ביקשו מהאזרחים "להמשיך ולעקוב אחר ההנחיות המפורסמות על ידי פיקוד העורף באמצעי ההפצה הרשמיים. ההנחיות המלאות מעודכנות בפורטל החירום הלאומי וביישומון פיקוד העורף".
הילד במאבק נפשי? הפתרון הייחודי לקשיי קשב וריכוז
אליקים דהן כתבה מקודמת
18.3.25 | 11:36
השבר הכלכלי שמטלטל משפחות לפני חתונת הילדים >>
שימי מקודם
18.3.25 | 10:49
אלו 3 השלבים להשיג את הדרכון החזק בעולם!
מקודם
18.3.25 | 09:21
"מטריף חושים": אתם צריכים להכיר את הקיה קרניבל החדשה
מקודם
18.3.25 | 08:56
סייל מטורף: טויוטה קורלה עד 45,000 ש"ח הנחה
מקודם
18.3.25 | 11:57
לקחתם משכנתא? מזל טוב! את ביטוח הדירה תסגרו במגדל וחסכו. החל מ-₪1 ליום, להצעה >>
מקודם
18.3.25 | 10:34
"רק שעה ביום! ויש לך תעודת טוען רבני"
מקודם
18.3.25 | 06:16
מסתיימת בקרוב: הפתעה בקרב החרדים בהגרלת עזר מציון
מקודם
18.3.25 | 15:39
המהפכה השקטה: "חרדים בטופ של ההייטק והתעשייה"
בשיתוף מיגו
18.3.25 | 12:48
מחפשים עבודה? לחברת הראל ביטוחים דרושים עובדים
מקודם
18.3.25 | 12:37
עיתונאית תושבת ירושלים פרסמה דברי שבח לסינוואר - ונעצרה
שלו שינברג
17.03.25
מכתב ההאשמות ששיגר רונן בר לנתניהו - והוביל לפיטוריו
שלו שינברג
08:25
חמאס נערך לחידוש הלחימה: גיוס מאות מחבלים חדשים, וחלוקת אמל"ח
ישראל לפקוביץ
17.03.25
בצה"ל מאשרים: ירי מלבנון לעבר רכב שחנה במושב בצפון
יענקי פרבר
16.03.25
המעצר והשחרור: בכיר במשרד רה"מ מסר מידע על מיקום רה"מ נתניהו
אלי קליין
16.03.25
אחרי הירי לאביבים: צה"ל תקף מפקדה ומבנים של חיזבאללה
צביקה סגל
16.03.25