עמית סגל: גדעון סער ליועמ״שית עכשיו בישיבת ממשלה: ״אני מצטער שמיניתי אותך, אי אפשר להסביר את הצעדים שלך, כל מה שאת עושה זה בשביל להפיל את הממשלה״.
ארה"ב לא העלתה את סוגיית פינוי עזה מתושביה, והדרישה מחמאס
לאחר שדווח כי ארצות הברית נתנה אור ירוק עקרוני לתכנית של מצרים לשיקום עזה, נראה שהצדדים מנסים לגשר על הפערים בינה לבין היוזמה של טראמפ לפינוי עזתים

למרות שדווח היום (שני) כי ארצות הברית נתנה אור ירוק עקרוני לתכנית של מצרים לשיקום עזה, נראה שהצדדים מנסים לגשר על הפערים בינה לבין היוזמה של טראמפ לפינוי עזתים מהרצועה.
רשת סקיי ניוז בשפה הערבית דיווחה היום כי וושינגטון הביע הסכמה עקרונית לתכנית המצרית לשיקום עזה שאמורה להוות חלופה ליוזמה של טראמפ להוציא עזתים, אלא שכרגע בעיקר מתנהלים דיונים בנושא בין הצדדים.
גורם מצרי שמעורה בפרטים אמר לרועי קייס בכאן 11, שבפגישות הישירות איתם, הממשל האמריקני לא העלה את סוגיית פינוי עזה מתושביה ולא הפעיל לחץ על מצרים ועל ירדן לקלוט תושבים מעזה. אבל במקביל, הממשל האמריקני כן העלה שתי דרישות מרכזיות באותן פגישות והן פירוק חמאס מנשקו ודחיקת חמאס מכל תפקיד בעזה.
בימים האחרונים דווח כי האמריקנים הביעו התעניינות בשמות האישים הפלסטינים שיהיו חברים בוועדה שתהיה אמונה על ניהול הרצועה בשלב הראשוני, לפי התכנית המצרית.
כזכור נשיא ארצות הברית הכריז בחודש פברואר על תוכנית הטרנספר במסיבת עיתונאים עם נתניהו בבית הלבן בעקבות הרס התשתיות במהלך הלחימה בעזה. אך ביום רביעי האחרון, טראמפ חזר בו ואמר כי "אף אחד לא מגרש אף אחד אחר מרצועת עזה".
בכיר צרפתי: "לא רואה אפשרות למדינה פלסטינית"
יענקי פרבר
16.03.25
ארה"ב וישראל התעניינו באפשרות של הגירת עזתים לסוריה
יענקי פרבר
17.03.25
הפתיע את המתווכות: התנאי שהציב חמאס במסגרת המגעים לעסקה
שלו שינברג
16.03.25
ישראל, לבנון וחיזבאללה: האם שינוי מדיני בדרך?
מאיר גלבוע
13.03.25
ראש אונר"א מתלונן: הארגון עלול לקרוס בחודש יוני
יענקי פרבר
17.03.25
דיווח: טראמפ נתן אישור ראשוני לתוכנית המצרית לשיקום הרצועה
שלו שינברג
17.03.25