נדב אלימלך: ראש השב״כ לשעבר, השר אבי דיכטר, הצביע בישיבת הממשלה בעד העברת ראש השב״כ מכהונתו: ״ראש הממשלה אמר בצורה כנה, קשה ועצובה שאין לו אמון בראש השב״כ. בניגוד למוסד שיש לו היבטים מבצעיים, לשב״כ יש גם היבטים אישיים הקשורים לראש הממשלה - ראש השב״כ אחראי על אבטחתו האישית של ראש הממשלה. לכן, כל הדברים האחרים בכלל לא רלוונטיים. במצב של חוסר אמון יש שתי אפשרויות: או שראש השב״כ יתפטר, או שיפוטר. ואם הוא לא מתפטר, אז הוא מפוטר״.
נתניהו משיב ליועמ"שית: "כפירה מסוכנת בסמכות מפורשת של הממשלה"
ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב ליועצת המשפטית לממשלה שהודיעה כי היא מתנגדת להדחתו של ראש השב"כ. נתניהו: "ניסיונך ליטול את שיקול הדעת של הממשלה הוא כפירה מסוכנת בסמכות מפורשת של הממשלה"

ראש הממשלה פנה במכתב ליועצת המשפטית לממשלה, לאחר שהודיעה אתמול כי היא מתנגדת להדחתו של ראש השב"כ רונן בר. נתניהו תקף את מיארה: "רמיזותייך על חשד ל״אי חוקיות וניגוד עניינים״ הן היפוך גמור של הצדק".
נתניהו כתב: ״ניסיונך ליטול את שיקול הדעת של הממשלה הוא כפירה מסוכנת בסמכות מפורשת של הממשלה. רמיזותייך על חשד ל״אי חוקיות וניגוד עניינים״ הן היפוך גמור של הצדק".
עוד הוסיף: "במהופך לדברייך - הכוונה לסיים את כהונת ראש השב״כ לא באה על רקע החקירה. ההפך, ה״חקירה״ היא שנולדה לאחר שהאפשרות להפסקת כהונתו עלתה על הפרק ופורסמה בתקשורת״.
אתמול הודיעה היועצת המשפטית לממשלה לראש הממשלה: "אינך יכול לפטר את ראש השב״כ. זאת עד להשלמת בירור התשתית העובדתית והמשפטית שעומדת ביסוד החלטתך ואפשרותך לעסוק בנושא בעת הזו".
סגן ראש הממשלה ושר המשפטים, יריב לוין התייחס למכתבה של גלי בהרב מיארה בנוגע לפיטורי ראש השב"כ רונן בר והבהיר כי היא כפופה לחוק.
לוין כתב: "חוק השב״כ קובע באופן מפורש כי הממשלה רשאית להפסיק את כהונתו של ראש השירות לפני תום תקופת כהונתו. את החוק הזה אמורה להכיר גם היועצת המשפטית לממשלה. במקרה ומישהו התבלבל, ישראל היא דמוקרטיה, וכולם בה, כולל היועצת, כפופים לחוק".
לדבריו, "אסור להיכנע לאיומים או לנסיונות לשלול מהממשלה את סמכותה. הכניעה לאלימות ולסרבנות במרץ 2023 היא שהביאה אותנו למצב היעדר המשילות הנוכחי. עכשיו זוהי שעת מבחן עבור כולנו".
הרצוג: "לא יתכן לשלוח את בנינו לחזית ולהוביל מהלכים שנויים במחלוקת"
אברהם פריינד
20.03.25
התגובה של לשכת ראש הממשלה - והדיווח: פלדשטיין יהיה עד מדינה?
יצחק וייס
19.03.25
בגלל אפליית ת"ת של ילדי המילואימניקים: מעוז יצביע נגד חוקי התקציב ומאיים להתפטר
אברהם פריינד
19.03.25
הממשלה דנה בהדחת רונן בר; סביבת נתניהו במתקפה חריגה
אברהם פריינד
20.03.25
דיון בכנסת על המציאות הביטחונית מול מצרים
אברהם פריינד
19.03.25
מתקפה חסרת תקדים על הדרג המדיני: מכתב ה"אני מאשים" של רונן בר
יצחק וייס
20.03.25