מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
י"ח אדר התשפ"ה | 18.03.2025
תל אביב 18°c
באר שבע 20°c
חיפה 19°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

שווארמה ב-90 שקלים: המסעדנים מזהירים מעליית מחירים

המחסור בעובדים זרים בענף המסעדות, לצד האגרות הגבוהות שמוטלות על מסעדנים, מאיים להוביל לעליית מחירים של 20%-30%. המסעדנים טוענים כי רק בעלי הון ישרדו, בעוד הלקוחות ישלמו את המחיר

00:00
01:57
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
שווארמה ב-90 שקלים: המסעדנים מזהירים מעליית מחירים
שווארמה, אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

הוועדה המיוחדת לעובדים זרים, בראשות ח"כ אתי חוה עטייה (הליכוד), קיימה דיון מעקב בנושא הבאת עובדים זרים למסעדות. מאז פרוץ מלחמת "חרבות ברזל" נרשם מחסור של כ-2,000 עובדים פלסטינים בתחום. ביוני 2024 נחתם הסכם להבאת 2,000 עובדים מסרי לנקה, אך נכון להיום הם טרם הגיעו לישראל. משרד הכלכלה אישר למעסיקים להגיש בקשות להיתרים, ועד כה הוגשו 3,469 בקשות על ידי 426 מסעדנים.

אולם, המסעדנים מזהירים כי עלויות האגרות הגבוהות הופכות את העסקתם לבלתי כדאית. לדבריהם, המחירים במסעדות עלולים לזנק בעשרות אחוזים, כאשר מנת שווארמה צפויה לעלות עד 90 שקלים. תומר מור, מנכ"ל "מסעדנים חזקים ביחד", טען כי האגרות אינן משמשות למימון הבאת עובדים אלא רק למילוי קופת המדינה.

משרד האוצר מצדו הבהיר כי רק בענף הבנייה הוחלט להפחית את האגרות, בעוד שבענף המסעדות הן אינן מהוות חסם משמעותי. רום בר-אב, מאגף התקציבים באוצר, ציין כי כוח האדם הפלסטיני היווה אחוזים בודדים בלבד מענף המסעדות, ולכן אין הצדקה להעלאת מחירים גורפת.

יו"ר הוועדה, ח"כ עטייה, דרשה ממשרד האוצר לזרז את הדיונים בנושא הפחתת האגרות, והבהירה כי הוועדה תמשיך לעקוב עד למציאת פתרון. במקביל, רשות האוכלוסין ומשרד הכלכלה התבקשו לעדכן את הוועדה על התקדמות קליטת העובדים הזרים מסרי לנקה.

שווארמה עובדים זרים

 צבע אדום

00:00
00:00
art