רועי קייס: אתר החדשות העיראקי "שפק ניוז" מדווח מגורם פוליטי המעורה בפרטים כי אסמאעיל קאאני, מפקד כוח קודס במשמרות המהפכה, הגיע אמש לבירה העיראקית בגדאד בביקור שהתקיים הרחק מאור הזרקורים, במהלכו נפגש עם כמה מנהיגי מפלגות שיעיות ומפקדים במיליציות הפרו-איראניות, מבלי ששמותיהם נחשפו. הביקור מתקיים על רקע הבחירות לפרלמנט שצפויות להיערך בעוד שלושה שבועות, כאשר הפערים בין הכוחות השיעים השונים החלו להעמיק על רקע התחרות.
המזל נגמר: צה”ל לא מוכן – והאיום מצפון עלול להכריע את ישראל
אלוף במיל’ יצחק בריק מזהיר: ישראל לא הפיקה את הלקחים, הצבא לא מתכונן כראוי, וההתקפה הבאה עלולה להיות קטלנית פי כמה. “בדרום היה לנו מזל – בצפון זה לא יקרה שוב״

אלוף במיל’ יצחק בריק מתריע מפני תרחיש שעלול לטלטל את המדינה: מתקפה צפונית שעשויה להיות חמורה פי כמה מזו שחוותה ישראל בדרום ב-7 באוקטובר. לדבריו, למרות האסון שהתרחש, צה”ל לא הפנים את הכשלים ולא מתכונן ברצינות לתרחיש מלחמה מול חיזבאללה. “המזל שהציל אותנו בדרום לא יחזור בצפון״, הוא מזהיר. “ואם לא יתחילו לפעול עכשיו – אין שום ערובה לכך שמדינת ישראל תצליח להדוף את ההתקפה הבאה״.
מאמרו של בריק, שפורסם בעיתון “הארץ”, מצביע על כך שהכתובת הייתה על הקיר: במשך שנים הוא התריע מפני חוסר המוכנות של צה”ל בגבולות הצפון והדרום. לדבריו, לא רק שמחדל 7 באוקטובר היה צפוי, אלא שגם בגבול הצפון המצב אינו שונה - ואם לא יתקבלו החלטות נועזות, המתקפה הבאה תהיה הרסנית.
דו”ח מבקר המדינה, שבחן את מוכנות צה”ל בצפון שלושה חודשים בלבד לפני מתקפת חמאס, חשף כשלים חמורים והצביע על מצב “מטריד”. עם זאת, הדו”ח נותר חסוי. בעוד שבכירי הצבא ממשיכים לטעון כי חיזבאללה מורתע, בריק מזהיר כי מדובר בהימור מסוכן - והארגון כבר מוכן לקרב. “אם נסראללה היה מצטרף למתקפה ב-7 באוקטובר, יכולנו להיות עם טנדרים של רדואן בחיפה״, צוטט הרמטכ”ל הרצי הלוי.
בריק מסביר כי שורש הבעיה אינו רק תקציבי או טכנולוגי, אלא נעוץ בזחיחות, בריחה מאחריות ואמונה מסוכנת ב”נסים ונפלאות”. לדבריו, אם לא יחול שינוי עמוק ומהיר, ישראל עלולה למצוא את עצמה מול מתקפה כוללת שלא תוכל לבלום. “בדרום ניצלנו בנס״, הוא מסכם. “אבל בפעם הבאה – לא בטוח שתהיה לנו הזדמנות שנייה״.
קצינים על ההברחות ממצרים: "כמות משוגעת, זה שדה תעופה"
יצחק וייס
21.10.25
הארגון עם קשר הדוק לחמאס פועל בעזה ומעורב בפעולות השיקום
יענקי פרבר
21.10.25
חמאס מחזיק באלפי נשקים ארוכים ומאות רקטות ארוכות טווח
אוריאל פיליפ
15:47
גרמניה רוכשת טילים ישראלים בשני מיליארד אירו
ישראל לפקוביץ
21.10.25
ברקע אזהרת טראמפ: חמאס הודיע שיפסיק את ההוצאות להורג
יענקי פרבר
10:30