מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 24°c
חיפה 16°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
י"ז אדר התשפ"ה | 17.03.2025
תל אביב 15°c
באר שבע 24°c
חיפה 16°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

בריחה מהבתים בתימן בעקבות המתקפה האמריקנית

גורם בהנהגה בדרום תימן, שמתנגדת לחות'ים, אמר הערב לכאן חדשות כי "אנחנו ב-100% עם האמריקנים ותומכים בהתקפות האלה". בצנעה יש פחד הפתעה ואפילו בריחה מהבתים - בעקבות המתקפה האמריקנית הנרחבת

00:00
02:20
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
בריחה מהבתים בתימן בעקבות המתקפה האמריקנית
מטוסי חיל האוויר האמריקאי תוקפים בתימן צילום: פיקוד מרכז ארצות הברית

בתימן, ביום שאחרי המתקפה האמריקנית הנרחבת, יש מי שמרוצה ויש מי שפחות. בצד המרוצה, מתנגדי החות'ים בתימן שנמצאים בסוג של אופוריה מאחורי הקלעים, ומקווים שיהיה לזה המשך.

גורם בהנהגה בדרום תימן, שמתנגדת לחות'ים, אמר הערב (ראשון) לרועי קייס בכאן חדשות כי "אנחנו ב-100% עם האמריקנים ותומכים בהתקפות האלה".

החות'ים, מנגד, מנסים לשדר עסקים כרגיל ושהם בשליטה, אבל עיתונאי מקומי שנמצא בצנעא, בירת תימן תיאר בפני כאן חדשות תחושות קשות של הציבור – הלם, פחד, הפתעה ואפילו בריחה מהבתים - בעקבות המתקפה האמריקנית הנרחבת, שכמותה לא נראתה בתימן זה כמה שנים.

"מה שקרה היה הפצצה מפחידה, כאילו זו רעידת אדמה, זה גרם לאדמה לרעוד בצורה לא טבעית. ההפצצה הזו הפחידה את כל החברה כולה, הפחיד את התושבים, את תושבי צנעא כולה, וגרם לכולנו לבהלה, הלם, חרדה", סיפר העיתונאי, שהעדיף להישאר בעילום שם.

העיתונאי המקומי הוסיף כי "התקיפות הן מסר משמעותי, שמה שיבוא הוא ככל הנראה גרוע יותר, אם החות'ים ימשיכו בחסימת הים האדום. תקיפת שכונת אל-ג'יראף, זה מחזיר בראש של תושבי צנעא את מראה תקיפת הדאחיה בלבנון".

העיתונאי אף סיפר כי "בכירים רבים באנסאר אללה (החות'ים) עזבו את אל-ג'יראף בתקופה האחרונה כי הם שיערו מראש שאל-ג'יראף תספוג את אותן התקיפות שספגה הדאחיה".

תימן החות'ים ארצות הברית צבא ארצות הברית

 צבע אדום

00:00
00:00
art