מבזקים +
תל אביב 18°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
כ"ג אדר התשפ"ה | 23.03.2025
תל אביב 18°c
באר שבע 19°c
חיפה 17°c
ירושלים 18°c
בית שמש 18°c
בני ברק 18°c
אשדוד 18°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מיוחד לפורים: בשר אסאדו ברוטב פטריות ויין

תבשיל בשר נדיר במיוחד בהכנה קלה עם פטריות שלימות ויין אדום לסעודת פורים בטעמים חגיגיים!

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
מיוחד לפורים: בשר אסאדו ברוטב פטריות ויין
אסאדו ברוטב פטריות ויין צילום: שאטרסטוק

מצרכים:

  • 2 ק"ג בשר אסאדו ללא עצם
  • 1 בצל גדול
  • 2 קופסאות פטריות שלימות משימורים
  • חצי כוס יין אדום
  • שמן
  • 3 שיני שום
  • עליי דפנה
  • אבקת מרק
  • תבלינים: מלח, פלפל, כף גדושה פפריקה מתוקה, תבלין ראס אל חנות, כפית כמון.

אופן ההכנה:

  1. צורבים פרוסות בצל עם מעט שמן ומוסיפים את הבשר. סוגרים עם מכסה ומשאירים על אש נמוכה.
  2. לאחר 5 דקות מוסיפים 4-5 כוסות מים רותחים, עליי דפנה ושיני שום, אבקת מרק ומלח מבשלים למשך כשעתיים.
  3. מוסיפים מים לפי הצורך כדי שתמיד ישארו מים בסיר לפחות בגובה הבשר.
  4. מתבלים, מוסיפים את היין, מבשלים עוד כחצי שעה, מוסיפים את הפטריות ומממשיכים בישול על אש נמוכה כחצי שעה נוספת.

 צבע אדום

00:00
00:00
art