מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 24°c
חיפה 16°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
י"ז אדר התשפ"ה | 17.03.2025
תל אביב 15°c
באר שבע 24°c
חיפה 16°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

האם האריות והקופים הוברחו לישראל באמצעות רחפנים?

המשטרה חושפת: כנופיות הברחה משתמשות ברחפנים בעלי כושר נשיאה של עד 70 ק”ג כדי להעביר חיות בר לישראל מירדן וממצרים. עד כה אותרו 4 גורי אריות ו-10 קופים, אך טרם נעצרו חשודים. גורם בכיר: “הם מחליפים רחפנים כאילו זה ציוד יומיומי, והמאבק הופך למורכב יותר”

00:00
01:42
האזינו לכתבה פחות מדקה
colbass.com
האם האריות והקופים הוברחו לישראל באמצעות רחפנים?
שוטרים עם אחד הקופים צילום: דוברות המשטרה

המשטרה ממשיכה לחקור את תופעת הברחות חיות הבר לישראל, כאשר לפי ההערכות, גורי אריות וקופים הוברחו דרך גבולות ירדן ומצרים באמצעות רחפנים בעלי כושר נשיאה של עד 70 ק”ג. עד כה אותרו 4 גורי אריות ו-10 קופי גונון ירוק, אך אחד מהם מת בשל זיהום.

מפקד מחוז דרום, ניצב חיים בובליל, הורה ליחידות ימ”ר נגב ויחידת מג”ן לטפל בתופעה. עם זאת, למרות המאמצים, טרם נעצרו חשודים. במשטרה מעריכים כי לא הוברחו גורי אריות נוספים, אך ייתכן שישנם שניים או שלושה קופים שטרם אותרו.

גורמים במשטרה ציינו כי בעבר בוצעו הברחות דרך הגבולות באמצעים רגליים או באמצעות כלי רכב, אך הרחפנים שינו את חוקי המשחק. “בעבר לא היו רחפנים שיכולים לשאת משקל כזה”, אמר ניצב בובליל. “מדובר ברחפנים בשווי מאות אלפי שקלים, אך זה עדיין כלכלי עבור הכנופיות. גם אחרי שתופסים רחפן, הן מצטיידות באחד חדש במהירות”.

במסגרת חיפושים שביצעו שוטרי המחוז הדרומי ביישוב ביר הדאג’, אותרו רחפנים כמעט בכל בית שבו נערך חיפוש. במשטרה מצביעים על כך שאותן כנופיות האחראיות להברחות חיות הבר, אחראיות גם להברחות סמים וסיגריות לתוך רצועת עזה.

רשות הטבע והגנים
קוף שאותר בשבוע שעבר ומת | רשות הטבע והגנים

ניצב בובליל התייחס לתופעה ואמר כי מדובר בתשתית הברחות משומנת היטב. “יש שבטים בנגב שעושים רק את זה – מילדות. זו התרבות שלהם”, אמר. “הם מחליפים רחפנים כאילו זה ציוד יומיומי, והמאבק שלנו מולם הופך למורכב יותר”.

במשטרה מדגישים כי ימשיכו לפעול בנחישות נגד התופעה, הן במישור המודיעיני והן בפעילות מבצעית בשטח. במשטרה גם פועלים בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים כדי להציל את בעלי החיים שהוברחו ולנסות למנוע מקרים דומים בעתיד.

דוברות המשטרה
קוף שאותר בצפון | דוברות המשטרה

למרות המאמצים, התופעה עדיין רחוקה מסיום. “כל עוד יש ביקוש ויש כסף, הכנופיות לא יוותרו”, אמר קצין בכיר במשטרה. “האתגר שלנו הוא לא רק לתפוס את בעלי החיים, אלא לפרק את רשתות ההברחה האלו מהשורש”.

בתוך כך, המשטרה פשטה הבוקר על דירה בשד' הגיבורים ברמת גן. בחיפוש שנערך בדירת החשוד בן 28 המתגורר במקום אותר קוף שנמצא בכלוב צפוף בסלון הבית.

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00
 
1x

כמו כן במהלך החיפוש אותרו סמים במשקל ברוטו של 800 גר' שעל פי החשד משמשים לסחר.

שוטרי מרחב ירקון זימנו את פקחי רשות הטבע והגנים למקום אשר לקחו את הקוף למקלט.

החשוד נעצר והועבר לחקירה בתחנת תל אביב צפון.

אריות קופים משטרת ישראל ירדן מצרים רחפנים

 צבע אדום

00:00
00:00
art