ספיר לפקין: דובר חמאס חאזם קאסם לעיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הקטארי: "איומיו של השליח האמריקני ויטקוף אינם משרתים את יישום ההסכם ומסבכים עוד יותר את העניינים. המשא ומתן דשדש בגלל עמדת ממשלת הימין שחוששת מהתחייבות לשלב השני. המגעים נמשכים, והדרך לשחרור כל החטופים היא לחייב את ממשלת נתניהו לעמוד בסעיפי ההסכם".
נכנעו ללחץ: בית ספר לילדי אליטה ביטל נאום של מרצה יהודי
בית הספר, שמחנך תלמידים מרחבי העולם, כולל בני מלוכה רבים - ביטל את ההגעה לאחר שקבוצת תלמידים התלוננה שנוכחותו תהיה "מעיקה". הוצע לו לפנות לתלמידים בסרטון שיוקלט מראש, אך הוא דחה זאת

בית ספר יוקרתי שהוקם על ידי יהודי פליט מגרמניה הנאצית עורר כעס לאחר שביטל הזמנה למרצה יהודי לדבר עם תלמידים. ג'ונתן ססרדוטי היה אמור לדבר בבית הספר על עיתונות ואנטישמיות ב-UWC Atlantic בדרום ויילס בשבוע שעבר, אבל בית הספר, שמחנך תלמידים בגילאי 16 עד 18 מרחבי העולם, כולל בני מלוכה רבים - ביטל את ההגעה לאחר שקבוצת תלמידים התלוננה שנוכחותו תהיה "מעיקה".
ה'דיילי מייל' דיווח כי ההחלטה מביכה מאד, בייחוד לאור העובדה שהקמת בית הספר היתה במטרה לקדם "הבנה גלובלית" על ידי קורט האן, מחנך יהודי שנמלט מגרמניה בשנות השלושים של המאה ה-20 בשל התבטאות נגד הנאצים שרדפו אותו.
ססרדוטי אמר שהוא הוזמן על ידי תלמידים "בעלי רקע יהודי וישראלי", שניסו "להכניס איזון לדיונים על ישראל". מנהלי בית הספר הסכימו, עם 'שיחות תכנון' כדי להבטיח שהשיחה תהיה 'בונה, הולמת ומועילה'. אבל כאשר קבוצה של צעירים פרו-פלסטיניים התלוננו, בית הספר ביטל את ההזמנה, ומסר שהיא עלולה לפגוע ב"ביטחון הרגשי" של הילדים.
הוצע לו לפנות לתלמידים בסרטון שיוקלט מראש, אך הוא דחה זאת, ואמר שזה "היה מונע דיון בזמן אמת".
ססרדוטי, בן 45, שהביע תמיכה פומבית בישראל וכותב טור ב-The Spectator, הגיב: "בית הספר הזמין אותי, הודיע בפומבי על ההרצאה הקרובה שלי לתלמידיהם ופרסם את פרטי האירוע - אך חזרו מהחלטתם ברגע האחרון.
"דיברתי באוניברסיטאות, בתי ספר ובכנסים ברחבי העולם. ובכל זאת, עבור בית הספר הזה, נוכחותי לבדה נחשבה מסוכנת מדי. זה צריך להבהיל את כל מי שמאמין במחשבה חופשית וביושרה אקדמית".
ססרדוטי, שאביו שרד את השואה, הוסיף: "זה לא סתם עוד ביטול, זה מקרה של מוסד עילית שנטש את העקרונות שלו כדי לפייס את הקולות הקיצוניים ביותר".
בית ספר UWC Atlantic, שנוסד ב-1962 מחנך את ילדי בני המלוכה לצד מתן מלגות לפליטים. בית הספר שוכן בטירה באזור הכפרי הוולשי, וגובה שכר לימוד של בין 36,800 ל-45,000 ליש"ט לשנה (כ-200,000 ש"ח).
דובר בית הספר מסר כי לרבים מתלמידיו יש "חוויה ישירה של קונפליקט וטראומה", והוסיף: "בטיחותם ורווחתם של תלמידינו נותרו בראש סדר העדיפויות שלנו. יש לנו אחריות עמוקה להבטיח שכל הדיונים יתנהלו ברגישות".
מטוסי קרב ממריאים לתימן: בתיהם של מנהיגי החות'ים הותקפו | תיעודים
יענקי פרבר
16.03.25
מסר מאיים לאיראן: ארה"ב תקפה שורת יעדים בתימן
יענקי פרבר
15.03.25
קצינים מטהרן: "אנחנו רוצים שישראל תתקוף את איראן"
ישראל לפקוביץ
16.03.25
בהלה בצמרת החות'ים: הנהגה בורחת, הטילים מוסתרים
יענקי פרבר
16.03.25
נס בלב האוקיינוס: דייג שרד 95 ימים בים ונותר בחיים
אוריאל פיליפ
16.03.25
טיל חות'י נפל במצרים, בצה"ל בודקים אם שוגר לישראל
יצחק וייס
16.03.25