מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 23°c
חיפה 19°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ט"ו אדר התשפ"ה | 15.03.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 23°c
חיפה 19°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

פאר המזרח: כך נראה פורים במעונם של גדולי ישראל | פרויקט מיוחד

היכן משתתפים אלפיים איש בקריאת המגילה?, גזר בית דין בעיצומו של פורים, היכן תולים את בובת המן?, היכן מכריזים עיצומה של השמחה מי יזכה לקבל מצות שאפה ראש הישיבה?, הפיוט המיוחד במהלך שמחת הפורים, ומי שורף קלף שכתוב עליו עמלק. מיוחד 

פאר המזרח: כך נראה פורים במעונם של גדולי ישראל | פרויקט מיוחד
הראש"ל הגר"י יוסף צילום: באדיבות המצלם

מקורבם של גדולי ישראל הרב יהודה חזן בפרוייקט פורים מיוחד במעונם של גדולי ישראל וראשי הישיבות הספרדים. 

זקן ראשי הישיבות הגאון רבי משה צדקה

מידי שנה נוהג ראש הישיבה הגר"מ צדקה לקרוא את המגילה בבית המדרש "עובדיה צדקה" בסמוך למקום מגוריו, כאשר ציבור גדול מצטופף בהמוניו בבית המדרש כדי לזכות לשמוע את סיפור המגילה בקריאתו המדוקדקת של ראש ישיבת פורת יוסף הגורמת למצטופפים הרבים לחוש את נס הפורים. את יום הפורים  פותח הגר"מ בתפילת נץ החמה, ובמהלך יום ראשון פורים דמוקפין, תלמידיו הרבים עולים לביתו שברחוב שמואל הנביא להתברך ולהסתופף בצילו, הגר"מ מרבה בלימוד התורה במהלך יום הפורים ומעורר על כך רבות שזהו זמן מאד מסוגל לתפילה ולימוד תורה. בדבריו הרב  כי יום פורים מסוגל לתשובה ככיפורים ומעורר את הציבור על התרחקות והתנזרות מפגעי הטכנולגיה.

נשיא מועצת חכמי התורה הראש"ל הגר"י יוסף

את תפילות יום הפורים מתפלל הראש"ל הגר"י יוסף נשיא מועצת חכמי תהורה בבית מדרשו "אור חביב" בשכונת סנהדריה בירושלים, תפילת שחרית בשעה 7 בבוקר, במהלך יום הפורים עולים רבנים דיינים ואישי ציבור לנשיא המועצת לכבדו במשלוח מנות. סעודת פורים סועד בביתו בפורים דמוקפין יום ראשון, יחד עם בני משפחתו כשבמהלך הסעודה פוצח בריקוד יחד עם הסועדים. סכום קבוע מחלק הראש"ל לכל הישיבות שפוקדים את ביתו שבשכונת סנהדריה המורחבת. במהלך ליל פורים שוקד הראשון לציון על תלמודו בהלכות הפורים. זה.

הגאון הצדיק חכם ניסים בן שמעון

את תפילות יום הפורים מתפלל הגאון הצדיק חכם ניסים בן שמעון בבית המדרש אור החיים ברחוב רבי עקיבא בבני ברק. לאחר התפילה עוברים המתפללים לברכה כאשר שמחה מיוחדת נסוכה על פניו ביום זה. מחר יום שישי מתפלל הרב שחרית בנץ החמה ולאחמ"כ שקוע בלימוד תורה כשהוא מרבה לדבר על יום זה כיום מסוגל וצריכים לשמור על קדושתו ולנצלו גם ללימוד תורה. בשעה 10 בבוקר מתקיים קבלת קהל במעונו ברחוב אלישע 9 בבני ברק עד לשעה 12 כאשר רבים צובאים לזכות לברכתו ביום זה ומציינים כי רואים ישועות גדולות כאשר הגר"נ מברך בדבקות ובשמחה מיוחדת.

הגר"מ  מאיה זקן מועצת חכמי התורה

בליל פורים הערב מתפלל‏ הגר"מ מאיה בבית מדרשו "היכל דוד" בשכונת יד אליהו בתל אביב כשלאחמ"כ פוצח בשירה וריקודים יחד עם שומעי לקחו לכבוד יום הפורים. ביום הפורים מתפלל בנץ החמה בבית מדרשו כשלאחר התפילה רבים מתלמידיו עולים למעונו להתברך ולקיים את מצוות משלוח מנות.

במהלך הסעודה נוהג הגר"מ לעורר כי יום הפורים זהו זמן המסוגל מאד לקבלת התפילות ושערי שמיים פתוחים ועל כן כל אחד ינצל זאת לבקש עליו על משפחתו ועל כלל ישראל. כשהוא מעתיר בתפילה ובברכות עבור כלל ישראל.

הראשל"צ הגרש"מ עמאר 

קודם הפורים מעורר הראשל"צ הגרש"מ עמאר על יום הפורים בו קיבלו את התורה מרצון, "במתן תורה קבלת התורה היתה בכפייה דמהגילוי שכינה שהיה באותו זמן לא הייתה ברירה ובחירה אחרת, ובפורים הדר קבלוה מרצון, אך מתוך הסתר פנים. ועתה בימינו החזרה בתשובה היא בחינה שלישית, דאין כבר לאדם איפה ללכת, ניסה כבר הכל אך רואה שאין טעם בחיים, מעורר הראשל"צ, "הרבה באים אלי אומרים לי יש לי הכל כסף וכו׳ אבל אין לי טעם בחיים, הרע מכלה את עצמו ולכן אנשים מתקרבים, עיקר השמחה בפורים היא ע״י התבוננות במעשיו של הקב״ה איך ששולט בכל ורק ע״י זה יגיע לשמחת פורים אמיתית".

בשעת חצות בליל פורים  משכים הראשון לציון לעסוק בתורה עד לשעות הבוקר, ומיד בסיום התפילה מקיים את מצוות היום. את סעודת הפורים עורך הגרש"מ בביתו בשעות הבוקר ע״פ הסוד, ובתום הסעודה פונה לבית מדרשו לסדר לימודו הרגיל וכתיבת חידושיו. במהלך הפורים הרשל"צ מקבל את מאות העולים להתברך במעונו. כמידי שנה ביום הפורים בשעות הבוקר עורך הראשון לציון מעמד גזר בית דין בו יושב הראשון לציון כשלצידו שתי דיינים ומברכים את הבאים, הרבה נושעו ממעמד מיוחד

הראשל"צ הגר"ד יוסף

את תפילות יום הפורים עורך הראשל"צ הגר"ד יוסף בבית מדרשו "יחווה דעת" שבשכונת הר נוף בירושלים שם קורא הוא בעצמו את המגילה, לאחר התפילה קורא הגר"ד את המגילה לבני ביתו. ביום ראשון  ייערך שמחת פורים וקבלת קהל בביתו ברחוב הקבלן 43 שכונת הר נוף, בין השעות 13:00-14:30, הגר"ד עורך את סעודת הפורים בביתו שבשכונת הר נוף. במהלך הסעודה נוהג הגר"ד לשתות מעט יין ולאחר מכן נח כדי להפיג את היין ומסתגר בחדרו בהמשך לימוד התורה וכתיבת ספריו לאורך יום הפורים.

הגר"א סאלים ראש ישיבת "מאור התורה" וחבר מועצת חכמי התורה

שמחת פורים בהיכלה של ישיבת "מאור התורה" בירושלים פורצת גבולות, אל תוך הלילה במוצאי שבת נוהרים מאות תלמידי הישיבה ובוגרי הישיבה לדורותיה לשמחת פורים בליווי תזמורת נרחבת, כשבמהלכה נכנס ראש הישיבה הגר"א סאלים שמתקבל בשירה אדירה ובמשך שעות יוצא מגדרו ורוקד יחד עם בני הישיבה בהתלהבות דקדושה ובתחושה של רוממות על הזכות להיות בני תורה היושבים ועוסקים בלימוד תורה. ראש הישיבה קורא בעצמו את המגילה בלילה בנוסח חלאבי וביום בנוסח ירושלמי. במהלך יום פורים מורה ראש הישיבה להכניס את כל המתרימים כשהוא נותן להם בעין יפה. 

הגר"מ מאזוז ראש ישיבת כסא רחמים

קריאת המגילה מפיו של הגר"מ מאזוז מושכת אליה מאות המצטופפים בבית המדרש הסמוך לביתו ברחוב עוזיאל בבני ברק. "מעבר לטעמים, הגר"מ מטעים את קריאתו לנאמר, ברגש מיוחד ובתחושת הנס כאילו זה עתה מתרחש ההצלה הגדולה ליהודים ותליית המן הרשע". לאחר הקריאה נוהג הרב לשרוף את המן, במדורה גדולה שהוכנה מבעוד יום ועליה כביכול דמותו של המן, כן גם תמונות של צוררי היהודים כל שנה וצורריה. כאשר מאות משתתפים במעמד מיוחד זה לקול שירה וריקודים. על מקור מנהג זה מציינים תלמידיו כי הוא מהגמרא סנהדרין בדברי רש"י שם שהיו שורפים את המן. במהלך שריפת המן אומר מרן "כמו ששורפים את המן ככה הקב"ה ישרוף את כל אויבנו".

מידי שנה מעורר הגר"מ על חשיבות לימוד התורה וניצול הזמן ביום הפורים, בדבריו אומר הגר"מ שמעלת לימוד התורה ביום זה גדולה מאד בפרט שזהו זמן שלא הרבה לומדים בו. כמו"כ הגר"מ נוהג לומר כי חשוב להשקיע במצוות מתנות לאביונים שזה לעניים יותר ממצות משלוח מנות.

בתוך כך, בהיכל ישיבת כסא רחמים מתקיימת מסיבת פורים בשירה וריקודים בליווי תזמורת, בעיצומה של השמחה נוהג הגר"צ מאזוז להכנס כשהוא עטוף בגלימתו של אביו מרן הגה"ק רבי מצליח מאזוז זיע"א ומברך את התלמידים.

את מנהג אסיפת כספים ע"י בחורי הישיבה לא נהגו בהיכל ישיבת 'כסא רחמים' וזאת בשל דעתו של ראש הישיבה כי בשביל כמה שקלים לא ניתן לבחורים להיזרק בכל מיני בתים, "כל השנה שומרים עליהם חבל שבפורים יאבדו הכל". קבלת קהל אצל הגר"מ מחר יום שישי בין השעות 10 בבוקר עד לשעה 11 בבית מדרשו ברחוב עוזיאל בבני ברק.

הגר"ר אלבז חבר מועצת חכמי התורה וראש ישיבת "אור החיים"

הגר"ר אלבז עורך את קריאת המגילה הערב ומחר בהיכל ישיבתו אור החיים שבסמוך לשכונת הבוכרים, מעמד קריאת המגילה נעשית ברוב עם הדרת מלך כאשר קרוב ל-2000 איש מכל קצוות הארץ משתתפים בה, לאחר קריאת המגילה הציבור הגדול מתברך מפיו של הגר"ר אלבז.

בליל פורים מוצאי שבת פורים דמוקפין מתקיימת שמחת הפורים בהיכל הישיבה בתזמורת נרחבת כשהגר"ר רוקד ומכרכר לכבוד שמחת הפורים, השמחה שם פורצת גבולות.

במשך היום עולים לביתו של הגר"ר להתברך ולכבדו במשלוח מנות, במהלך רוב יום הפורים הרב לומד עם החברותות הקבועות שלו, הגר"ר שותה מעט ביום הפורים משום שיש לו את סדר לימודו הקבוע ואינו רוצה לשנותו.

הגר"י כהן ראש ישיבת יקירי ירושלים וחבר מועצת חכמי התורה

ביום הפורים מתפלל הגאון רבי יהודה כהן בנץ החמה במנין מיוחד עם תלמידי הישיבה כשבנו הגאון רבי חנוך כהן ראש ישיבת באר התלמוד קורא לפניו את המגילה. לאחר מכן מקיים הגר"י את מצות  מתנות לאביונים לראשי קרן ת“ת של ישיבתו “באר התלמוד“.

בסיום התפילה מלווים תלמידי הישיבה את הגר"י שליט"א לביתו שם הוא מקבל את כלל תלמידי אברכי רבני ובוגרי הישיבה לברכה. לביתו אף מגיעים רבים מהורי הבחורים, ובחורי ישיבות המתרימים לישיבותיהם, כשכולם מתקבלים במאור פנים מיוחדת. ביום הפורים לבוש הגר"י בחלוק מיוחד ונוהג הוא לאכול מאכלים ממולאים כדברי מרן הבא"ח.

בדברים שנושא הגר"י לקראת יום הפורים מעורר את החשיבות לסייע לקרנות התורה ולתמוך בעמלי תורה. כמו"כ מעורר הגר"י על החובה  בשמירת העיניים והזהירות במיוחד בזה ביום הפורים. בליל פורים מגיע הגר"י להיכל ישיבתו "באר התלמוד" לשירה וריקודים ושמחת פורים עם מאות תלמידי הישיבה.

הגר"ש מחפוד גאב"ד יורה דעה וחבר מועצת חכמי התורה

את תפילת ליל פורים מתפלל הגר"ש מחפוד בבית המדרש "בני משה" שבשכונת שיכון ו' בעיר בני ברק. לאחר התפילה נוהג הגר"ש לקרוא את המגילה בנוסח תימן לבני הבית.

לאחמ"כ מתאספים בני משפחתו של הגר"ש ונכדיו ובמשך כשעתיים ולומדים את מדרשי חז"ל וחידושים וביאורים על מגילת אסתר. ליל פורים נוהג הגר"ש שלא לצאת מביתו אלא להרבות בלימוד תורה וחידושים מענייני היום. כך גם לפני עלות השחר משכים הגר"ש לעסוק בתורה וכדברי החתם סופר לחבר בין קריאת מגילה של לילה ליום בלימוד ועסק התורה.

בבוקר נוהג הגר"ש לקרוא את המגילה בבית כנסת שליד ביתו, ולאחמ"כ כמנהגו בכל יום מל הגר"ש את ילדי ישראל עד לסעודת פורים.

במהלך הסעודה מתפלפל הגר"ש בחידושים עם בני המשפחה, "מנהלי התתי"ם יודעים כי זה זמן שאי אפשר להכנס לגר"ש שליט"א", מציינים מקורביו, רק לאחר שמתפלפל עם כל נכד בחידוש תורה אז מורשים בני הישיבות להכנס אל הבית. לאחר מכן יוצא הגר"ש מביתו ומסתגר באחד מבתי המדרשות לעסק התורה עד לסיום היום הקדוש. הגר"ש נוהג לעורר תמיד על חשיבות הלימוד ביום זה "מי ישווה ומי ידמה ללימוד תורה ביום הפורים ששכרו גדול ומעלתו רבה".

הגר"מ  בן שמעון רבה של בני ברק

בליל פורים קורא הגאון רבי מסעוד בן שמעון את המגילה בהיכל ישיבתו  בשכונת קרית הרצוג בבני ברק ולאחר המגילה נערך סדר לימוד של שעתיים בהיכל הישיבה בהשתתפות ראש הישיבה שמחזק ומעודד את לימוד זה ואומר כי זהו זמן מסוגל מאד וצריך להקדישו ללימוד תורה, בבוקרו של יום הפורים מתפלל הגר"מ תפילת שחרית בנץ החמה בהיכל ישיבתו בבני ברק, ולאחמ״כ בשעות הבוקר מוסר הגר״מ בביתו  שיעור נרחב בהלכה ובאגדה בעניני דיומא במשך שעה ארוכה, במשך היום עונה הגר"מ לטלפונים, בהלכה כדרכו בכל יום, וע״כ נוהג הוא שלא לשתות בתחילת היום.

הגר"ש גבאי ר"י אמרי דעת וארחות דעת ונשיא איחוד הקהילות

את תפילת ליל פורים וקריאת המגילה הערב מתפלל הגר"ש גבאי בקהילה שבנשיאותו בשכונת בית וגן בירושלים. שמחת פורים נערכת בהיכל ישיבתו אמרי דעת במוצאי שבת כאשר בעיצומה של השמחה נערך מעמד מיוחד לאחר תקופה של לימוד מתחילת חודש אדר בו בני הישיבה התחלקו לקבוצות וכל קבוצה צוברת את שעות לימוד בעיון במהלך ימים אלו, הקבוצה שזכתה להגיע למספר שעות הגדול ביותר זוכה ראש החבורה לקבל מצות מהודרות לליל הסדר שיאפו מיד אחרי פורים ע"י ראש הישיבה. יצויין כי קמפין זה קיים כמה שנים בהיכל הישיבה במקום הקמפיין לאסיפת כספים על מנת לנצל ימים נשגבים אלו, במהלך יום פורים מאות מתלמידיו וראשי הקהילות שבנשיאותו עולים להתברך מראש הישיבה. את סעודת הפורים סועד ראש הישיבה בבית בנו הגאון רבי שמעון גבאי מרבני הישיבה. 

הגר"מ מלכא רבה של אלעד ונשיא מוסדות אור המלך

את יום הפורים עושה הגר"מ מלכא בביתו בעיר אלעד, לשם מגיעים כלל רבני הקהילות במהלך היום להתברך לכבוד יום הפורים. לאחר קריאת המגילה בליל הפורים מרבה הגר"מ בלימוד תורה בין מגילה של ערב לבוקר, ואף קורא להקפיד על כך ובפרט בקרב הילדים לשומרם ביום זה להתעלות ולא ח"ו להיפך. לאחר לימוד בליל פורים מתכנס הרב לשמחה וריקודים עם בני ביתו. מחר יום שישי יקבל הרב קהל בביתו ברחוב שמאי 18 בעיר אלעד מהשעה 9 בבוקר עד לשעה 11 שם מגיעים רבים מתושבי העיר. בזמן קבלת קהל מרבים התתי"ם לפקוד את מעונו ולזכות לתמיכתו וברכתו. 

הגר"י זכריה ראש ישיבת לב אליהו

במוצאי שבת נערך טיש מיוחד בהיכל הישיבה הגבוהה "לב אליהו" בשכונת רמת שלמה בירושלים בראשון הגאון רבי יעקב זכריה. במהלך הטיש עוברים התלמידים לפני ראש הישיבה וזוכים להתברך ולקבל כוס יין  מבורך, בעיצומה של השמחה ראש הישיבה שר יחד עם בני הישיבה את הפיוט המיוחד  "אל עושה נקמה" פיוט  על סדר המגילה וסיפורו. הרב לבוש בלבוש מיוחד ומסורתי. במהלך יום ראשון סועד הגר"י זכריה  בהיכל הישיבה יחד עם בני משפחתו. למעונו של ראש הישיבה מגיעים במהלך היום רבים מתלמידיו ברחבי הארץ להתברך. 

הגאב"ד הגר"ש זעפראני נשיא איגוד עמלי תורה

הגר"ש זעפראני קורא את המגילה ביום שישי בבית מדרשו אהל משה לאחר תפילת הנץ.
סעודת פורים מקיים בביתו ביום א’ כאשר במשך כל היום עולים לביתו מאות תלמידים ועמך בית ישראל לברך ולהתברך. הגאב"ד נוהג בבית מדרשו להביא מטבעות כסף אמיתיות לקיום מצוות זכר למחצית השקל  כמו שכתבו הפוסקים.

הגר"ש עולה חזן בתפילת מנחה ביום הפורים בשעה 13:00 בבית מדרשו ברחוב ברנד 20, כאשר עושה את התפילה בנגינה של יום הכיפורים כשכולם מצטרפים אליו ברתת ובהרגשת היום הקדוש.
במהלך הסעודה לוקח הגר"ש קלף שכתוב בו עמלק והרב שורף עם נר את הקלף תוך כדי שירה של תמחה את זכר עמלק.

הגה"צ רבי בניהו שמואלי ראש ישיבת המקובלים 'נהר שלום'

את קריאת המגילה עורך הג"ב שמואלי בהיכל ישיבתו נהר שלום בירושלים לאחר מכן עולה עם מאות מתלמידיו לסדר לימוד ותפילה מיוחדת בשעת חצות לילה עד לנץ ברחבת הכותל המערבי בירושלים, כשהוא מציין כי יש עניין וסגולה גדולה בלימוד זה כמו שמובא בחתם סופר שמובטח לו שישלים שנתו.

את תפילת שחרית מתפלל הרב בנץ החמה. ביום שבת לפנות בוקר עורך הרב את קריאת סדר התהילים, הרב מציין כי ראוי ללמוד משניות מסכת מגילה במהלך סעודת פורים ולאחמ"כ הלכות פסח.

זקן הדיינים הגר"צ בוארון 

הגר"צ בוארון משכים לתפילה בנץ החמה כשקודם לכן מטהר עצמו במקווה טהרה כדבר יום ביומו, ביום ראשון בזמן סעודת הפורים מרבה לחדש בענייני המגילה ויום הפורים כשהדברים הינם בעיקר על דרך המוסר.

זמן סעודת יום הפורים הינו זמן ידוע ומיוחד אצל הגר''צ בוארון לתפילה על מעוכבי הזיווג, כאשר הינו מקים כעין בית דין וגוזר על כל הבאים להיוושע בזיווגים הגונים, רבים צובאים על שולחנו להתברך בזיווג הגון וכבר רבים נושעו מברכותיו.

הגר"צ מרבה להזהיר על אותם המרבים לשתות יין לבל יגרם ח''ו זלזול בברכת המזון והתפילות ושאר כל הדברים שבקדושה.

הגה"צ רבי ישראל אברג'ל ראש מוסדות המאיר לארץ

את התפילות עורך הגר"י אברג'ל בבית מדרשו המאיר לארץ בנתיבות, תפילת שחרית מתפלל הרב בנץ החמה,ולאחר מכן נערך קבלת קהל בבית מדרשו עד לשעה 10.30 בבוקר. השנה קרא הרב לסיים את כל המשלוחי מנות שנועדו יותר לחיבה  כבר ביום חמישי על מנת למנוע חילול שבת וכמובן להשאיר מספר מצומצם של משלוח מנות ליום שישי עצמו בשביל לקיים את המצווה שהיא רק ביום פורים עצמו. הרב מקפיד שלא יתחילו את הסעודה לאחר 11 בבוקר משום כבוד השבת. 

הגה"צ רבי אברהם יהודיוף

לפני קריאת המגילה הערב נוהג הגר"א יהודיוף נכדו של הבבא סאלי,לתת זכר למחצית השקל וכמנהג אביו הגה"צ רבי דוד  יהודיוף זצ"ל. ביום הפורים מתפלל הרב בנץ החמה משום זריזים מקדימין למצוות על מנת לקיים את מצוות מגילה ומתנות לאביונים בבוקר מוקדם. 

בסעודת פורים יש ריבוי שמחה באופן יוצא מהרגיל, הרב מרבה לדבר על היום הזה וכמה אפשר לפעול ובפרט בשעת סעודת פורים, כשהוא מציין שעיקר הכח המיוחד שיש ביום זה הוא בשעת השמחה בסעודה. במהלך היום מקבל הרב את ההמונים שבאים להתברך במעונו בשכונת רמות בירושלים. 

הגר"י הללויה מרבני כפר יונה

הגר"י הללויה פותח את ימי הפורים בתפילת ערבית ובקריאת המגילה, כשהרב משמש שליח ציבור ולצידו כסומך, משמש בנו הרב עזרא ראש רשת המדרשיות 'עוד יוסף חי'. בקריאת המגילה מקפיד הגר"י הללויה שלא להשתמש במיקרופון, זאת על אף העומס הרב ומאות המשתתפים.

בבוקרו של יום, מקפיד הגר"י הללויה להתפלל עם נץ החמה, וגם בקריאת המגילה בבוקרו של יום, הוא משמש כבעל הקורא. לאחר מכן במהלך הבוקר, מגיעים לביתו מאות מתושבי העיר והיישובים הסמוכים, כדי להתברך ולהגיש את משלוחי המנות כמנחת ביכורים. בין היתר משתתפים: רבני הקהילות ובתי הכנסת, אישי ציבור, בוגרי מוסדות החינוך ותושבי העיר.

במשך שעות ארוכות מחלק הגר"י הללויה כוס יין לבאים ועורך קבלת קהל עד לפני תפילת המנחה, שמתקיימת בחצות היום. במהלך שעות אלו, מקיים הגר"י הללויה 'בית דין מיוחד' לפורים, כשהמשתתפים מעידים על ישועות רבות מברכותיו. השנה, בשל פורים משולש, קבלת הקהל תיערך בשעה 09:00-12:00 ותפילת מנחה תתקיים סמוך לשבת.

הגאון רבי אברהם מאמאן  ראש ישיבת תורה אור

לאחר קריאת המגילה הערב עורך הגר"א מאמאן טיש פורים מיוחד בהיכל ישיבתו תורה אור בעיר באר שבע. שמחה מיוחדת ניכרת על פניו במהלך המעמד. ביום פורים יקבל הרב קהל בביתו עד לשעה 11.30 בבוקר ברחוב ראובן 9 בבאר שבע.

פורים

 צבע אדום

art