מבזקים +
תל אביב 20°c
באר שבע 23°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
י"ד אדר התשפ"ה | 14.03.2025
תל אביב 20°c
באר שבע 23°c
חיפה 20°c
ירושלים 20°c
בית שמש 20°c
בני ברק 20°c
אשדוד 20°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

90 מנהרות חדשות: בישראל מודאגים ממנהרות ההברחה החדשות בציר פילדלפי

האיום לא הוסר | חרף המאמצים למנוע הברחות, חמאס משקם את כוחו הצבאי ומגדיל אותו במהירות | בצה”ל עוקבים בדאגה אחר התפתחות המנהרות החדשות בגבול עזה-מצרים ומזהירים שהמשך ההתחמשות עלול להביא להסלמה נוספת

00:00
02:10
האזינו לכתבה 2 דקות
colbass.com
90 מנהרות חדשות: בישראל מודאגים ממנהרות ההברחה החדשות בציר פילדלפי
מנהרה בציר פילדלפי צילום: דובר צה"ל

למרות מאמצי ישראל והקהילה הבינלאומית למנוע הברחות נשק ואמצעי לחימה לרצועת עזה, ארגון חמאס ממשיך לשקם את תשתיותיו הצבאיות. לפי דיווח של אתר וואלה, בחודשים האחרונים נבנו כ-90 מנהרות הברחה חדשות בציר פילדלפי – אזור אסטרטגי המחבר בין רצועת עזה למצרים.

על פי הדיווח, המנהרות נועדו להעברת אמצעי לחימה, ציוד לוגיסטי וכוחות לוחמים, ומטרתן לאפשר לחמאס לשקם את יכולותיו הצבאיות לאחר הפגיעה הקשה שספג במהלך המלחמה האחרונה. בצה”ל עוקבים בדאגה אחר ההתפתחויות, ומזהירים כי שחזור תשתית ההברחות עלול להוביל להסלמה ביטחונית נוספת.

מקורות ביטחוניים ציינו כי פעילות אינטנסיבית זו של חמאס מתבצעת למרות פיקוח מצרי בגבול ולמרות המאמצים המשותפים של ישראל, ארה”ב ומדינות נוספות להגביל את התחמשות הארגון. על פי ההערכות, חמאס מנצל את חוסר היציבות האזורית כדי להעמיק את שליטתו הצבאית ולהגביר את האיום על ישראל.

כפי שדווח בוואלה, הקהילה הבינלאומית ניצבת בפני אתגר משמעותי במניעת ההברחות והשבת הסדר באזור. אם לא יינקטו צעדים מיידיים, גורמים ביטחוניים מזהירים כי התחזקות חמאס תעמיק את המתח הביטחוני ותקרב את האזור לעימות נוסף.

לכן, המדיניות עליה מתעקש שר הביטחון ישראל כ"ץ היא שלא תהיה נסיגה מציר פילדלפי אחרת חמאס יבנה את כוחו מחדש.

מצרים ציר פילדלפי מלחמת חרבות ברזל חמאס

 צבע אדום

00:00
00:00
art