אלמוג בוקר: דיווח על 4 מחבלים שחוסלו בתקיפה של צהל בצפון הרצועה.
זה נגמר: קנסות ענק על מי שיפיץ תוכן AI לא מסומן
חוק חדש במדריד נלחם בדיפ-פייק ומיסאינפורמציה עם קנסות של עד 38 מיליון דולר, ומציב את ספרד בחזית הרגולציה על בינה מלאכותית באירופה

מהלך דרמטי במאבק נגד תוכן מטעה: ממשלת ספרד אישרה ביום שלישי חוק פורץ דרך שמטיל קנסות כבדים על חברות טכנולוגיה שלא יסמנו תוכן שנוצר באמצעות בינה מלאכותית. המהלך, שמגיע על רקע עלייה מדאיגה בתופעות כמו דיפ-פייק ומידע כוזב, נועד להגביר את השקיפות ולהגן על הציבור מפני נזקים פוטנציאליים.
ע"פ הפרסום באנשים ומחשבים, החוק החדש קובע כי חברות שיפרו את ההנחיות עלולות לשלם קנסות של עד 38 מיליון דולר לכל הפרה, או 7% מהמחזור השנתי שלהן – סכום משמעותי שמבטא את נחישותה של מדריד להתמודד עם האתגר. כדי לאכוף את החוק, הממשלה מקימה סוכנות ייעודית לבינה מלאכותית, ה-AESIA, שתפקח על יישומו ותבטיח עמידה בתקנות.
במרכז החקיקה עומדת כוונה ברורה: לצמצם את השפעתם של תכנים מזויפים ומניפולטיביים שמסוגלים לפגוע בדמוקרטיה ובאמון הציבור. החוק אוסר על שימוש בטכניקות בינה מלאכותית שמטרתן להשפיע על תת-ההכרה, במיוחד בקרב אוכלוסיות פגיעות, ומגביל שימוש בטכנולוגיות זיהוי ביומטרי למקרים של ביטחון לאומי בלבד. ההתאמה שלו לחוק ה-AI של האיחוד האירופי מדגישה את מחויבותה של ספרד להוביל בתחום זה, והופכת אותה למדינה הראשונה ביבשת שמיישמת את המסגרת האירופית כחוק לאומי.
במסיבת עיתונאים במדריד התייחס השר לטרנספורמציה דיגיטלית, אוסקר לופז, לחשיבות המהלך. לדבריו, בינה מלאכותית היא כלי רב-עוצמה שיכול לשמש לטובה – אך גם להפצת שקרים ולפגיעה בערכים דמוקרטיים. "אנחנו חייבים להבטיח שהטכנולוגיה הזו תשמש לשיפור חיינו, לא להרסם," אמר לופז, והדגיש את הצורך באיזון בין חדשנות לאחריות.
הדיון סביב רגולציה על בינה מלאכותית אינו חדש, אך המציאות מראה שהרגולטורים ברחבי העולם מתקשים לעמוד בקצב ההתפתחות הטכנולוגית המואץ. בעוד ספרד נוקטת צעד אקטיבי, הגישה בארצות הברית שונה בתכלית. שם, הממשל הנוכחי – שמושפע מדמויות כמו אילון מאסק, הבעלים של xAI – מעדיף להשאיר את האחריות בידי החברות עצמן, גישה שזוכה לביקורת על רקע חוסר הנכונות של התאגידים להגביל את עצמם מרצון.
החוק הספרדי החדש עשוי להוות תקדים משמעותי, לא רק באירופה אלא בעולם כולו. ככל שהשימוש בבינה מלאכותית הופך נפוץ יותר, השאלה כיצד ממשלות יתמודדו עם האתגרים שהיא מציבה נותרת פתוחה – וספרד, כך נראה, החליטה לקחת את המושכות לידיה.
ביידן עדיין נשיא ארה"ב? זה מה שטוענת הבינה המלאכותית של גוגל
יענקי פרבר
06.03.25
גוגל נפרדת מאימות ב-SMS: האם QR הוא באמת הפתרון המאובטח?
קובי ברקת
24.02.25
מנכ"ל מיקרוסופט מודה: כך פיספסנו את ההזדמנות העסקית הגדולה בהיסטוריה של האינטרנט
ליפא גינסברגר
24.02.25
תודה שנזכרתם: גוגל משדרגת את Gmail עם פיצ'ר חכם חדש
קובי ברקת
11.03.25
סוף עידן ה- GPS? ארה"ב מחפשת חלופות אחרות
קובי ברקת
09.03.25
וואטסאפ משיקה פיצ'רים חדשים ומפתיעים: זה מה שיקרה בקרוב
קובי ברקת
02.03.25