אלמוג בוקר: דיווח על 4 מחבלים שחוסלו בתקיפה של צהל בצפון הרצועה.
שורד השבי סשה טרופנוב: "אני לא מצליח להתנתק"
בסרטון שפרסם, שורד השבי סשה טרופנוב קורא לשחרורם המהיר של החטופים בעזה. הוא משתף בתחושותיו המורכבות, ומתמקד בחברו רום ברסלבסקי. טרופנוב מדגיש את החשיבות העליונה של מצוות פדיון שבויים וקורא לעשות הכל כדי להשיבם הביתה בשלום

"אני פונה אליכם היום במסר שאני לא יכול לשמור רק לקרובים אליי", פותח סשה טרופנוב, שורד השבי, את סרטון הפנייה שלו לעם ישראל. טרופנוב, ששוחרר לאחרונה משבי חמאס, משתף בתחושותיו המורכבות.
"מצד אחד אני שמח כל כך לחזור הביתה, לראות שם את אמא שלי, את האנשים היקרים לי ואת כל האנשים שהתפללו וכל כך קיוו לשלומי", הוא אומר. "מצד שני, אני לא מצליח להתנתק מהחטופים שעדיין נמצאים שם בעזה, האנשים שנשארו מאחור".
טרופנוב מתמקד בחברו רום ברסלבסקי, אותו פגש בשבי. "רום, אני מקווה שהקול שלי יהיה לך לאור ותקווה למקום החשוך והאפל שאתה נמצא בו", הוא אומר. "אני רוצה שתדע שאני והחברים שלך והמשפחה וכל עם ישראל מתפללים לשלומך ועושים הכל למען שחרורך".
טרופנוב פונה לברסלבסקי גם בערבית, ומעביר לו מסר של עידוד ותקווה. "אני מקווה שההודעה הזו תגיע אליך. תחזיק מעמד ואל תוותר. אנחנו איתך ומתפללים עבורך", הוא אומר.
בסיום דבריו, טרופנוב מדגיש את החשיבות העליונה של מצוות פדיון שבויים. "פדיון שבויים הוא ערך עליון בדת היהודית, בבקשה אל תשאירו אותם מאחור", הוא קורא. "תעשו הכל כדי להחזיר אותם כמה שיותר מהר הביתה בשלום. בבקשה, צריך להחזיר אותם כמה שיותר מהר".
נעצר פלסטיני שפרץ לתיק הרפואי של חטופה ששוחררה בעסקה
יצחק וייס
13.03.25
צום תענית אסתר: אלפי בני אדם התפללו הלילה בקבר יוסף
יענקי פרבר
13.03.25
פשיטה על חנויות ומאבק בנפצים: המשטרה נערכת לפורים בבני ברק
אבי גדלוביץ'
12.03.25
כאוס תחבורתי בפורים בירושלים: חשש מפקקי ענק ושיבושים חמורים
מאיר גלבוע
12.03.25
נתניהו תקף: "העבירו אותי 7 מדורי גהינום", השופטת: תוריד את הטון
יצחק וייס
12.03.25