עמיחי שטיין: גורם בחמאס לרויטרס: חמאס החליט שלא להשיב או לנהל שיח על ההצעה שהגישה ישראל במסגרת המגעים לעסקת החטופים (ההצעה לשחרר 11 חטופים תמורת 40 ימי הפסקת אש).
המחבל שביצע את פיגוע האוטובוס בבת ים עצור בישראל; ישראלי הסיע אותו תמורת בצע כסף
המחבל נעצר זמן קצר לאחר הפיצוץ באוטובוס. אזרח ישראלי הסיע אותו ומחר יוגש נגדו יוגש כתב אישום. החשוד בהסעת המחבל התלונן מתא המעצר: "אני מוחזק בתא חשוך. זורקים לי אוכל כמו לכלב"

המחבל שהניח את המטען באוטובוס שתפוצץ בבת ים לפני כשבועיים עצור בישראל. המחבל הוא שב"ח שנעצר זמן קצר לאחר הפיגוע. הוא נאסף מהמחסום על ידי יהודי שהסיע את המחבל בדרך לפיגוע. מחר יוגש כתב אישום נגד האזרח הישראלי, כך דיווחה הדס גרינברג בכאן חדשות.
ממידע שהגיע לכאן חדשות עולה, כי המפגש הראשון בין החשוד בן ה-47 מחולון למחבל התרחש ביום הפיגוע בשעות אחר הצהריים. האזרח הישראלי אסף את המחבל מאתר בניה באזור המרכז והסיע אותו חזרה למחסום.
על פי הדיווח, כעבור כמה שעות המחבל התקשר אל האזרח הישראלי וביקש ממנו לאסוף אותו מהמחסום ולהסיע אותו לבת ים. כשתושב חולון הגיע אליו, מחבל עולה לרכב ובשלב מסויים עובר לשבת ליד הנהג עם השקית ובתוכה המטען. לאחר שהישראלי הוריד את המחבל בבת ים, הוא עולה לאוטובוס ומניח מטען שמתפוצץ.
בכאן 11 הובאו פרטים מחקירת הישראלי שסיפר על מה שאירע: "באותו יום פיגוע לקחתי את המחבל מאתר הבניה. מי שחיבר בינינו היה י׳, נהג המונית מבת ים. הוא נתן למחבל את הטלפון שלי. המחבל התקשר אלי, אספתי והסעתי אותו פעמיים באותו היום. פעם אחת אחר הצהריים מישראל למחסום".
החשוד בהסעת המחבל המשיך: "בפעם השנייה הוא התקשר בערב וביקש שאקח אותו מהמחסום לבת ים. הוא נכנס למכונית. הוא ישב לידי עם השקית, לא ידעתי שיש שם מטען ושהוא מחבל. הורדתי אותו בבת ים ונסעתי". האיש הודה שהסיע את המחבל תמורת בצע כסף.
עוד דווח, כי עד אתמל החשוד בהסעת המחבל הוחזק במתקן שב"כ אך ביממה האחרונה הוא הועבר למתקן של שירות בתי הסוהר. במתקן שב"כ נמנע ממנו לפגוש את עורך דינו. במהלך הפגישה ביניהם סיפר החשוד לעורך הדין: "אני מוחזק בתא חשוך במשך 24 שעות ביממה. האור היחיד מגיע מכיוון השרותים. סוהרים זורקים לי אוכל כמו שזורקים לכלבים״.
באשר לחשוד השני בפרשה, נהג מונית היהודי מבת ים, הוא שוחרר למעצר בית השבוע. בהמשך יוחלט האם להגיש גם נגדו כתב אישום.
ישראל תקפה שדה תעופה בסוריה שארדואן רוצה להשתלט עליו
ישראל לפקוביץ
02.04.25
שר הביטחון כ"ץ בלבנון: "חיזבאללה כבר לא מגן איראן - ספק אם ישתקם"
שלו שינברג
02.04.25
בצה"ל מגבירים את הלחץ הצבאי ברצועת עזה
אלי קליין
01.04.25
שב"כ וצה"ל: ירידה משמעותית בכמות הפיגועים בחודש הרמדאן
צביקה סגל
02.04.25
בחמאס החליטו להתעלם מהצעת הנגד של ישראל לעסקה
ישראל לפקוביץ
02.04.25
המבצע ברפיח מתרחב עם תקיפות אינטנסיביות. דיווחים על פעילות קרקעית של צה"ל
ישראל לפקוביץ
02.04.25