לשכת רה״מ בתגובה לחשיפת ׳ערוץ 14׳: ״בזמן שראש השב״כ היוצא רונן בר מנהל חקירת סרק נגד יועץ רה״מ יונתן אוריך בעניין קטר, מתברר מי באמת משתף פעולה עם קטר: ״פעם אחר פעם חתרו גורמים בצוות המו״מ נגד ראש הממשלה וחתרו לתכתיבי הכניעה של החמאס״.
הבשורה בתקציב הבריאות לשנת 2025: המערכת ההיברידית שמשנה את חיי הסוכרתיים
עדכון סל התרופות לשנת 2025, מביאה עמה בשורה אדירה לסוכרתיים שיזכו למשאבת הלבלב המלאכותי • מדובר במערכת היברידית המשנה את חיי הסוכרתיים לגמרי • "זוהי פריצת דרך ובשורת ענק לאלה שחולים בסוכרת"

תקציב סל הבריאות המעודכן לשנת 2025 מביא עמו בשורות רבות אך כמובן גם אי שביעות רצון ממגוון תרופות שטרם זכו להיכנס לקטגוריה הזו. חלק נכבד מהתקציב הוקדש זה השנה לתחום האונקולוגי, למרות שבאחוזים מדובר על כרבע מסך העידכון, זאת בזמן שבשנים קודמות התרופות והטיפולים לחולים במחלה הידועה תפסו בין שליש למחצית מהתקציב.
הבשורה הגדולה בתחום השנה הוא הכניסה והעדכון של מערכת הלבלב המלאכותי שכבר נכנסה בשנה שעברה לחולי סוכרת עד גיל 40 מה שהוביל לאכזבה בקרב סוכרתיים מבוגרים, אך כעת הוא מאושר לכלל חולי הסוכרת העומדים בתנאי הסל.
מדובר למעשה במערכת היברידית אוטומטית לניטור סוכר ומתן אינסולין המשלבת חיישן שבודק את רמות הסוכר ומשאבת אינסולין שמזליפה את האינסולין במעגל סגור. הזכאות הינה לסוכרתיים שזכאים לניטור סוכר רציף ולמשאבה. והעלות הכוללת היא 24 מיליון שקלים ל-3,768 חולים.
"הגישה הישנה בטיפול בסוכרת הייתה להסתכל על מה קרה בתקופה לפני שהמטופל מגיע לביקור, ולפי זה משנים ומשפרים את הטיפול – את כמויות האינסולין שהמטופל נדרש לקבל מדי יום. כמה אינסולין להזריק לאוכל. כמה לתקן. כמה לתת במשך הלילה. אבל הגישה הזו לא יכולה להתאים לחיי היומיום שבהם כל יום שונה מיום אחר אז איך אפשר לדעת מה יהיה מחר", אמר בעבר פרופ' אוהד כהן, אנדוקרינולוג בכיר ופרופסור קליני ברפואה פנימית, מנהל רפואי סוכרת אירופה בחברת מדטרוניק, היצרנית של הלבלב המלאכותי בריאיון לתקשורת הכללית.
"מה שהמינימד 780G, מציעה זה פתרון מתמטי שיאפשר מתן כמויות מותאמות של אינסולין בזמן אמת - אלגוריתם שנוצר על ידי ד"ר בני גרוסמן, חוקר ישראלי ששינה את מהלך הטיפול בסוכרת בעולם", הוסיף אז פרופ' כהן. "המערכת לומדת את המאפיינים והצרכים של המטופל בעזרת הבינה המלאכותית, ובעזרת ידע זה יודעת לעשות סימולציה, תחזית של מה צפוי להתרחש בגוף בכל הנוגע לרמות הסוכר, שעתיים ויותר קדימה, כדי למנוע מצבים של יתר או חסר משמעותי ברמות הסוכר בגוף – וכך היא יודעת אם לשמור על רמות האינסולין קבועות, להגביר או להוריד את כמות החומר המוזלף לגוף ולמנוע מצבי קיצון. כל זה מתרחש בזמן אמת בהתאם לשינויים שמתרחשים בגוף, ומתעדכן כל חמש דקות כשהמערכת מודדת מחדש את רמות הסוכר ומתאימה את עצמה לשינויים".
פרופ' גיל ליבוביץ, יו"ר האגודה הישראלית לאנדוקרינולוגיה ומנהל יחידת הסוכרת בהדסה אמר כי, "הכניסה של המערכות ההיברידיות לסל ללא הגבלת גיל הינה פריצת דרך ממשית בטיפול בסוכרת סוג 1". הפרופ' הוסיף ואמר כי, "למרות ההתקדמות בשנים האחרונות עדיין מטופלים רבים אינם מאוזנים. המערכות החדשות הן מהפכה טכנולוגית וזו בשורה ופריצת דרך לסוכרתיים".
"החזרתם אותנו לחיים": מפגש מרגש בין המתנדבים לתינוקת שהצילו
צביקה סגל
01.04.25
חידוש הלחימה משפיע על ילדים המאובחנים על הרצף
אלי קליין
02.04.25
משרד הבריאות מזהיר: מוצרי בשר כשרים התגלו כמזוייפים
אלי קליין
03.04.25
החברה קוראת להחזיר קובה למרק במילוי בשר בקר
אלי קליין
06.04.25
ניתוח נוירוכירורגי להסרת גידול מוחי בוצע עם מצלמת תלת-ממד
יענקי פרבר
07.04.25