מוריה אסרף: פרסמנו במהדורה מערכת הביטחון עדכנה את הדרג המדיני: חמאס מבסס את משילותו בעזה מחדש במהלך הימים מאז הפסקת האש זה בא לידי ביטוי ב: 1. שירותים מוניצאפלים שחמאס מעניק 2. גביית מס מסוחרים 3. חמאס ״משליט״ חוק וסדר ברצועה חמאס שב למשול בעזה דה פקטו, זו השורה התחתונה של אזהרת מערכת הביטחון. אליה מצורפת המלצה: להתקדם כמה שיותר מהר לשלב ב׳ של מתווה טראמפ, שהוא מלא בחורים ובאי הסכמות נכון לעכשיו. החורים האלה מאפשרים את התבססות חמאס מחדש
ממשל טראמפ החליט להשהות משלוחי נשק לאוקראינה
הנשיא טראמפ החליט להשהות ולבחון מחדש את כל הסיוע הצבאי לאוקראינה, ימים לאחר העימות הפומבי עם נשיא אוקראינה זלנסקי בחדר הסגלגל

אחרי העימות הפומבי עם הנשיא זלנסקי בסוף השבוע האחרון, הנשיא טראמפ משהה את הסיוע הצבאי לאוקראינה. השהיית הסיוע תימשך עד שטראמפ "יחליט שמנהיגיה של אוקראינה מפגינים מחויבות לשלום בתום לב" - כך דווח ברשת פוקס ניוז. "זו לא הפסקת סיוע לצמיתות, זו השהייה", הבהיר גורם בממשל טראמפ לערוץ.
ההחלטה שהתקבלה הלילה לאחר פגישה בין הנשיא טראמפ ליועציו הבכירים, תגביר את הלחץ על הנשיא זלנסקי להסכים להפסקת המלחמה ותיצור קשיים נוספים לצבא אוקראינה שמתמודד עם מחסור באמצעי לחימה.
משמעות ההחלטה תבלום בפועל העברה של ציוד צבאי בשווי כמיליארד דולרים, שאושר על ידי ממשל ביידן והיה בשלבי הזמנה והעברה לאוקראינה. כמו כן, ההחלטה כוללת עצירה של סיוע בגובה מאות מיליוני דולרים מקרן נפרדת אשר שימשה את אוקראינה לרכישה של ציוד צבאי מספקים אמריקנים.
סגן נשיא ארה"ב ג'יי. די ואנס אמר הלילה: "זלנסקי עדיין לא שם כשזה מגיע לנכונות לעסוק בשיחות על סיום המלחמה. האירופאים צריכים להיות ריאליסטים לגבי מלחמת רוסיה-אוקראינה ולומר לזלנסקי שהיא לא יכולה להימשך לנצח. אם זלנסקי רוצה ערבות ביטחונית, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא לתת לארה"ב תמורה כלכלית בעתידה של אוקראינה".
מה חושבים האמריקנים על מדינה פלסטינית? התשובות מפתיעות
שמעון בן עזרא
19:45
מכה לחות'ים בתימן: הקצין הבכיר ערק
קובי ברקת
21.10.25
"לרדוף את הדיפסטייט": כך פועל הצוות החדש של טראמפ | מטריד
אוריאל פיליפ
07:55
הסנקציות עובדות: איראן נמצאת במשבר כלכלי חמור
שמעון בן עזרא
16:39
ביום השנה לגירוש לאושוויץ: האיגוד בנורבגיה "יפגין" למען עזה
יענקי פרבר
09:32