מבזקים +
תל אביב 15°c
באר שבע 23°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
ט"ז אדר התשפ"ה | 16.03.2025
תל אביב 15°c
באר שבע 23°c
חיפה 19°c
ירושלים 15°c
בית שמש 15°c
בני ברק 15°c
אשדוד 15°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

גופתו של יהודי ניצלה משריפה: ביהמ"ש פסק כי הוא יקבר בקבורה יהודית

משאלתו של הסופר הצרפתי פול-לופ סוליצר להיקבר בקבורה יהודית התקבלה לאחר פסיקת בית משפט צרפתי, הודות למאמצים של שליחי חב"ד ותייר שגילה במפתיע קשר אישי לנפטר. סוליצר נקבר ברפובליקת מאוריציוס, מדינה בדרום מערב האוקיינוס ההודי. הוא הובא למנוחות בבית הקברות היהודי סנט מרטין במאוריציוס

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
גופתו של יהודי ניצלה משריפה: ביהמ"ש פסק כי הוא יקבר בקבורה יהודית
אילוסטרציה צילום: unsplash

פול-לופ סוליצר, סופר יהודי צרפתי, בילה את שנותיו האחרונות במאוריציוס, שם נפטר ב-6 בפברואר בגיל 78. מאוריציוס היא מדינת-איים בדרום מערב האוקיינוס ההודי. לאחר פטירתו סידרה בתו הבכורה כי גופתו תישרף ותוחזר לצרפת.

אולם בתו הצעירה יותר, יחד עם שליח חב"ד במדינה הרב לאימה ברבר ועורכת דין, הגישו בקשה לבית משפט צרפתי למנוע את שריפת הגופה. הם טענו שפול-לופ "ייחל לקבורה יהודית מסורתית". לאחר דיון מעמיק פסק בית המשפט לטובתם, ואישר כי יובא למנוחות בבית הקברות היהודי סנט מרטין במאוריציוס, כך דיווח אתר collive.

בהלוויה השתתפו רבים שהגיעו לחלוק כבוד אחרון. ביניהם היה פיליפ גרנאסיה, תייר שביקר במאוריציוס. עם סיום הלוויה, פיליפ סיפר לרב לאימה על המאבק להביאו לקבורה יהודית.

באותו בוקר, הוא התקשר לאמו כדי להודיע ​​לה שהוא משתתף בהלוויה של פול לופ. להפתעתו, היא התרגשה והחלה לבכות. היא סיפרה כיצד, לפני שפיליפ נולד, פול לופ הכיר להוריו את הרב המקומי. לרב הזה היה תפקיד מרכזי בכך שהם שומרי מצוות, ופול לופ עצמו אפילו השתתף בברית המילה של פיליפ.

כעת, עשרות שנים מאוחר יותר, מה שניתן לתאר רק כהשגחה פרטית, פיליפ מצא את עצמו בהלוויה של אותו אדם שעיצב ללא ידיעתו את הדרך הרוחנית של משפחתו.

בית קברות יהודי צרפת אי מאוריציוס

 צבע אדום

00:00
00:00
art