מבזקים +
תל אביב 17°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
ט"ז אדר התשפ"ה | 16.03.2025
תל אביב 17°c
באר שבע 24°c
חיפה 21°c
ירושלים 17°c
בית שמש 17°c
בני ברק 17°c
אשדוד 17°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חברת המים הפופולרית מעלה מחירים: כמה תאלצו לשלם?

מי עדן הודיעו על התייקרות של עד 30% בשירותים מסוימים כבר עכשיו - חודש במרץ 2025 | מהחברה נמסר כי העלייה הנוכחית, בשיעור ממוצע של כ-7%, היא תגובה הכרחית לעלויות גבוהות של יצור, חומרי גלם והובלה, אותן ספגה עד כה

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
חברת המים הפופולרית מעלה מחירים: כמה תאלצו לשלם?
מי עדן צילום: שאטרסטוק

צרכנים רבים שמסתמכים על שירותי מי עדן לברי המים הביתיים שלהם קיבלו לאחרונה בשורה לא נעימה בחשבונית החודשית. החל מחודש מרץ 2025, מחירי הכדים, דמי השכירות והמשלוח עולים, והסיבה הרשמית: עלייה בתשומות היצור והלוגיסטיקה, כך ע"פ הפרסום בynet.

לקוח טיפוסי שמזמין חמישה כדים של 18.9 ליטר בחודש, למשל, יגלה שהחשבון החודשי שלו מטפס מ-260.4 שקל ל-276.9 שקל כולל מע"מ – עלייה של 6.3%, או 16.5 שקל נוספים. מחיר הכד הבודד עולה מ-30.25 שקל ל-32.01 שקל, התייקרות של 6%. אבל השינוי הבולט יותר מגיע בדמי האחריות למתקן, שקופצים מ-19.16 שקל ל-25.01 שקל – זינוק של 30%. גם דמי המשלוח לא נשארים מאחור, ועולים ב-14.5% מ-13.1 שקל ל-15 שקל. 

מי עדן, שמספקת כדים אחת ל-28 יום – 13 חלוקות בשנה – מתבלטת כשחקנית מרכזית בשוק המים המינרליים בישראל. היא מתחרה בעיקר בפתרונות כמו תמי 4 של שטראוס מים, תוך שהיא מציעה גם בעצמה מגוון מתקני מים להשכרה או לרכישה.  

בynet פורסם עוד כי גם מתקני המים שהחברה משכירה/מוכרת לצרכנים לא נמלטו מהתייקרות. השכרת דגמי "טאץ'" או "סטורם" עולה כעת ל-53 שקל לחודש (מ-51 שקל), בעוד דגמים אחרים עולים מ-39 שקל ל-41 שקל. למי שבוחר ב"סטורם טאץ'", תוספת של 12 שקל למסך מתווספת לחשבון. למי שמעדיף לרכוש, מתקן קלאסי רצפתי מתחיל ב-499 שקל, שולחני ב-699 שקל, וכד נסתר כמו "סטורם" או "פרינס" מגיע ל-888 שקל, בעוד ה"טאץ'" עולה 1,289 שקל.

זו אינה הפעם הראשונה שמי עדן מעלה מחירים לאחרונה. בספטמבר האחרון הודיעה החברה על התייקרות של עד 6% בבקבוקי המים, שהחלה בנובמבר. מארז שישיית בקבוקי 1.5 ליטר, לדוגמה, עלה ב-6%, בעוד מארזים קטנים יותר התייקרו ב-4.5%. 

מהחברה נמסר לפרסום בynet כי העלייה הנוכחית, בשיעור ממוצע של כ-7%, היא תגובה הכרחית לעלויות גבוהות של יצור, חומרי גלם והובלה, אותן ספגה עד כה. "אנחנו ממשיכים להציע שירות מים מינרליים איכותיים עד הבית", הבטיחו במי עדן, תוך ציון מסלולים מותאמי צריכה שבהם המחיר לכל כד יורד ככל שמזמינים יותר. לדבריהם, ההודעה נמסרה מראש ללקוחות כחוק.

עליית מחירים מי עדן

 צבע אדום

00:00
00:00
art