משטרת ניו יורק בהודעה הלילה: ״החלטנו לתגבר אבטחה משמעותית בקהילות היהודיות בחג הפסח. נציב ניידות משטרה בבתי כנסיות, מוסדות ואתרים נוספים רגישים. כל יחידות המשטרה, המודיעין והלוחמה בטרור יפעלו במתכונת מתוגברת. יותר מ-60% מפשעי השנאה בשנה האחרונה בעיר כוונו נגד יהודים״.
הדוברת הצעירה בהיסטוריה שהופכת את הבית הלבן לזירת קרב תקשורתית
בגיל 27 בלבד, קרוליין ליוויט הפכה לדוברת הבית הלבן הצעירה בהיסטוריה. עם אג'נדה מובהקת, גישה לוחמנית ורצון לשנות את המערכת מבפנים – היא כבר מסעירה את עולם התקשורת האמריקני

קרוליין ליוויט, בת 27 בלבד, עשתה היסטוריה כשהפכה לדוברת הבית הלבן הצעירה ביותר אי פעם. בחירתו של דונלד טראמפ בה לא הפתיעה רבים: ליוויט היא שמרנית נחרצת, שידועה בביקורתה החריפה על המוסדות השלטוניים והתקשורת המיינסטרימית. בסביבתה מתארים אותה כחכמה, חרוצה ושאפתנית – ולדבריהם, הפודיום בבית הלבן הוא רק תחנת ביניים במסלול הקריירה המטאורי שלה.
אחד הצעדים הראשונים והשנויים במחלוקת של ליוויט בתפקיד היה הגבלת הגישה של סוכנות הידיעות AP לאירועים רשמיים בבית הלבן, כולל עלייה למטוס הנשיאותי, אייר פורס וואן. הסיבה? AP ממשיכה לקרוא למפרץ מקסיקו בשמו המקורי, בעוד טראמפ החליט לשנות את שמו ל"מפרץ אמריקה".
ההחלטה עוררה סערה, וכתבים רבים טענו כי מדובר בפגיעה חמורה בחופש העיתונות. ציפי שימולוביץ' דיווחה ב-Ynet על התלונות, אך ליוויט דחתה אותן בביטול. "זו פריבילגיה לסקר את הבית הלבן הזה", אמרה לכתבים. "המפרץ מול חופי לואיזיאנה נקרא 'מפרץ אמריקה', ואני לא מבינה מדוע יש גופי תקשורת שמתעקשים לא לקרוא לו כך".
מלבד העימות עם התקשורת המסורתית, ליוויט גם שינתה את סדרי העדיפויות בחדר התדרוכים של הבית הלבן. במהלך אחת ממסיבות העיתונאים היא הודיעה לכתבים הוותיקים שיצטרכו לפנות מקום לטיקטוקרים, משפיענים ויוצרי תוכן דיגיטלי המתמחים בחדשות.
המהלך הזה זכה לתגובות מעורבות: מצד אחד, מדובר בניסיון להתאים את הבית הלבן לעידן הדיגיטלי, אך מצד שני, יש הרואים בכך ניסיון להחליש את הביקורת העיתונאית ולחזק את הנרטיב של הממשל באמצעות תוכן מבוקר יותר.
ליוויט איננה זרה לעולם הפוליטי. אחרי הפסדו של טראמפ בבחירות 2020, היא עבדה עבור אליס סטפניק, חברת קונגרס מניו יורק, ונחשבה לאחת התומכות הנאמנות ביותר בטענותיו לגבי זיוף הבחירות. היא לא מסתירה את גישתה לעיתונות ומתחזקת קו תקיף נגד גופי התקשורת הגדולים בארה"ב.
"אני חושבת שזה משהו שהעיתונות מתקשה איתו", אמרה בריאיון לפוקס ניוז. "אנחנו באמת נהנים כל כך, וזה מטריף אותם. הם אובססיביים לטראמפ ולאילון מאסק, מנסים לתקוע טריז, אבל לא מצליחים".
ליוויט דחתה את הביקורת על כך שהממשל דורש סיקור נוח יותר. "תקשורת המיינסטרים עדיין כאן. אני מקבלת שאלות מ-CNN בדיוק כמו מכלי תקשורת שמרניים שאין להם מושב קבוע", אמרה.
כשכתב מהניו יורק טיימס השווה את הגבלת הגישה של AP להתנהלות בקרמלין, ליוויט לא נותרה חייבת: "התגובה ההיסטרית שלך היא בדיוק הסיבה שעשינו את זה. חלפו הימים שבהם שמאלנים המתחזים לעיתונאים קובעים מי ישאל מה".
עם גישה תקיפה וחזון ברור, קרוליין ליוויט אינה מתכוונת להאט את הקצב. השאלה היא לא האם היא תמשיך לעורר סערות, אלא עד כמה רחוק היא תגיע – והאם דרכה תהפוך לתקדים חדש בתקשורת הפוליטית של ארה"ב.
במיאנמר מתקשים להתמודד עם היקף האסון: "כל הבניינים קרסו"
יענקי פרבר
02.04.25
צפו: התפרצות הר געש בדרום-מערב מדינת איסלנד
אלי קליין
02.04.25
ה'דיילי מייל': ישראל וארה"ב עומדות להפציץ את איראן
יענקי פרבר
02.04.25
ברקע המתיחות עם איראן: ארה"ב מגבירה נוכחות צבאית במזרח התיכון
שלו שינברג
02.04.25
ספרד: נעצרו שלושה חשודים במעורבות בהברחת רכיבים למל"טי חיזבאללה
אוריאל פיליפ
01.04.25
שיא חדש: הסנאטור הדמוקרטי נאם במשך למעלה מ-25 שעות
שלו שינברג
02.04.25