מיכאל שמש: פלדשטיין שוחרר סופית למעצר בית. המשטרה משכה את הערער.
עימות דיפלומטי בין טורקיה לאיראן: "מדיניות החוץ של טהרן היא נטל על האזור כולו"
המתיחות בין המדינות גוברת: טורקיה תוקפת את מעורבות איראן בסוריה ובעיראק, בטהרן משיבים אש ומאשימים את אנקרה בהתעלמות מהשפעת ישראל וארה"ב

המתח בין טורקיה לאיראן מגיע לשיא חדש על רקע ההתפתחויות האחרונות בסוריה ובאזור כולו. בימים האחרונים פרצו חילופי האשמות חריפים בין משרדי החוץ של שתי המדינות, כאשר שר החוץ הטורקי, הקאן פידאן, מתח ביקורת קשה על מדיניות החוץ של איראן.
בריאיון לרשת אל-ג'זירה הקטארית, טען פידאן כי איראן שילמה מחיר כבד בניסיונה לשמר את השפעתה בעיראק ובסוריה, וקרא לה לשנות את גישתה. לדבריו, מדיניות החוץ של טהרן מהווה "נטל כבד על המשטר האיראני ועל האזור כולו", ומחירה גבוה בהרבה מהתועלת שהשיגה.
בהתייחסו לסוריה, הבהיר פידאן כי על מדינות האזור לפתח עמה יחסים "ללא יסודות של שליטה ורכישה". עם זאת, ברקע הביקורת כלפי איראן, דווח כי נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, נפגש עם נשיא סוריה החדש, אבו מוחמד אל-ג'ולאני, ודן עמו בברית ביטחונית שכוללת הקמת בסיסי חיל אוויר טורקיים במרכז סוריה והכשרת הצבא הסורי במתכונתו החדשה.
איראן מגיבה: "טורקיה מעלימה עין מהשליטה הישראלית באזור"
באיראן לא נשארו חייבים לדברי שר החוץ הטורקי. דובר משרד החוץ האיראני, אסמאעיל בקאאי, פרסם הודעה תקיפה בה האשים את טורקיה ב"העלמת עין מהאמריקנים והישראלים".
"ברור שכפי שאמר שר החוץ הטורקי, האזור חייב להשתחרר מתרבות השליטה של כל מדינה שהיא. לא הערבים, לא הטורקים, לא הכורדים ולא האיראנים צריכים לשלוט באחרים וליצור הפרת סדר או איום – אבל מה לגבי ישראל?" תהה בקאאי.
הוא האשים את ישראל בכך ש"כיבשה מחדש את רמת הגולן וחלקים נרחבים מסוריה לאחר נפילת משטר אסד", והוסיף כי היא מחזיקה בשליטה על משאבי המים החשובים ביותר במדינה. לטענתו, ישראל ביצעה "תקיפות רחבות נגד מתקנים צבאיים, תשתיות הגנה סוריות ואף מרכזים מחקריים, והרסה למעלה מ-90 אחוזים מהם".
איראן מציגה את עמדתה: "לא רודפים אחר שאיפות אזוריות"
למרות ניסיונות ההתבססות האיראנית במזרח התיכון באמצעות שלוחיה, טען בקאאי כי טהרן אינה פועלת מתוך שאיפות טריטוריאליות. "איראן לא רדפה אחרי שאיפות אזוריות בחמשת העשורים האחרונים", הצהיר. "כל דאגתנו הייתה לתמוך בעם הפלסטיני, במאבקו בכיבוש ולמנוע שליטה ישראלית באזור".
לדבריו, סוגיית פלסטין חיה מתמיד, וישראל שנואה יותר מאי פעם. "איראן תמיד תמכה בהתנגדות, אך גם התמודדה עם טרור והתנהגות בלתי חוקית. היינו הראשונים להניף את דגל המאבק בדאעש, התנגדנו להפיכה בטורקיה ב-2016, וברכנו על פירוק ה-PKK מנשקו כצעד חשוב לביטחון טורקיה. עמדותינו יציבות, ואנחנו לא משנים מדיניות כל יום", סיכם.
עימות דיפלומטי – מה הלאה?
חילופי הדברים החריפים בין טורקיה לאיראן מעידים על המתח הגובר בין שתי המעצמות האזוריות, אשר מתחרות על השפעה בעיראק, סוריה ומעבר להן. כעת, השאלה המרכזית היא האם המתיחות תישאר בגבולות הזירה הדיפלומטית או שמא תתפתח להסלמה רחבה יותר בזירה הצבאית והפוליטית.
התרסקות: הטייקונים שהודחו ממועדון העילית של המיליארדרים
ליפא גינסברגר
03.04.25
המשלחת הישראלית ממשיכה לפעול בתאילנד: "מתמודדים עם הרים של בטון וברזל"
שלו שינברג
03.04.25
"הייתי המומה": זכתה בפרס הראשון בלוטו אך לא תקבל מאומה
קובי ברקת
15:24
גודל המחדל נחשף: אנשי ממשל טראמפ פתחו עוד כ-20 צ'אטים סודיים
שלו שינברג
03.04.25
שני גברים נעצרו בלונדון בגלל קשרים עם חיזבאללה
יענקי פרבר
03.04.25