עמית סגל: מתוך ישיבת הקבינט אמש: השר סמוטריץ׳ אמר: ״צריך להגיד לבג״צ: אנחנו מבקשים פסק דין מיידי. תקבעו אתם מי ראש השב״כ, מה הסמכויות שלו, תקבעו איתו ישיבות עבודה, תפקחו עליו, תקבעו הכל וזהו. תנו פסק דין שאומר - האם אתם לוקחים אחריות על השב״כ ועל המצב הביטחוני?' יש פה בג״צ קלאסי עם צו ביניים של לא להחליט לכאן או לכאן״.
איך הפך ציורו של לאונרדו דה וינצי – ה"מונה ליזה" למפורסם?
ציורו של לאונרדו דה וינצ'י ה"מונה ליזה", לא היה מפורסם במיוחד עד שנגנב ממוזיאון הלובר ב-1911. הגניבה הפכה את הציור לסנסציה תקשורתית, כשאנשים מכל העולם באו לראות את המקום הריק בו היה תלוי, איך סיפור זה קשור לפרשת השבוע ולתקופה האחרונה שאנו חווים?

זה קרה באוגוסט 1911 למניינם: ממוזיאון הלובר שבפאריז נגנב הציור. הגנב היה עובד המוזיאון ששמו וינצ'נזו פרוג'ה. כעבור יומיים הכריזו שהמונה ליזה נגנבה.
עד אז הציור לא היה מפורסם, הוא היה פשוט עוד ציור מתוך אוסף הציורים במוזיאון.
לשווא חיפשו שוטרי פריז אחר הגנב, הציעו פרס כספי למוסר המידע וחקרו כל מי שיכול היה לדעת משהו, אך לא מצאו דבר.
המדהים הוא שבזכות גניבתה הפכה היצירה שנגנבה לסנסציה עולמית. כולם רצו לראות את הציור שנגנב, אנשים הגיעו למוזיאון בכדי לראות את "הקיר הריק", המקום בו פעם הייתה המונה ליזה, כך או כך, במשך שנתיים החביא הגנב את הציור שיהפוך מעתה ליצירה הכי מפורסמת בהיסטוריה, בארגז מתחת למיטתו.
כשהוא שב לאיטליה, אחרי שנתיים, הציע פרוג'ה למכור את התמונה למוזיאון שבעיר פירנצה, וכך הוא נתפס.
מכאן נלמד שדווקא דבר שקשה להשיגו, ערכו עולה פלאים.
בפרשת תרומה, מסופר על התרומות שהובאו למשכן. התורה מונה אחד עשר מינים שיתנדבו למשכן – תכלת וארגמן וכו', ולבסוף מונה "אבני שוהם ואבני מילואים". לכאורה, האבנים הללו הן חשובות ויקרות מאד
אם כן, למה הן נמנו בסוף? עונה ה"אור החיים" הקדוש – האבנים אכן יקרות יותר מהשאר, אך הן הובאו בצורה ניסית, על ידי ענני הכבוד. אם כך, הן הגיעו ללא כל מאמץ או ויתור כספי של מישהו, ולכן מונים אותן רק בסוף. אצל הקב"ה חשוב לא רק מה תורמים, אלא בעיקר איך תורמים. ודברים שבאים במאמץ, תוך כדי הקרבה, מוערכים יותר.
לסיום, מה עולה יותר - הציור היקר בעולם, או התצלום היקר בעולם? התשובה היא: הציור! אך למה? הרי בדרך כלל התצלום הרבה יותר יפה, מרשים ומדויק? אך כדי ליצור את הציור היקר ביותר בעולם, דרוש הרבה יותר מאמץ מזה שנדרש כדי ליצור את התמונה המושלמת ביותר בעולם. העולם מעריך קושי, מאמץ. אם אנחנו בתקופה קשה, תקופה מאתגרת – במקום להתלונן, נעריך. ייתכן שהיא התקופה הכי "יקרה" שלנו, ואולי ממנה עוד נתעשר.
"ערכו של אדם לא נמדד במה שהוא משיג, אלא במה שהוא תורם."
הלכה שבועית: דיני ערב פסח שחל בשבת
חיים לוין
09.04.25
מרת גליק נפטרה במפתיע, ואין מי שיחתן את היתומים!
בשיתוף ועד הרבנים
08.04.25
הגויה שעבדה בבית הרבי: "הוא היה צנוע, וגרם לי להרגיש חשובה"
יענקי פרבר
17:29
עקב חולשה גדולה: האדמו"ר מויז'ניץ יישאר בחג הפסח בלוס אנג'לס
משה ויסברג
08.04.25
תורה מול הכותל: מבצע השיווק הרוחני ללימוד הדף היומי הושק מול מקום המקדש
יאיר פריד כתבה מקודמת
08.04.25
אל תפספסו: ששת גדולי הדור והסגולה הפלאית בשליחות 'קופת העיר'
בשיתוף קופת העיר
08.04.25