מבזקים +
תל אביב 29°c
באר שבע 29°c
חיפה 28°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
י"ד אדר התשפ"ה | 14.03.2025
תל אביב 29°c
באר שבע 29°c
חיפה 28°c
ירושלים 29°c
בית שמש 29°c
בני ברק 29°c
אשדוד 29°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

יהודים באמריקה : 59% מתנגדים ליוזמה שארה"ב תיקח את השליטה על רצועת עזה

מסקר המכון למדיניות העם היהודי בקרב יהודי ארה"ב עולה, כי יש פערים בולטים בין יהודי ארה"ב ליהודים בישראל בנוגע להצעותיו של טראמפ. 59% מתנגדים ליוזמה שארה"ב תיקח את השליטה על רצועת עזה

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
יהודים באמריקה : 59% מתנגדים ליוזמה שארה"ב תיקח את השליטה על רצועת עזה
ראש הממשלה נתניהו עם נשיא ארצות-הברית דונלד טראמפ צילום: אבי אוחיון, לע״מ

המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) מפרסם היום את עיקרי ממצאי סקר "קול העם היהודי" בקרב יהודי ארצות הברית, המהווים כמעט מחצית מהעם היהודי בעולם. הסקר חושף עמדות מפתיעות בסוגיות מרכזיות כגון יחסי ישראל-ארה"ב, האמון בנשיא טראמפ, ותפיסות כלפי המדיניות האמריקאית במזרח התיכון.

עמדות יהודים בארה"ב כלפי מעורבות אמריקאית בעזה מעלה שמרבית משתתפי הפאנל (59%) מעידים כי כנראה יתנגדו למהלך שבו ארה״ב תיקח את השליטה על רצועת עזה, כפי שהוצע על ידי הנשיא טראמפ. פחות מחמישית (17%) השיבו כי כנראה שיתמכו במהלך כזה, ורבע (24%) מהמשיבים ענו כי הם צריכים פרטים נוספים כדי לקבל החלטה בנושא. 

ככול שמתקדמים על הסקלה האידאולוגית מהכיוון הליברלי לכיוון השמרני – עולה שיעור מי שענו כי כנראה יתמכו במהלך כזה.

הגירת תושבי עזה למדינות אחרות

הסקר בדק את עמדותיהם של יהודים בארה"ב כלפי הצעתו של הנשיא דונלד טראמפ להעברת תושבי רצועת עזה למדינות אחרות. 

הממצאים מגלים פער משמעותי בין יהודי ארה"ב ליהודים בישראל, כאשר היהודים בישראל תומכים יותר בטראמפ והצעותיו לעומת אחיהם בארה"ב.

רק 20% מהמשיבים היהודים האמריקאים רואים את ההצעה של טראמפ כמעשית וראויה לקידום, לעומת כ- 50% מהיהודים בישראל (כפי שעלה בסקר מדד החברה הישראלית שפורסם בתחילת החודש).

28% השיבו כי אינם חושבים שמדובר בתוכנית מעשית, אבל היו תומכים בה אם היתה מעשית. 29% סבורים כי מדובר בהצעה בלתי מוסרית שאסור לקבל. בהשוואה ליהודים בישראל – רק 3% מהיהודים בישראל סברו שהתכנית לא מוסרית. 

מסקרים שנערכו בישראל עלה כי רוב הישראלים יתמכו בפתרון לסכסוך בעזה הכולל עידוד העברה של תושבי עזה למדינות אחרות. 

משתתפי סקר "קול העם" בקרב יהדות ארה"ב נשאלו על תחושתם לגבי דעתם של רוב הישראלים.

69% ממשתתפי הסקר הביעו תחושות חיוביות כלפי ממצאים אלה – הם מרגישים כמו הישראלים (30%), מזדהים איתם (16%) או לפחות מבינים את ההשקפה הישראלית (23%).

האמון בטראמפ

גם החודש בחנו את רמת הביטחון של משתתפי הפאנל בכך שטראמפ יעשה את "הדבר הנכון" בארבעה תחומים - הסוגייה הישראלית פלסטינית, ההתמודדות עם איראן, המאבק באנטישמיות ויחסי ארה"ב וישראל.  

משתתפי הסקר חלוקים בחריפות באשר לטראמפ, בהקשר של המאבק באנטישמיות ויחסי ארה"ב ישראל. מצד אחר, בשני  הנושאים הללו,  כמעט שליש מהמשיבים (32%)  הביעו ביטחון רב שטראמפ יעשה את הדבר הנכון, הן לגבי המאבק באנטישמיות וכך גם לגבי היחסים עם ישראל.

זאת, בעוד ש- 41% מהמשיבים מעידים כי אין להם ביטחון כלל שטראמפ ינהג נכון ביחס ליחסי ישראל-ארה"ב, ו-42% לא סומכים על טראמפ בכלל בקשר למאבק באנטישמיות.

הנושא שהביעו הכי פחות ביטחון ביחס אליו הוא טיפולו העתידי של טראמפ בכל מה שקשור לסכסוך הישראלי-פלסטיני. 45% מהמשיבים מעידים כי בכלל אין להם ביטחון בכך שטראמפ ״יעשה את הדבר הנכון״ בהקשר זה, ורק 23% השיבו שיש להם הרבה ביטחון שטראמפ יפעל נכון. לגבי ההתמודדות עם איראן – 28% סומכים על טראמפ שיפעל נכון, בעוד ש-36% לא סומכים עליו בכלל.

שינוי בתפיסת יחסי ארה"ב-ישראל

לראשונה, מרבית משתתפי הפאנל (57%) סבורים כי ארה"ב תומכת בישראל במידה הנכונה, בעוד שבחודש שעבר הרוב חשבו שארה"ב אינה תומכת מספיק בישראל. 

כאמור, מרבית משתתפי הפאנל (57%) סבורים שארה״ב תומכת בישראל במידה הנכונה, 18% אומרים שהיא תומכת בישראל פחות מדי ו-18% שארה״ב תומכת בישראל יותר מידי. זה שינוי לעומת החודש שעבר, שבו מרבית חברי הפאנל (54%) חשבו כי ארה״ב לא תומכת בישראל מספיק. 

למעשה, זהו החודש הראשון מאז תחילת איסוף הנתונים שבו אין רוב בקרב היהודים השמרנים ובקרב היהודים המשתייכים לקבוצת המרכז שחושב שארה״ב לא תומכת מספיק בישראל, וזו כנראה תוצאת חילופי הממשל בארה״ב והעמדות שמבטא הנשיא טראמפ.

מחצית מחברי הפאנל (51%) סבורים שממשלת ישראל קרובה לממשל בארה״ב במידה הנכונה, 39% מאמינים כי ממשלת ישראל קרובה לממשל בארה״ב יותר מדי ו-3% חושבים שממשלת ישראל לא קרובה מספיק לממשל בארה״ב.

מנכ"ל המכון למדיניות העם היהודי, ד"ר שוקי פרידמן: "הסקר מוכיח שוב את פער העמדות בנושאים פוליטיים שונים במחלוקת בין שתי הקהילות היהודיות הגדולות בעולם-ארה״ב וישראל. בעוד שבישראל התמיכה בתכניתו של טראמפ באשר לעתיד עזה גורפת והויכוח בין הישראלים הוא לגבי היתכנותה, בארה״ב ההתנגדות לתוכנית, מטעמים מעשיים וערכיים, היא נרחבת. הפער ממחיש את האתגר המשותף לישראל וליהדות ארה״ב ליצור קשרים חזקים ושיתוף פעולה משמעותי גם לנוכח פערים ערכיים ופוליטיים".

המחקר מתבצע באמצעות פאנל "קול העם היהודי", המנתח את תשובות הנסקרים עפ"י הזרמים הפוליטיים והדתיים המרכזיים ביהדות ארה"ב. את סקר קול העם היהודי עורכים חוקרי JPPI  שמואל רוזנר ונוח סלפקוב, עם יעוץ מדעי של פרופ' דויד שטיינברג. הסקר המלא והמפורט יפורסם בקרוב. 

המכון למדיניות העם היהודי (מיסודה של הסוכנות היהודית לא"י) עוסק במחקרים ובתכנון ארוך טווח, בקשר לכל לאתגרי העם היהודי והקהילות היהודיות בכל העולם, בראייה גלובאלית. פעילות המכון למדיניות העם היהודי מכוונת מעשה, ומדגישה במיוחד את זיהוי החלופות הזמינות, ניתוח של השפעתן על העתיד, והצגת המלצות מדיניות וסדר קדימויות אופרטיבי.
 

סקר ארצות הברית דונלד טראמפ מלחמת חרבות ברזל תוכנית טראמפ ישראל רצועת עזה יהודים

 צבע אדום

00:00
00:00
art