מבזקים +
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
ה' ניסן התשפ"ה | 03.04.2025
תל אביב 16°c
באר שבע 14°c
חיפה 16°c
ירושלים 16°c
בית שמש 16°c
בני ברק 16°c
אשדוד 16°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מדענים פוצצו את הפירמידה הגדולה במצרים בגלים אלקטרומגנטיים ולא האמינו למה שגילו

תגלית מדעית מסעירה חושפת כי הפירמידה הגדולה של גיזה, שנבנתה לפני 4,600 שנה, ייתכן ששימשה כתחנת כוח קדומה | מחקר חדש מצביע על יכולתה למקד ולאגור אנרגיה אלקטרומגנטית במבנה הייחודי שלה | החוקרים כבר עסוקים בליישם את המסקנות בפיתוח מוצרים עתידניים

מדענים פוצצו את הפירמידה הגדולה במצרים בגלים אלקטרומגנטיים ולא האמינו למה שגילו
הפירמידות במצרים צילום: פיקאסביי

מחקר מדעי חדש חושף ממצאים מסקרנים בפירמידה הגדולה של גיזה במצרים, המצביעים על כך שהיא לא שימשה רק כמקום קבורתו של פרעה, אלא ייתכן שהייתה למעשה תחנת כוח קדומה ורבת עוצמה.

במחקר, מדענים שיגרו גלים אלקטרומגנטיים – סוג של קרינה הנעה ביקום – אל תוך המבנה בן 4,600 השנים. הדיילי מייל הבריטי מדווח כי  לתדהמתם, הגלים התמקדו והועצמו לתוך חדרים ספציפיים ובסיס הפירמידה, כאילו הפירמידה כולה מתפקדת כמעין מגבר אנרגיה.

המדענים גילו כי האנרגיה האלקטרומגנטית הצטברה בשלושה חללים עיקריים: חדר המלך, חדר המלכה וחדר לא גמור מתחת למבנה. הממצאים מרמזים כי הפירמידה עשויה הייתה לשמש כרסוננס ענק הלוכד גלים אלקטרומגנטיים – טכנולוגיה מתקדמת שבימינו מיושמת רק במתקנים מדעיים מודרניים.

כריסטופר דאן, מהנדס תעופה וחלל בדימוס שחקר את הפירמידה במשך שנים רבות, אמר כי "ייתכן שהפירמידה לא נבנתה רק למטרות פולחניות, אלא שימשה כמתקן ליצירת אנרגיה נקייה".

כימיה קדומה לייצור מימן?

דאן, שהתארח באפריל 2024 בפודקאסט הפופולרי "The Joe Rogan Experience", הציג תיאוריה מרתקת. לדבריו, פיר המדובר בפירמידה מזכיר בצורתו צינור המשמש להעברת מיקרו-גלים ואנרגיה אלקטרומגנטית.

"בתיאוריה של 'תחנת הכוח של גיזה', מדובר בשני כימיקלים שהוכנסו לחדר, התערבבו ורתחו עד שהפיקו מימן – מקור לאנרגיה נקייה", הסביר דאן.

האם המצרים הקדומים היו מתקדמים משחשבנו?

המדענים מודים כי מטרת ייצור האנרגיה בפירמידה נותרה בגדר תעלומה, אך הממצאים מעלים את האפשרות כי המצרים הקדומים היו בעלי הבנה טכנולוגית מתקדמת בהרבה ממה שידוע עד כה.

דאן, שבחן את הפירמידות במשך שלושה עשורים, טוען כי הבנאים הקדומים היו צריכים להשתמש בכלים מתקדמים, בטכניקות בנייה מודרניות ואולי אף במכונות כבדות – למרות שאין כל עדות ארכאולוגית לכך.

ננו-טכנולוגיה בהשראת העת העתיקה

המחקר, שנערך באוניברסיטת ITMO שברוסיה בשנת 2018, התמקד באינטראקציה של הפירמידה עם גלים בתדרים דומים לרדיו. החוקרים בדקו כיצד המבנה אוסף וממקד את האנרגיה האלקטרומגנטית, ומצאו כי חדר המלך שבמרכז הפירמידה עשה זאת ביעילות מרשימה.

כעת, החוקרים הרוסים מקווים ליישם את הידע שצברו בפיתוח ננו-חלקיקים שיוכלו לחקות את האפקט שנצפה בגיזה. שימוש כזה עשוי להוביל לפיתוח חיישנים מתקדמים ותאים סולריים יעילים במיוחד – ובכך, להעניק לתגלית העתיקה יישומים חדשניים במאה ה-21.

פירמידה מצרים מחקר קרינה אלקטרומגנטית

 צבע אדום

00:00
00:00
art