מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 21°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
ו' ניסן התשפ"ה | 04.04.2025
תל אביב 21°c
באר שבע 20°c
חיפה 21°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
x
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

"הרגשתי מושפל ומטומטם": 50 אלף שקלים נעלמו תוך דקות

תרמית מתוחכמת שוברת שיאים של ערמומיות גרמה לאדם אחד לאבד עשרות אלפי שקלים בעוקץ מתוחכם ואכזרי במיוחד – הסיפור שחושף איך גם אתם עלולים להפוך לקורבן הבא

00:00
00:00
האזינו לכתבה
colbass.com
"הרגשתי מושפל ומטומטם": 50 אלף שקלים נעלמו תוך דקות
אילוסטרציה צילום: דוברות המשטרה

ביום חמישי רגיל, מה שהתחיל כהודעת טקסט תמימה לכאורה הפך במהירות לסיוט כלכלי עבור אחיעד האס, צעיר ישראלי שהפסיד כ-50 אלף שקלים בתרמית קריפטו מתוחכמת. הסיפור, שהחל בהודעה מאחת מפלטפורמות המסחר הגדולות בעולם, חושף את השיטות החדשניות שבהן משתמשים נוכלים כדי לנצל את תמימותם של משתמשים ולגנוב את כספם – והוא ממחיש מדוע כולנו צריכים להישאר ערניים יותר מתמיד.  

הכל התחיל כשאחיעד קיבל הודעה מפתיעה מ-Binance, בורסת קריפטו מוכרת, ובה קוד אימות שלא ביקש. שניות ספורות לאחר מכן, הטלפון צלצל. קול אוטומטי באנגלית הודיע על ניסיון משיכה חשוד מחשבונו והציע לו ללחוץ "1" אם לא הוא זה שביצע את הפעולה. משם, הוא הועבר לשיחה עם "נציג שירות" במבטא בריטי כבד, שהרגיע אותו כי הכסף בטוח – אך הזהיר שמישהו מנסה שוב ושוב לגשת לחשבון. הפתרון? השבתת החשבון והעברת הכספים לארנק דיגיטלי מאובטח.  

מתוך דף הפייסבוק
הפוסט של אחיעד | מתוך דף הפייסבוק

השיחה נמשכה, ואחיעד הועבר ל"נציג נוסף" שהנחה אותו צעד אחר צעד. הוא הוריד את אפליקציית Trust Wallet – ארנק דיגיטלי לגיטימי בבעלות Binance – דרך האתר הרשמי, הגדיר סיסמה חדשה ששמר לעצמו, ואף הקליט את השיחה כדי להבטיח שהוא לא חושף פרטים רגישים. הנציג סיפק לו "קוד 12 מילים" – 11 מהם הגיעו בהודעת טקסט "מבייננס" והאחרונה נאמרה בעל פה – והורה לו להזין אותם בארנק כדי להעביר את הכסף. הכסף, בשווי 13,567 דולר, אכן הופיע בארנק. אך ברגע שהשיחה התנתקה, הכל התמוטט: תוך שלוש דקות נותרו בחשבון 12 דולר בלבד.  

לאחר שעות של חקירה עצמית, הבין אחיעד את הטעות הקריטית. ה"קוד" שקיבל – ה-Seed Phrase – הוא המפתח האמיתי לארנק הדיגיטלי. בעוד הסיסמה שיצר הגנה רק על הגישה מהטלפון, ה-12 מילים שסופקו על ידי הנוכלים אפשרו להם לשלוט בכספים מרחוק. הכסף הועבר לארנק תחת שליטתם, והוא נעלם לבלי שוב. "נכנסתי רק לאתרים רשמיים ולא שיתפתי את הסיסמה שלי," הוא מספר, "אבל הם גרמו לי להגדיר את המפתח לפי מה שהם רצו."  

הסיפור הזה אינו מקרה בודד. גורמי אכיפה מדווחים על גל תרמיות דומות שפוגעות בישראלים בימים האחרונים, לעיתים תוך שימוש במידע שנאסף מקבוצות וואטסאפ ופייסבוק ישנות. במקרה זה, אחיעד נרשם לקבוצות בנושא ביטקוין ב-2021, מה שככל הנראה חשף את מספר הטלפון שלו לרמאים. הודעות מזויפות "מבייננס" שקיבל לאורך השנים חיזקו את אמונו בתהליך – טעות שהוא משלם עליה כעת ביוקר.  

הלקח? גם האתרים הרשמיים ביותר לא יצילו אתכם אם תיפלו למלכודת מתוחכמת. "אני משתף כדי שאחרים לא יעברו את מה שעברתי," מסכם אחיעד, ומזכיר לעצמו ולנו שגם במצבים כאלה, יש מי שמתמודדים עם קשיים גדולים יותר. הכסף אולי אבד, אבל המודעות שסיפורו מעורר עשויה להציל אתכם מהפסד דומה. תישארו ערניים – הסכנה מתחבאת בפרטים הקטנים.  

הונאת קריפטו מטבעות דיגיטליים

 צבע אדום

art