מבזקים +
תל אביב 35°c
באר שבע 31°c
חיפה 33°c
ירושלים 35°c
בית שמש 35°c
בני ברק 35°c
אשדוד 35°c
כ"ז אדר התשפ"ה | 27.03.2025
תל אביב 35°c
באר שבע 31°c
חיפה 33°c
ירושלים 35°c
בית שמש 35°c
בני ברק 35°c
אשדוד 35°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

חיילים פנו לנציב הקבילות: הודעת דו"צ בשבת – פגיעה חמורה בצביון היהודי של צה"ל

עשרות חיילים פנו לנציב הקבילות במחאה על פרסום הודעה במהלך השבת האחרונה של דובר צה"ל בה צוטטו דברי הרמטכ"ל בחמ"ל השבויים. הרב אביעד גדות: "היחס המזלזל מצד מפקדים בכירים משקף את הפער בין דור הניצחון לבין דור הקונספציה"

חיילים פנו לנציב הקבילות: הודעת דו"צ בשבת – פגיעה חמורה בצביון היהודי של צה"ל
דובר צה"ל דניאל הגרי בהצהרה צילום: דובר צה"ל

מחאת החיילים על פרסום הודעת דובר צה"ל במהלך השבת האחרונה מתרחבת. עשרות חיילים הגישו קבילה לנציב קבילות החיילים באמצעות ארגון חותם ומחו על חילול השבת בידי דובר צה"ל וזאת לטענתם בניגוד לפקודות מטכ"ל.

דובר צה"ל פרסם בצהרי השבת הודעה בה צוטטו דברי הרמטכ"ל בחמ"ל השבויים.

הרב אביעד גדות, מנכ"ל חותם מסר: "דובר צה"ל תא"ל דניאל הגרי מבזה את השבת, מבזה את הרבנות הצבאית, מבזה את פקודת הפיקוד העליון ואת הנהלים של יחידת דובר צה"ל עצמה. צילומי יחסי ציבור של הרמטכ"ל אינם "צורך מבצעי"".

עוד מסר: "אנו מציעים לתא"ל הגרי ללמוד מגבורתה של החטופה אגם ברגר ומגבורת משפחתה שרוממו את קדושת השבת וקידשו שם שמים בתנאים בלתי אפשריים. היחס המזלזל מצד מפקדים בכירים בצה"ל לשבת, משקף את הפער בין דור הניצחון הספוג ביהדות, לבין דור הקונספציה המנותק ממנה. אנו קוראים לשר הביטחון ישראל כץ לנזוף בדובר צה"ל ולשמור על קדושת השבת כמתחייב. צה"ל מבקש בימים אלו לגייס אלפי חרדים לשורותיו - זלזול כה חמור בקדושת השבת אינו תורם ואף פוגע בהליך זה".

צה"ל דובר צה"ל ארגון חותם

 צבע אדום

00:00
00:00
art