׳ידיעות׳: הקניות לחג הפסח יכאיב מאוד השנה - יש התייקרות בכל המוצרים של 16% ויותר לעומת שנה שעברה. הרשת הכי זולה בבדיקה של כל המוצרים: רמי לוי, אח״כ חצי חינם ואושר עד.
ארבעה חללים ישובו לישראל: שירי, כפיר ואריאל ביבס, ועודד ליפשיץ הי"ד
יום מטלטל וקורע לב | בישראל נערכים לקליטת ארבעה חטופים חללים: שירי ביבס ושני ילדיה הרכים כפיר ואריאל הי"ד יחד עם עודד ליפשיץ הי"ד בן ה-83 שנהרגו בשבי בידי ארגון הטרור הרצחני חמאס | ישראל תשחרר בתמורה קטינים ונשים שהיו מעורבים בטרור מאז השביעי באוקטובר | "עוֹלָלֶיהָ הָלְכוּ שְׁבִי לִפְנֵי צָר"

ארבעת החללים שיוחזרו היום הם שירי ביבס וילדיה, כפיר ואריאל הי"ד, ועודד ליפשיץ הי"ד. דובר צה"ל יתעד את מעמד הגעת הארונות ושיקולי ההפצה של התמונות יהיו של משפחות החללים. החטופים החללים יועברו לישראל היום במקום בשבת, יום הפעימה הרשמי, בגלל שתהליך זיהוים יכול להימשך עד 48 שעות, כך יוודאו שחמאס עמד בהסכם ומסר את החללים הישראלים. כך דווח ב-Ynet. רק אחרי שיהיה זיהוי רשמי, ישראל תוכל לאשר שאכן ארגון הטרור עמד בהסכם, ורק אז האסירים הביטחוניים ישוחררו.
מטה המשפחות להחזרת החטופים פרסם הודעת אבל: "קיבלנו בצער רב את הבשורה על השבתם של שירי, כפיר ואריאל ביבס יחד עם עודד ליפשיץ שנחטפו בחיים וישובו כחללים למנוחת עולמים בישראל. יחד עם הצער הכבד, השבתם לקבורה מייצרת ודאות אצל אוהביהם וסוגרת את מעגל אי הודאות המייסר שנמשך כבר 502 ימים".
"ישנם עוד 69 חטופים שמוחזקים בשבי החמאס, שלהם אין עדיין מועד שחרור. אנחנו קוראים למקבלי ההחלטות לזרז את המו״מ ולפעול להשבתם המידית של כל החטופים. אסור להתמהמה ולהסתכן באובדן חיים של חטופים נוספים או בהיעלמותם של חללים. בשם המשפחות אנו מבקשים להימנע משידור הטקסים שעשויים להתקיים מחר בעזה ע״י ארגוני הטרור".
הצלב האדום יעביר את הגופות לידי צה"ל בתוך שטח הרצועה. עם קבלת החטופים החללים, הם יועברו לארונות קבורה מכוסים בדגלי ישראל. במעמד המסירה יהיה רב צבאי שיקרא פרקי תהילים ותפילת קל מלא רחמים. מתוך הרצועה, הארונות יועברו בכלי רכב צבאיים היישר למכון לרפואה משפטית באבו-כביר לשם זיהוים.
נשיאת הוועדה הארגנטינאית לזכויות אדם. סברינה אג'מכט פרסמה הודעת אבל על כפיר ואריאל ביבס, שהחזיקו באזרחות כפולה באמצעות אביהם, ירדן ביבס. "שני תינוקות ארגנטינאים נרצחו בגלל טרור חמאס", כתבה אג'מכט. "אני מקווה שלעולם לא, אחרי זה, אני אצטרך לשמוע שמה שקורה בישראל ובעזה אינו עניינם של כל הארגנטינאים. חיבוק ענק למשפחת ביבס, היום כל הארגנטינאים איתכם".
ראש הממשלה בנימין נתניהו מסר אמש כי "מחר יהיה יום מאוד קשה למדינת ישראל. יום מטלטל, יום של יגון. אנחנו מחזירים הביתה ארבעה מחטופינו האהובים, חללים. אנחנו מחבקים את המשפחות, והלב של אומה שלמה נקרע. הלב שלי נקרע. גם שלכם. וצריך שהלב של כל העולם ייקרע, כי פה רואים מול מי יש לנו עסק, עם מה יש לנו עסק, עם איזה מפלצות. אנחנו דואבים, אנחנו כואבים, אבל אנחנו גם נחושים להבטיח שדבר כזה לא יקרה יותר".
יזהר ליפשיץ, בנו של עודד ליפשיץ, סיפר אמש ל-Ynet על ההרגשה ועל הימים הקשים: "בתור הבן שלו הייתי מעדיף לדעת שהוא נרצח בשביעי לאוקטובר מחוץ לבית בניר עוז ולא שהוא היה צריך לעבור את כל הסבל והעינויים האלה ולהיות לבד. זה קטע עצוב, הוא גמר את החיים שלו בצורה טרגית ומשפילה, לא ראויה, מבזה. ככה גם רבים מקהילת קיבוץ ניר עוז. הבית שלו נשרף, אשתו נחטפה עם מכות שהוא בטח ראה את זה. נורא. בלי המשפחה, בלי ילדים, בלי לעשות קלוז'ר".
שירי ביבס (32) ושני בניה נחטפו ונהרגו בעזה. כפיר נחטף בן 9 חודשים ואריאל היה בן 4, כשהם מוקפים בקיבוץ ניר עוז על ידי מחבלי חמאס שחטפו אותם. האבא ירדן שוחרר מהשבי אחרי 486 ימים.
הפלסטינים מדווחים: דובר חמאס חוסל בג'באליה | כל הפרטים
ישראל לפקוביץ
27.03.25
נתפס מחבל שפצע חייל והצליח להימלט מצה"ל במשך כשנה
יצחק וייס
09:59
בישראל הולכים להסלמה, בעזה מתגברות ההפגנות
ישראל לפקוביץ
26.03.25
משגר בעל 25 קנים אותר ברפיח, עשרות מחבלים חוסלו
צביקה סגל
27.03.25
מבצע "עוז וחרב": חיל האוויר תקף יותר מ-430 מטרות בכל הגזרות
צביקה סגל
26.03.25