מבזקים +
תל אביב 28°c
באר שבע 29°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
כ"ז אדר התשפ"ה | 27.03.2025
תל אביב 28°c
באר שבע 29°c
חיפה 26°c
ירושלים 28°c
בית שמש 28°c
בני ברק 28°c
אשדוד 28°c
X
x
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

השופטת נזפה בפרקליטות: קיימת אכיפה בררנית כלפי מפגינים חרדים

שופטת בית המשפט השלום בירושלים, אביטל מולד ביטלה כתב אישום נגד קטין חרדי שהפגין נגד עבודות הרכבת הקלה השופטת. השופטת קבעה: "הפרקליטות לא הציגה כתב אישום אחד נגד קטין שהפגין פאסיבית שאינו מהמגזר החרדי"

השופטת נזפה בפרקליטות: קיימת אכיפה בררנית כלפי מפגינים חרדים
הפגנת חרדים בירושלים צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

שופטת בית המשפט השלום בירושלים אביטל מולד, קבעה כי קיימת אכיפה בררנית נגד קטינים חרדים, בעקבות כתב אישום שהוגש נגד קטין חרדי ששמו נאסר בפרסום - ובוטל על ידה, כך דווח ב"וואלה". 

 השופטת קבעה: "לא ניתן לקבל מצב בו מתוך כלל ההפגנות שהתקיימו במדינת ישראל בשנת 2022-2023 לא הציגה המאשימה ולו כתב אישום אחד נגד קטין שהפגין באופן פאסיבי שאינו נמנה על המגזר החרדי. ודאי שלא ניתן לקבל זאת כאשר מדובר בקטין ללא עבר פלילי שהיה בן 15 וחצי בעת ביצוע העבירה".

בפרקליטות טענו מנגד באשר לכתב האישום שהוגש, שהמחאות נגד הרכבת הקלה שונות מהפגנות אחרות. השופטת מולד לא קיבלה את הטענה וכתבה: "נתוני כתבי האישום שהוצגו בעניין קטינים שביצעו עבירת התקהלות אסורה, הם נתונים המדברים בעד עצמם ומוכיחים כי קטינים מהמגזר החרדי הם היחידים שהועמדו לדין בעבירת התקהלות אסורה פסיבית". 

נציג הפרקליטות בתיק טען בפני בית המשפט: "אתן דוגמא, במכלול, הכללה מאד רחבה, בתיקי בלפור לא היו קטינים. כי אופי המפגינים לא היה קטינים. אני לא זוכר תיק אחד של הפגנת בלפור או רפורמה שמצאנו בו משתתף קטין שהגיע אלינו כתיק חקירה".

השופטת מולד דחתה את טענה זו וכתבה בפסק דינה: "ידיעות רבות בתקשורת עסקו במעורבות בני נוער במחאה כנגד הרפורמה המשפטית, בחלק מהכתבות ראיונות עם בני נוער שמספרים על חלקם בהפגנות. בצפייה בתמונות שצולמו בזמן ההפגנות ניתן לראות בני נוער רבים, אפנה לכתב אישום בעניין זה, שם מיוחסת לנאשמים עבירת אלימות כשהיו בדרכם להפגנה נגד הממשלה שהתרחשה ליד ביתו של השר רון דרמר.

טענת המאשימה שלא השתתפו בהפגנות אלו קטינים, היא טענה חסרת שחר. נתוני המשטרה ונתוני הפרקליטות מעידים כי לא הוגש ולו כתב אישום אחד נגד קטין שהשתתף בהתקהלות אסורה בהפגנות בעד ונגד הרפורמה".

הפגנת חרדים אכיפה בררנית

 צבע אדום

00:00
00:00
art
X