מבזקים +
תל אביב 21°c
באר שבע 24°c
חיפה 20°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
א' ניסן התשפ"ה | 30.03.2025
תל אביב 21°c
באר שבע 24°c
חיפה 20°c
ירושלים 21°c
בית שמש 21°c
בני ברק 21°c
אשדוד 21°c
X
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

סרביה תוריד את אזהרת המסע לישראל ותגדיר את המדינה כבטוחה

שר החוץ גדעון סער נפגש עם עמיתו שר החוץ של סרביה ושיבח את סרביה: "עמדה לצדנו בשעתנו הקשה". שר החוץ הסרבי הודיע כי סרביה תוריד את אזהרת המסע לישראל ותגדיר את ישראל כמדינה בטוחה

סרביה תוריד את אזהרת המסע לישראל ותגדיר את המדינה כבטוחה
שר החוץ של סרביה מרקו ג'וריץ' עם השר סער צילום: שלומי אמסלם, לע״ם

שר החוץ גדעון סער נפגש בירושלים עם שר החוץ של סרביה מרקו ג'וריץ'. בפגישתם דנו השניים על המצב במזרח התיכון ועל חיזוק היחסים בין המדינות. 

שר החוץ סער הודה לעמיתו הסרבי על התמיכה של סרביה בישראל. שלא התבטאה רק במילים, אלא גם במעשים - בעוד שהיו מדינות שהעדיפו ללחוץ על ישראל באמצעות אמברגו ופנייה ל״בתי המשפט״ בינלאומיים, סרביה עמדה על תמיכתה בישראל בשעתה הקשה.

שר החוץ הסרבי הודיע לשר סער כי לבקשת סער, סרביה תוריד את אזהרת המסע לישראל ותגדיר את ישראל כמדינה בטוחה.

שלומי אמסלם, לע״ם
שר החוץ של סרביה מרקו ג'וריץ' עם השר סער | שלומי אמסלם, לע״ם

כמו כן, שרי החוץ סיכמו על המשך שיתוף פעולה ביניהם עבור חיזוק הקשרים הדיפלומטים, המסחריים והכלכליים בין המדינות, השניים סיכמו כי שר החוץ סער יקיים בסרביה ביקור גומלין במהלך 2025. לאחר פגישתם קיימו השניים הצהרות לתקשורת. שר החוץ סער הודה על הורדת אזהרת המסע וקרא לתיירים ישראלים לבקר בסרביה.

השר סער התייחס לשחרור החטופים: "מחר יהיה יום קשה בישראל, זהו יום קשה מאוד בימים בהם ישראל ידעה הרבה ימים קשים. זה מזכיר מי האויב שלנו, אויב שחטף תינוקות, ילדים, נשים וקשישים. זו הסיבה שאנחנו מתעקשים שחמאס לא יוכל להישאר בעזה".

סרביה גדעון סער מלחמת חרבות ברזל משרד החוץ

 צבע אדום

00:00
00:00
art