אברהם פריינד: כינוס ראשון של מועצת הרבנות הראשית מתקיים כעת במנהרות הכותל. בין ההחלטות שמתקבלות שם: קריאה לזרז את הבחירות לרבני ערים.
לא רצתה לחלל שבת: סבתו של החטוף אלכסנדר טרופנוב צעדה ברגל לבית החולים
לאחר כמעט 500 ימים בשבי חמאס, שוחררו הבוקר שלושת החטופים אלכסנדר טרופנוב, שגיא דקל-חן ויאיר הורן, השלושה הוטסו לבתי החולים, שם התאחדו עם משפחותיהם | סיפורה של סבתו של אלכסנדר, שצעדה ברגל לבית החולים כדי לא לחלל שבת ריגש במיוחד

לאחר 498 ימים בשבי החמאס, במסגרת הפעימה השישית של עסקת החטופים. שוחררו הבוקר (שבת) שלושת החטופים אלכסנדר (סשה) טרופנוב, שגיא דקל-חן ויאיר הורן.
השלושה הוטסו במסוקי חיל האוויר לבתי החולים, שם התאחדו עם בני משפחותיהם. סשה טרופנוב ושגיא דקל-חן הגיעו לבית החולים "שיבא", ויאיר הורן הגיע לבית החולים "איכילוב". בבתי החולים עברו החטופים בדיקות רפואיות ראשוניות.
סיפורה של אירנה טאטי, סבתו של סשה טרופנוב, ריגש במיוחד כאשר אירנה, ששוחררה בעצמה במסגרת עסקת החטופים הראשונה, צעדה ברגל כ2.8 ק"מ במשך כ-40 דקות מכפר המכביה לבית החולים "שיבא", בכדי לא לחלל את השבת. היא עשתה זאת מתוך אמונה וציפייה נרגשת למפגש עם נכדה.
בני משפחתו של סשה טרופנוב, אשר נחטף באכזריות מביתו ב-7 באוקטובר ונורה ברגליו, הביעו הקלה עצומה עם שובו. "זהו רגע של הקלה עצומה עבורנו, עבור חבריו, ועבור כל מי שהחזיק בתקווה והתפלל לשובו", נמסר בהודעת המשפחה.
"לראות אותו היום מחזק אותנו ומעניק לנו תקווה גדולה לתהליך השיקום הארוך שמצפה לו". המשפחה הודתה לחיילי צה"ל, למטה משפחות החטופים ולכל אזרחי ישראל על התמיכה והאמונה הבלתי מתפשרת. "תפילותיהם של רבים נענו היום, ואנו מודים לכל מי שליווה אותנו בדרך הארוכה הזו עד לרגע חזרתו של סשה לארץ"."
צו מעצר של האינטרפול הוצא נגד אורח בוועידה בישראל
ישראל לפקוביץ
27.03.25
בתו של אוהד בן עמי: "לא באמת פה, הוא לוקח חצי פיתה אחרי ארוחה"
חני לוין
27.03.25
טִמְּאוּ אֶת הֵיכַל קָדְשֶׁךָ: אשפה הושלכה מחוץ לבית הכנסת הגדול
אלי קליין
27.03.25
נחשף הניסיון לחילוץ גופת החטוף - שנכשל: "הגוף שלי התחיל לרעוד"
שלו שינברג
29.03.25
המשטרה חזרה בה: העובד הבלתי חוקי מ"גולדה" לא קשור לפיגוע
אוריאל פיליפ
27.03.25