נטעאל בנדל מפרסם: המשטרה הסירה מאוריך את החשד ל"מסירת ידיעה סודית" בשל הדלפה מהקבינט - מאחר ונתניהו בעדותו במשטרה לקח אחריות על ההדלפה ואמר לחוקרים כי אוריך עשה זאת בסמכות וברשות.
רוב היהודים-האמריקאים משנים את התנהגותם מחשש לאנטישמיות
רמת האנטישמיות בארה"ב הגיעה לשיאים חסרי תקדים – בפעם הראשונה, רוב היהודים-האמריקאים משנים את התנהגותם מחשש לאנטישמיות. 90% מהיהודים-האמריקאים העידו כי האנטישמיות התגברה מאז מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר

56% מהיהודים-האמריקאים בחרו לשנות את התנהגותם כתוצאה מהחשש מאנטישמיות בשנת 2024 – כך עולה מסקר הוועד היהודי-האמריקאי (AJC) שמפורסם היום, ומסכם את מצב האנטישמיות בארה"ב בשנת 2024.
הנתון משקף מגמת עלייה מובהקת מהשנים הקודמות. המצב אינו מפתיע בהתחשב בכך ש-77% מהיהודים-האמריקאים העידו שהם מרגישים פחות בטוחים בתור יהודים בארה"ב בגלל מתקפת ה-7 באוקטובר.
90% מהיהודים-האמריקאים העידו כי האנטישמיות התגברה מאז מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר, ושליש העידו שהותקפו באופן ישיר על רקע אנטישמי, באופן אישי או וירטואלי, לפחות פעם אחת בשנה החולפת.
78% אמרו שלא דיווחו על התקיפה האנטישמית, ומעל למחצית מהם אמרו שלא חשבו שמשהו ייעשה עם הדיווח שיעבירו.
73% מהיהודים-האמריקאים אמרו שהם מרגישים פחות בטוחים בארה"ב כיום מאשר בשנה שקדמה; מדובר בעלייה קבועה ומטרידה. 4 מכל 10 יהודים-אמריקאים (40%) העידו שנמנעו מלבישת סממנים שיסגירו את יהדותם בציבור.
43% מהיהודים-האמריקאים חוששים שהם יהיו קורבן למתקפה אנטישמית בשנה הבאה . מעל למחצית מהיהודים-האמריקאים (52%) העידו שהם מודאגים מכך שקרוב משפחתם עשוי להיות קורבן למתקפה אנטישמית בשנה הבאה.
עמדות בנוגע לישראל
דווקא בעת שיהדות ארה"ב מותקפת על רקע החיבור שלה לישראל, 81% מיהודי ארה"ב מעידים שהקשר לישראל חשוב לזהות היהודית שלהם.
חשוב לציין שהציבור הכללי בארה"ב מכיר בחשיבות של ישראל לזהות היהודית, ו- 85% מהאמריקאים שנשאלו (לא יהודים) הגדירו את האמירה "לישראל אין זכות כקיום" כאנטישמית.
נתון מטריד שעלה מהסקר הוא 20% מהאמריקאים (לא יהודים) הגדירו את חמאס כקבוצת התנגדות חמושה שפועלת בעיקר לקידום האינטרסים של הפלסטינים, ביחס ל-80% מהאמריקאים שהביעו עמדה הפוכה – חמאס הוא ארגון טרור שפועל בעיקר לפי האינטרס שלו עצמו.
שני שלישים (67%) מהאמריקאים שמשתמשים במדיה החברתית העידו שנתקלו במידע על מתקפת החמאס ב-7 באוקטובר ועל המלחמה ברשתות. מתוכם, 43% העידו שהמידע שראו היה שלילי בנוגע לישראל, 32% אמרו שהמידע היה חיובי לישראל, ו-25% אמרו שהמידע היה מאוזן.
ההשפעה של המידע שמפורסם ברשתות החברתיות ברורה:
מבין האמריקאים שמשתמשים בהן, 38% העידו שהמידע אליו נחשפו ברשתות השפיע על גיבוש העמדות שלהם במידה רבה או מסוימת; 40% העידו על השפעה מעטה. רק כרבע (23%) העידו שהרשתות החברתיות לא השפיעו על דעתם כלל.
דיווח: ארה"ב העבירה לישראל סוללות נוספות ליירוט טילים
ישראל לפקוביץ
07:41
העיתון המצרי נגד חמאס: "לא התנגדות, אלא הימור על דם תושבי עזה"
אוריאל פיליפ
15:08
נשיא איראן פיטר את סגנו בגלל שייט באנטארקטיקה
אלי קליין
07:53
מנהיגי הקהילה היהודית בהונגריה לשרה נתניהו: "איך את מחזיקה מעמד?"
ישראל לפקוביץ
16:51
היהודי מאחורי מכסי טראמפ: הווארד לוטניק וההשפעה השנויה במחלוקת
אוריאל פיליפ
18:57