מבזקים +
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
ד' ניסן התשפ"ה | 02.04.2025
תל אביב 24°c
באר שבע 21°c
חיפה 23°c
ירושלים 24°c
בית שמש 24°c
בני ברק 24°c
אשדוד 24°c
X
x
מבזקים חמים
לכל המבזקים ←

מזכ"ל הליגה הערבית: אם יידרש - על חמאס לצאת מהתמונה

מזכ"ל הליגה הערבית אחמד אבו אל-ע'יט טען בריאיון לאל-ערבייה כי על חמאס לקבל את הרש"פ ככוח שולט בעזה: "חמאס חייב להסכים עם הרשות הפלסטינית ושיהיה חזון בין-לאומי"

מזכ"ל הליגה הערבית: אם יידרש - על חמאס לצאת מהתמונה
הפעימה ה-5 בעסקת החטופים עם חמאס צילום: Abed Rahim Khatib,Yonatan Sinde/Flash90

מזכ"ל הליגה הערבית, אחמד אבו אל-ע'יט, אמר בריאיון לרשת אל-ערבייה כי על ארגון הטרור חמאס לקבל את הרשות הפלסטינית כשולטת ברצועת עזה, כך לפי "חדשות 12". 

לדבריו, "אבו מאזן הצהיר כי הרשות הפלסטינית מוכנה לשוב לרצועה ולקחת לידיה את האחריות בשטח מיד לאחר הפסקת הלחימה. מה הבעיה? שיש את חמאס שישראל ניסתה לחסל אותו, אבל היא לא הצליחה לעשות זאת".

"אחרי מלחמה שנמשכה 15 חודשים, הם לא הצליחו, ולכן הכוח הזה בשטח (חמאס) חייב להסכים עם הרשות הפלסטינית ושיהיה חזון בין-לאומי. אם האינטרס הפלסטיני ידרוש, על חמאס לצאת מהתמונה", טען אל-ע'יט. 

במהלך חודש ינואר דווח כי מצרים מנסה להביא להסכמות בין הרשות הפלסטינית לחמאס בעניין הניהול האזרחי של עזה ביום שאחרי המלחמה, אך ללא הצלחה.

גורם מצרי המעורה בנושא אמר לרועי קייס בכאן חדשות כי הרשות הפלסטינית מתעקשת לנהל את עזה לבדה, ללא חמאס, ואף עומדת במגעים עם ממשלו של נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ, בעניין.

מלחמת חרבות ברזל הליגה הערבית הרשות הפלסטינית חמאס

 צבע אדום

00:00
00:00
art
X